Şahin Akçap

Bayramlar tombaladan çıkmaz!

Şahin Akçap

Kültür emperyalizminin ana hedeflerinden biri; insanları sahip oldukları inançlarına, değerlerine yabacılaştırmak, soğutmak ve uzaklaştırmaktır. Yok etmek biçiminin en etkili silahı yozlaştırmak günümüzde en tehdit edici bir silah olarak kullanılmaktadır.
Olgular arasında hayati öneme sahip olan bayramlarımız üzerinde de sinsi oyunlar sergilenmektedir. Dünü küçümseten ve içini boşaltan bu oyunun ana amacı; bugün ve yarın değerini dünden kopartıp almak, dünün sanki yaşanmamış gibi farz edilmesini sağlamaktır.
"Peki, bu oyunun arkasındakiler amaçlarına ulaşabilirler mi sorusu sorulduğunda yanıt ne olabilir?" Diye sorarsanız, derim ki:
-Susulur, sessiz kalınır, pısılırsa amaçlarına er geç ulaşabilirler. Çünkü yeni yetişen kuşakların sürekli olarak dünü öğrenmeleri, bugünün farkında olmaları ve yarının mutlak olacağını düşünmelerini sağlayamazsak geçmiş ve bugün arasındaki zinciri kopmasına neden oluruz. Yetişen yeni kuşaklar sahip oldukları ulusal değerlerini farkında olmadan bir ot gibi yaşarlar.
Ya hamaset?
Yani olan bir şeyi gerektiğinden fazla abartmak, süsleyip, püslemek, lafla güzelleştirmek için ne yapılmalı?
Yalın olunmalı, abartıya yer verilmemeli, ulusal değerleri kesinlikle siyasi malzeme olarak düşünmemeli.
30 Ağustos tıpkı diğer ulusal bayramlarımız gibi tombaladan çıkmadı. 26 ile 30 Ağustos arasında işgalci düşmanlara karşı yapılan savaşların, alınan zaferlerin sonucudur. Ve zafer gününü kutlamakta bir ulusun en doğal hakkı, onur ve şerefidir. 30 Ağustos büyük ve kusursuz bir taarruzun zafer tacıdır. Bu bilinçle ve gururla 30 Ağustos Zafer Bayramının 90. yılını kutluyoruz.
30 Ağustos günü ay ve yıldızlı al bayraklarımızla zaferi bize armağan eden atalarımıza minnet ve şükranlarımızı sunmak için Cumhuriyet meydanlarındayız.

Yazarın Diğer Yazıları