Şahin Akçap

Asrın katilleri

Şahin Akçap

Bu yazıyı sadece ilk paragrafları okuduktan sonra bırakmayın… Devam edin lütfen.

Gazetelerde gözünüze çarptı mı bilmem… Çarpmadıysa anlatayım.

İngiltere'nin başkenti Londra'da 41 yaşındaki Stephen Port adlı seks manyağı internette tanıştığı hem cinsi erkekleri içeceklerine ilaç karıştırarak öldürüp, ceplerine intihar mektubu bırakarak uzun bir süre yakasını kaptırmadı. Yaklaşık iki yıl içinde, 62 kişiyi öldüren Stephen cinayetler silsilesine devam ederken; polisin dikkatinden kaçmayan küçük bir ipucuyla yakayı ele verdi. 68 ölümün tam elli sekizinde izi bulunan Stephen Port asrın katili olarak adını tarihe yazdırdı.

Stephen'e verilen asrın katili payesine itirazım var. Şöyle ki…

O onca cinayetleri işlerken dünyanın sayısız ülkesinde basiretsiz liderlerin beceriksizliği, yanlış kararları, kindarlığı yüzünde ölenlerin yüzlerce sayısının çetelesinin tutulması gerekirken… Dünyayı kana bulayan, savaşlara, sokak çatışmalarına çare bulamayan siyasi kimlik sahipleri bu verilen unvana itiraz etmeli:

"Nasıl olur, asrın katilleri bizleriz." Demeliler.

Bugün Suriye'de ateş ve kan içinde kalıp can verenler, sığınacak bir yuva için başka ülkelerin kapısına kul olanlar, denizlere açılan çakma tekne ve botlarda can verenlerin sanığı kara talihleri midir; yoksa vicdansız, kara yürekli siyasiler mi?

Özgürlük ve demokrasi meydanlarına çıkanların arasında patlatılan bombalar, canlı intihar eylemcileri gezegenlerden mi gönderildi, yoksa kurgulanan parçala, böl ve yönet siyasetini haince sahneye koyanlar mı?

Haksız suçlamalar ve iftiralarla, kumpaslarla özgürlüklerinden alınıp tutukevlerine kapatılan, onurlarına leke sürülmeye çalışılan, tutsaklık hallerinde sağlıklarından olan, intihara sürüklenenlerin alın yazısını cinayet romanlarının yazarları mı yazdı, yoksa melun siyasi liderlerin öngörüsüzlüğü, kindarlığı, habis emelleri mi dehşet labirentlerinin içindeki tuzaklar mı?

Çözemedikleri ülke sorunlarında çarşafa dolananlar mı yarattı yangın yerine dönen kırsalları ve dağları yoksa felek mi?

Gelin eğri oturup doğru konuşalım.

Asrın katili İngiltere'deki o manyak mı, yoksa insanların hayatını gayya kuyularına salan ülke yöneticileri mi?

Söyleyin lütfen, asrın katilleri kimler?

Hangi ülkelerde, hangi coğrafyanın sığ dünyasında kanla besleniyorlar?

Londra'daki o sapık şimdi cinayetlerinin hesabını verirken, koltuklarına gömülen savaşları, kitle eylemlerini tutuşturanlardan kim hesap soracak, ilahi adalet mi?

Yazarın Diğer Yazıları