Şahin Akçap

Bulutları ağlattılar!

Şahin Akçap

Yurdumuzun dört bir yanında Cumhuriyet’in 90.Yıldönümü görkemli törenlerle kutlanırken Antalya’daki şenlikler arasında Türk Yıldızları’nın övgüye değer gökyüzü gösterisi vardı.

Organizasyon için günler öncesi duyurular yapılmış, gösteri noktası için Konyaaltı Plajlarının girişindeki Mini City yerleşkesi önü gösterilmişti.

Konyaaltı Plajlarını ve bulunduğu alanın bağlantı yollarını biliyorsunuz. İşte o bölge 29 Ekim 2013 günü saat 13.00’den itibaren ana baba gününe, trafiği de araç seline dönüştü.

Cumhuriyet Bayramı coşkusunun da heyecanlandırdığı Antalyalı çoluk çocuk soluğu Konya altı sahilinde almaya çalışınca o trafik de Arap saçına döndü. Ara Sokaklar ve konutların alanlarında park edilecek yer kalmadı. Hele gösteri bitip de insanlar evlerinin yolunu tuttuklarında o bölgede trafik bir cehenneme dönüştü. Bütün yollarda kıdım kıdım yol alan motorlu taşıt sürücüleri en az iki saat içinde çıkabildiler Konyaaltından. O güzel coşkunun yerini gerginlik ve yorgunluk aldı.

Bir kere organizasyonu düzenleyenler iki şeyi göz önüne almalıydı.

Birincisi güvenlik…

İkincisi trafik…

Birinci görev şükür sorunsuz geçildi.

Ancak ikinci görevde sınıfta kalındı.

Araçlarına yer bulamayan vatandaşlar saç baş yolarken, trafikten sorumlular kocaman eksi puan aldılar.

Diyelim ki bunlar dünde kaldı. Ama unutulmasın ki Antalya’nın yarını da var. Böylesine bir görkemli etkinlik yarınlarda yine olacak. Ve Allah korusun şenliklerin ötesindeki doğal felaketler de göz önünde bulundurularak durum değerlendirilmesi yapılmasında hayati önem vardır.

Çözüm ne derseniz çözüm basit.

Dev gösteriler için Konyaaltı trafiğe kapatılmalı. Yaşlı, engelli ve çocuklar için toplu taşıma belediyelerin halk otobüsleri konulmalı. Ve geri kalan halk yürüyerek gösteri alanına gitmeye davet edilmeli.

Gelelim gösteriye…

Türk Yıldızları jetleriyle izlemeye gelenleri büyüledi, heyecan ve gurur çığlığı attırdı.

Deyim yerindeyse yaptıkları gösterilerle bulutları ağlattılar! İzlemeye gelen yediden yetmiş yediye her kes trafik eziyetine rağmen yarım saatlik heyecan fırtınasına tutuldu.

Gerçekten de Cumhuriyetimizin Kuruluşunun 90.yıldönümü; tüm yurtta olduğu gibi, yaşadığımız kentte de, geçmiş yılların en coşkulu ve katılımı olağanüstü sayısallığa ulaşan yıldönümü oldu.

 

 

 

Yazarın Diğer Yazıları