Şahin Akçap

Elbette taraf olunmalı

Şahin Akçap

Van Vakfı seçimi için gün sayımı başladı.

Şu an iki grubun yönetim için sorumluluk yüklenmeye hazırlandığını sosyal medya ve diğer yayın organlarında görüyor takip ediyoruz.

Vakfın yönetimi için gönüllü ve özverili üyelerden oluşan ekibe gereksinim var.

Siyasi kimliğinden soyunmuş, sadece memleket sevdasıyla donanımlı; cesur, güvenilir arkadaşlarımız iş başına gelerek gerçek anlamda çaba göstermeliler. Kâğıt üzerinde değil, sorunlar üzerinde çalışan bir yönetimin iş başında olacağı Van Vakfına ihtiyacımız var.

Sorunlar belli…

Hemşericilik köprüsünün kurulduğu, metropol kentlerde öğrenci yurtlarının ve belli merkezlerde burs fonlarının oluştuğu, diğer şehirlerin hemşerilik vakıf ve dernekleriyle iyi ilişkiler kurulduğu bir bünye yapılanmalıdır.

Geçmişte başarılı çalışmalarıyla Van Vakfı Şubelerini zirveye taşımış ağabeylerimiz yeni seçilen yönetim tarafından onurlandırılmalı ve onlara yönetimin akil adamlar misyonu yüklenmelidir. Onların pratikteki başarı örneklerine her zaman başvurulacağı bildirilmelidir.

Sevgili kardeşim Azmi İlvan güzel bir yazıyla "Ben tarafım" Demiş. Elbette taraf olunmalı. Başarıdan, birleştirici ve kaynaştırıcı olmaktan, teslim alınan bayrağı daha olumlu yerlere taşımak için taraf olunmalıdır. Çünkü üstlenilecek görev sıradan bir görev değil, kadim bir kentin özgeçmişi, bugünü ve yarınıyla, şanıyla, şöhreti ile ilgilidir.

Başa gelen yönetim mutlaka ülkenin kılcal damarlarında etkin olan kurumlarla diyalog halinde bulunmalı, kentler arasında kurulu şubeleriyle her hemşerisine üye olsun, olmasın ulaşabilmelidir.

Bugün yaşadığım kent Antalya'da Van Vakfı Şubesi sıraladığım bu olumlu çalışmaları başarıyla yerine getiren şubelerden biri oldu. Falan partinin, filan siyasi kimliğin yemliği olmadan ve her siyasi otoriteye mesafeli olarak çalışma yürüttü. Bu çalışmaların alt yapısını oluşturan başta Avukat Alper Önder olmak üzere rahmetli olmuş Nihan Ünsal'ı ve ekiplerini saygıyla anmak istiyorum.

Her iki grup adaylarına da şunu öneriyorum. Lütfen gönüllü olmayan hiçbir ismi listenize almayınız. Çünkü vakıf çalışmaları lütfen ile başlayan itici güçle değil, özveriyle, canla başla bir çalışmaya ihtiyaç duyar.

Tüm şubelerin beyni olacak İstanbul Van Vakfı seçimleri bu nedenle çok önemli ve hayatidir. O halde canı gönülden iş yapacak arkadaşları listelerinizde onurlandırın ve bizlere de sosyal medya ve Van Sesi Gazetesi aracılığıyla duyurunuz ki bizde o isimler üzerinde görüşlerimizi sizlerle paylaşalım.

Evet, ben de tarafım… Ve elbette tarafım…

Gayretli, dürüst, yürekli, iş bitirici, memleket sevdasıyla dolu yüreklerin tarafındayım.Başarılar diliyor, sonucu heyecanla bekliyorum.

Yazarın Diğer Yazıları