Şahin Akçap

1970’lerden 2015’e…

Şahin Akçap

Ülkemizdeki siyaset yolculuğunu izleyenler belleklerini şöyle bir yokladıklarında, dünkü demokrasi ile bugünlerdeki demokrasinin arasındaki derin uçurumu fark edeceklerdir.

O yıllarda Türkiye’nin gündemi için tüm parti liderleri birkaç kez T.R.T’nin açık oturumlarının konuğu olurlar.

Kimler vardı bu açık oturumda izninizle sıralayayım.

Bülent Ecevit, Erdal İnönü, Doğu Perinçek, Süleyman Demirel, Mesut Yılmaz ve diğerleri…

O televizyon oturumlarının:

“Hodri meydan!” Tartışma programlarını yöneten Uğur Dündar’dır. Ülkenin dünü ve bugününü büyüteç altına yatırır. Sorduğu soruların belirlenen bir süre içinde liderlerin görüşünü alarak ekran başındakileri bilgilendirmeyi başarır.

Her kes liderlerden partilerinin sosyal ve ekonomik görüşünü kendi söylemlerinden öğrenir. Ne sataşma olur ne de birbirlerini kıran tek bir sözcük.

2015 seçim öncesi gündemi sarsan C.H.P bildirgeleri ve liderinin söylemlerindeki halkın acil sorunlarının çözüm alternatifleri ilgiyle izleniyor.

Dar gelirlinin, emekli ve memurun çilesini, köylünün feryatlarının dile getiren çözüm yolları programı iktidarı fena halde etkilemiş olmalı ki birçok sunulan önerinin bir ucunda tutulmaya çalışıldı. Pek yeterli oldu mu? Sokaktaki insana kulak verdiğimizde acı bir gülümseme sorularımızın yanıtı oldu.

Ana Muhalefet Partisi Genel Başkanı Kılıçdaroğlu çözüm yollarına burun kıvıran ve saptıran karşı propagandalar içinde olanlara seslendi:

“Buyurun istediğiniz bir televizyon kanalında yapmak istediklerimizi size tek tek halkın tanıklığı altında anlatayım.” Davetini yaptı.

Düşününüz, geçmiş yıllarda tek bir televizyon kanalında arz-ı endam eyleyen ve eteklerindeki taşları döken liderlerin o zamanki uygar tavrıyla bugünkülerin tavrı gerçekten tezatlar oluşturmakta. Kılıçdaroğlu’nun daveti sadece bir yankı olup kendisine geri döndü.

Ülkeyi 2015 Haziran’ından sonra yönetmeye namzet liderler çıksınlar herhangi bir televizyon ekranına ve babalar gibi yaptıklarını, yapacaklarını kora kor tartışsınlar.

Çünkü artık halk içi boş söylemlerden, yaptım ettim lafazanlığından bıkıp usandı.

Biz yurttaşlar da yürekten sesleniyoruz:

“Bırakın masalı da buyurun televizyon kanallarından birinde büyük bir tartışmaya! Hep beraber görelim akı da karayı da. Hodri meydan!

Yazarın Diğer Yazıları