Şahin Akçap

1.Van Gölü Kültür-Sanat ve Edebiyat Şöleni

Şahin Akçap

Değerli Yazar Nuran Benli’den geçtiğimiz günlerde nazik bir çağrı almıştım.

Memleketimizin yazar, şair ve ressamlarının katkısıyla oluşacak bir şölenin ön hazırlığından söz ediyordu. Bu yılın Mayıs ayına planlanan etkinliğe katılır mısınız dediği andan itibaren uzun süredir Van Gölü havzasıyla ilgili yazdığım yazılarımı kitaplaştırma düşüncem geldi aklıma. Özellikle anılarla süslenmiş ve her yayınlandığında okur tarafından beğenilmiş o yazıların ön hazırlığını yapmaya başladım.

Van Sesi Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni sevgili dostum İkram Kali ile konuyu etüt edip:

-Bizde yazdıklarımızı kitaplaştırarak bu etkinliğe yürekten destek oluruz dedik. 

Hani söz uçar yazı kalır ya…

Ya da yazıp da bir kenar ettikleriniz kitaplaşmadığı zaman buz üstüne yazılmış bir yazı gibi erir gider ya. Bu kaygımızı da ön plana çıkararak elde avuçta nelerimiz varsa 1.Van Gölü Kültür-Sanat ve Edebiyat Şöleni’ne sunarak bizde varız diyeceğiz.

Bu yazıyı kaleme aldığım saatlerde şölen organizasyonunu yaratacak dostların, Van Görevlilerinin adı da netleşti. O isimleri duyurudan kopyalayarak bu yazıya aynen yapıştırıyorum.

Her biri kadim kentimizin değerleri olan bu güzel insanları, iş bölümü yaparak sözü edilen etkinliğin kusursuz biçimde yapılması için çaba gösterecekler. Başarıları etkinliği gelenekselleştirecek, Van’ın ve dolayısıyla ülkemizin kültür hayatına ivmeler kazandıracaktır.

Ülkemizde yaşanan sıkıntılı ve huzursuz bir sürecin içinde yeşertilecek bu bahar havası ve okur oranının giderek azaldığı günümüzde Van Gölü Kültür-Sanat ve Edebiyat Şöleni çok iyi olacak düşüncesindeyim.

Bu fikri yaratan, olgunlaştıran ve pratiğe dönüştürecek her kese emeklerinden dolayı teşekkür ediyor, kolay gelsin diyorum.

Yazarın Diğer Yazıları