Şahin Akçap

Dile kolay tam doksan yıl!

Şahin Akçap

Cumhuriyet şöyle kuruldu, böyle kuruldu diye özgeçmişe dönmeyeceğim.

 

Sadece Cumhuriyetimizi gerçek anlamda uygulayanlar ve suiistimal edenlere dikkat edilmesini dileyeceğim. Ve gerçek cumhuriyetin faziletlerinden korkanları ve onu yok etmeye çalışanları görmenizi…

 

Her rejimin(düzenin) kaymağını yiyenler, üste yaşayanlar ve altta kalanlar olmuştur.

 

Bir büyük liderin özgürlük savaşından galip çıkarak ve tüm egolarından sıyrılıp halkın yönetimini canı pahasına kurarak yaptıklarından da söz etmeyeceğim.

 

Cumhuriyete bağlılığa dikkat çekeceğim.

 

Dedim ya… Dile kolay tam doksan yıldır Türkiye Cumhuriyeti ayakta ve var olmasından vazgeçilmeyeceğinin mesajını vermeye devam ediyor.

 

Sokaklar… Caddeler… Meydanlar çoktan gelincik tarlasına dönmeye başladı bile. Kutlamalar için ülkenin her noktasında hazırlıklar başladı.

Dedeler, anne ve babalar torunlarıyla birlikte Cumhuriyet Meydanında el ele olmanın hazırlığını yaptılar bile. 29 Ekim’in adresi Cumhuriyet Meydanları!

 

29 Ekim 2013 Salı günü bütün ülkemizden ve dünyanın dört bir köşesinden yansıyacak görüntüler doksanıncı yaşına basan bir rejimin vazgeçilmeyeceğinin somut kanıtı olacak.

 

Tavsiyem… Cumhuriyeti çantada keklik gören sözde cumhuriyetçilerin kendilerine çeki düzen vermeleri!

 

Tavsiyem… Anadolu insanının seçeneğinin bu rejimden yana gönül koyduğunun Cumhuriyet düşmanları tarafından bir kez daha görülmesi ve sonu gözyaşı olacak maceralardan uzak durmaları!

 

29 Ekim 2013’de ülkemizde somutlaşacak fotoğraf bence doksan yıllık çınar olan Türkiye Cumhuriyetinin özeti ve anlamlı bir mesajı olacaktır. O fotoğraf, yaşadığımız çekişmelere ve kavgalara, ayrımcılık ve ötekileştirmelere nihai noktayı koymalıdır…

Yazarın Diğer Yazıları