Şahin Akçap

Bayramınız kutlu olsun

Şahin Akçap

Uzun bir inanç ayının ardından bayram sevinci yaşayacağız.

Dilerim bir aylık süreç yürekleri yumuşatmış, gönülleri ferahlatmış, vicdanlarımızla yaptığımız hesaplaşmadan akıl ve mantık galip çıkmıştır.

Sevgiye, kardeşliğe, barış ve hoşgörüye açılan kapıların en güzeli şüphesiz ki bayramlardır.

“Bayram gelmiş neyime, kan dolar yüreğime.” Türkülerinden sıyrılıp:

“Hayat bayram olsun!” Demek yakışır artık tekmil hırslardan, kıskançlıklardan, sen ve ben ayrılıklarından soyutlanarak cümlemize.

Hayat dediğimiz aslında kısacık olan ömürlerimizde bir soluk an değil midir? Bugün var olup, yarın olmamak bilinciyle sıyrılmalı bencilliklerden.

Gördüğümüz zaman görmezden geldiğimiz komşularımıza bir bayram sabahı merhaba demek ve sıkmak dostça ellerini, kapımızın önünden geçen çocuğun güzel yüzlerine sıcacık bir gülümseme kondurmak ve umudu yüklemek yüreklerine, sıcak ve cehennem yaz sıcağından bunalmış hayvanlara bir tas su sunmak önlerine hiç de zor değildir. 

Yeter ki silkinelim bütün dünyayı ben yarattım egosundan. Kin yükünden kurtaralım yüreklerimizi. Sen öyle yapmıştın da ben de sana küsüm ilkeliğini gönderelim geçmişin hatırlanmayacak dipsiz derinliğine. 

Bir bayram sabahı bayram namazı sonrası olsa da cami önlerinde sarılalım birbirimize. Unutalım sen osun, ben buyum tuhaf iticiliğini. 

Yalnız ve kimsesizlere el uzatalım. Çok uzaktaki ses bekleyen kalpleri, hiç olmazsa yanı başımıza gelen bayram günlerinde heyecanlandıralım bir telefon görüşmesiyle. 

Bayramdan daha mutlu gün var mıdır? 

Bu duygularla okurlarımın, bu dünyada merhaba dediğim ya da demeğe vakit bulamadığım her kese mutlu bayramlar diliyor, küçüklerin gözlerinden sevgiyle, büyüklerin ellerinden saygıyla öpüyorum. 

Bayramınız mübarek olsun!

Yazarın Diğer Yazıları