Şahin Akçap

23 Nisan ve Suriyeli çocuklar

Şahin Akçap

Uluslararası çocuk bayramını kutluyoruz.

Çocukların ön planda olduğu bu görkemli şölenin armağancısı Mustafa Kemal Atatürk milletin iradesinin tek yetkili olduğunu haykırırken en önemsediği ilkesi  “Yurtta barış, dünyada barış” ilkesiydi.

Savaşı ve savaşlardan geriye kalan acıyı çok iyi bilen muhteşem lider çocukların dünyanın yarını olduğu bilinciyle hareket ederek önce saltanatı kaldırmış ardından da Türkiye Büyük Millet Meclisini 1920 yılında açarak “Hâkimiyet milletindir!” Demişti.

Aradan 94 yıl geçti…

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı amacına ulaştı.

Her yıl dünyanın dört bir yanından yurdumuza gelen çocuklara ulusumuzun ana ve temel amacının barışçı politikası olduğunun mesajını veriyoruz.

Çocuk yüreklerde şekillenen sevinç ve mutluluk, savaşçı politikaların üzerinde serin bir barış rüzgârı olarak esmeye devam ediyor.

Uzun bir süreden beri Anadolu toprakları yeni yüzleri konuk ediyor yüreğinde. Onlar Suriye iç savaşından ülkemize sığınan insanlar… Ve Suriyeli çocukları da bağrımıza basıyoruz. Tıpkı bir zamanlar Afganistan’dan, Irak ve İran savaşından kaçarak yurdumuza sığınanlar gibi.

Elbette ki Suriyeli çocukların öz yurdu kendi vatanlarıdır…

Türkiye ezeli barış türküsünü onlar için de söylemeli ve ülkelerindeki iç çatışmaların sona ermesi için iç sorunlarına müdahale etmeden destek vermelidir. Desteği arabuluculu olmalı. O ülkedeki sıkıntıları kendi öz dinamiklerine bırakmalı. Aksi dış politika yüzyılların komşu ülkesi Suriye’yi bize karşı düşman saflara çeker ki bu da Türkiye’nin barışçı politikasını paramparça eder.

23 Nisan Uluslararası Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutlarken, kardeş kavgasının yarattığı kaosta mutsuz Suriyeli çocuklara dünyanın dikkatini çekmek için tüm sanatçıları göreve davet ediyorum.

Yazarın Diğer Yazıları