Şahin Akçap

Abandone!

Şahin Akçap

 

Her seçim öncesi seçmenin odaklaştığı ruh halini izleyenlerdenim. Bu kez de aynı gözlem ve izlenimlerle peşlerindeyim.

Bu kez hem seçmenin hem seçilecek adayların ruh halini takip ediyorum.

İddia ediyorum ki adaylıklarını koyanlar rant (getirim) peşindeler. Muhtarlık azalığı il ve ilçe encümenliği için “a” ya da ” z” partisinden medet umanların hayallerinde seçildiklerinde neler elde edeceklerinin düşü içindeler.

Ve seçmen…

Tıpkı tilki kurnazlığı içindeler…

Örneğin siz filanca partiden misiniz? Bunu bilen kurnaz seçmen size sizin görüşünüzdeymişçesine tavır ve davranış sergiliyor. Eğer seçime katılan adaylar için belirsizlik içindeyseniz bu kez de:

“Ben hiç birini beğenmiyorum. Ve dolayısıyla seçim sandığına gittiğimizde evet mührünü tüm partilerin adının altına vurarak tepkimi belirteceğim” diyorlar.

Kısacası seçmen özgür iradesini açıkça ortaya koymaktan korkuyor. Bu yüzden sıkça açıklanan anketlerin önemli dilimini kararsızlar ve kurnazca belirsizlikler sergileyenler oluşturuyor.

Van kenti bugün Doğu ve Güneydoğu’nun nabzının attığı büyük kentlerden biri… BDP ile AKP arasında kıyasıya bir mücadele gözleniyor. Ancak BDP’nin ibresi kazanmaya yönelik anketleri etkilemeye devam ediyor. Ev gezmelerinde her iki parti de gecesini gündüzüne katarak çalışıyor.

Ne var ki yukarıdaki saptamalarımda da anlattığım gibi seçmen özgür iradesini açıkça ortaya koymaktan çekiniyor.

Özetle Doğu ve Güneydoğu’da AKP ile BDP’nin kıyasıya yarışında somut sonuç alttan gelen MHP ve BBP ile cemaat oylarının iki iddialı partiye yönelişleriyle belli olacak.

CHP ve diğer partiler şimdilik tabela partisi olarak gözüküyor.

Her şeye rağmen seçmenin tek dileği patırtısız gürültüsüz 30 Mart’a erişebilmek…

Yazarın Diğer Yazıları