Şahin Akçap

Barış da şehit düşerse

Şahin Akçap

Bugün Pazar ya sabah kahvaltısı benden diye mutfaktaki yerimi alıp radyonun düğmesini çevirdim.
Radyo Umut, Radyo Martı en çok takıldığım istasyonlar.
Ozan deyişleri vardı Radyo Umut'un sabahın öğleye döndüğü saatte.
Ozanlar hani bizim düşünüp de söyleyemediklerimizi sazıyla sözüyle çığıran dostlar.
İşte o an bizim mahallenin cami hoparlöründen önce dua ve sala ardından duyuru geldi.
"Şehidimiz Barış Akkabak'ın cenaze töreni Serik'te yapılacak törenle hakkın rahmetine uğurlanacak."
Kapattım radyoyu… Bir daha tekrarlandı şehit duyurusu… Birkaç metre ötede sabahın erken saatlerinde radyosunu açmaya bayılan komşumuz da kapattı radyosunu. Mahallemizde tek tük motorlu araç sesi dışında çıt yoktu!
Barış adı çınladı kulaklarımın içinde ve yüreğimin ta derinliklerinde yankılandı.
Adı barıştı son şehidin… Serikli… Gencecik dal gibi bir evlat daha kurban verilmişti teröre… Çok geçmeden sosyal medyaya düştü asker giysili fotoğrafı. Ellerine kınalar yakılarak gönderilen bir can daha ağıta dönüşmüştü.
Adı Barış'tı… Hani o barış denen süreçte kıyılmayacaktı canlara? Yanmayacaktı anaların yüreği, kavrulmayacaktı babaların can evi?
Her gün birkaç yeşil dal düşüyor yaz sıcağına. Ana baba kulakları gelen haberlerde. Ve ateş düştüğü yeri kavurmaya devam ediyor.
Gelin kuralım denildi hükümeti. Gelin bir son verelim denildi ayrılık gayriliğe. Kem küm ettiler. Gide gide bir arpa boyu yol alamadılar.
Ve kahpe tuzakçıların kanlı oyun sahnesi açıldı yeniden. Basıldı düğmeye. Bir ondan bir senden dediler… Düşen her can öyle yaksın ki yürekleri karışsın ortalık. Kan gölüne dönsün her yan. Et ve tırnak ayrılsın birbirinden. Türküler ağıtlara bulansın…
Ne diyeyim ben ne!
Anadolu denen cenneti cehenneme çevirenlere intizar mı edeyim? Çözüm yerine çemkirmekten öteye geçmeyenlere Allah size akıl versin mi diyeyim? Bu kan ortamını hazırlayanlara ve arka plandakilere ve tekmiline bela mı okuyayım?
Şairin dediği gibi:
"Kör olmayın da görün!" Mü diyeyim.
Bir evlat daha koparıldı dalından,
Adı barıştı… Bizim mahallenin Bilal-i Habeşi Camiinden şehit olduğu duyuruldu…
Barış süreci diye diye Barış'ı da katlettiler…
Kanlılarını ve sebeplerini biliyoruz!
Kan çiçekleri açmaya devam ediyor da bu ülkenin sahipleri hala gözlerini ve basiretlerini kapalı tutmayı inatla sürdürüyorlar.

 

Yazarın Diğer Yazıları