Ümran Öztürk

MEHMET ÖĞRETMENDEN MEKTUP VAR

Ümran Öztürk

Temmuz ayının ilk günleriydi. E-mail hesabımı açtığımda mesaj kutuma bir mektup ve ekinde onlarca fotoğraf olan bir ileti düştüğünü gördüm. Mesaj Siverekli genç bir öğretmen olan Mehmet öğretmende geliyordu. İletiyi açıp okuduğumda beni Vansesi Gazetesi ve Beşeylül Gazetesi’ndeki yazılarımdan takip ettiğini, yeni bir kütüphane için kitap toplamaya başladığını yazmıştı. Yeni, diyorum çünkü Mehmet Öğretmen 2015 yılından bu yana Siverek’te kurulacak kütüphanelerin kuruluş aşamasında binlerce kitap toplayarak destek vermiş.  Yine öğretmenimiz,  dezavantajlı yerleşim yerlerinde bulunan öğrencilerin  kitap kırtasiye , araç gereç, çanta, ayakkabı vs.  ihtiyaçlarını karşılamak üzere iş çevrelerinden, yazarlardan, yayınevlerinden  büyük çapta destek almayı başarabilmiş bir kişi. 

Bu kez benden de kurulacak olan kütüphaneye kitaplarımdan göndermemi, kitap toplama kampanyasına Vansesi Gazetesi ve Beşeylül Gazetesi’ndeki köşe yazılarımla destek vermemi istiyordu. Kendisine elimde bulunan kitaplardan göndereceğimi ve köşemde de kampanyayı duyuracağımı söyledim. Şanlı Urfa’nın Siverek ilçesinde yaşayan 2013 yılında Harran Üniversitesi Çocuk Gelişimi Bölümü’nden, 2018 ve 2020 yılları arasında  ise Sosyal Hizmet ve Danışmanlık Bölümü’nden mezun olan  Mehmet Şah Kalgı’nın sosyal sorumluluk projelerinde imzasının  olduğunu gördüm. 
 2015 ve 2019 yılları arasında Siverek’in  köy okullarında ücretli anasınıfı öğretmeni olarak görev yapan Mehmet öğretmen; görev yaptığı  okullarda öğrencilerin ne oynayacakları oyuncakları ne de faaliyet yapacakları araç gereçleri olmadığını görmüştür . Bunun üzerine ilk kez 2015 yılında Milli Eğitim Müdürlüğü’nün bilgisiyle ve çalıştığı sürece anasınıfları başta olmak üzere ihtiyacı olan tüm okul öğrencilerinin faydalanacağı  yardım kampanyası başlatır. 
Siverek’in köy okulları ve öğrencileri için  “Köy Uzaksa Biz Yakınız” ve “ Okuyacak Bir Kitabım Olsun” adı altında iki ayrı kitap kampanyası başlatan Mehmet Öğretmenin çağrısına;  bir çok yazar, şair, yayınevi ve İş insanlarından  kitaptan kırtasiyeye, oyuncaktan araç gerece, ayakkabıdan çantaya kadar büyük miktarda yardım yağar. Tüm bu yardımlar ihtiyacı olan öğrenci ve okullara aktarılır. Böylelikle yardım kampanyası amacına ulaşır. 

Geçtiğimiz günlerde  Mehmet öğretmen 24 Kasım Öğretmenler Gününde açılmasını planladığı  yeni projesi olan  Şehit Öğretmen Metin Gençdal adına kurulacak kütüphane için kitap toplama kampanyası başlattığını  bu konuda kendilerine katkı vermemi rica etti. Birkaç kez telefon konuşmamız ve yazışmalarımız oldu. Kendisinden aldığım bilgiler doğrultusunda yakınlarımı bilgilendirdim, kampanyaya katılmalarını istedim. Böylelikle “Bir Kitapta Sen Gönder” kampanyası sosyal medya üzerinden ve kitap severlerin aracılığıyla başlatıldı.

“Bir Kitapta Sen Gönder”  kampanyası sizlerin desteğini bekliyor. Önümüzde 2,3 ay gibi bir zaman var. Siverek merkezde açılacak olan Şehit Öğretmen Metin Gençdal  Kütüphanesi için “Bir Kitapta Sen  Gönder “  kampanyası  Mehmet Şah Kalgı sorumluluğunda devam ediyor.  Bir sosyal sorumluluk projesi olan bu kampanyaya katılmak isteyen kitap severler Şehit Öğretmen Metin Gençdal Ortaokulu. Bağlar Mahallesi 34.Sokak No 29 Siverek / Şanlıurfa adresine kitaplarınızı gönderebilirsiniz. Binlerce çocuğun duygu dünyasında bir iz bırakmak, sosyal ve duygusal gelişimini desteklemek için hadi “Bir Kitapta Sen Gönder” kampanyasına destek ver.

Smyrna’nın Kalemleri Platformu Siverek’ten davet aldı

Yeni projelerle bulunduğu yeri aydınlatmaya çalışan, kitabın , bilginin ne kadar değerli olduğunu çevresine yaptığı çalışmalarla gösteren  Mehmet öğretmen Smyrna’nın Kalemleri Platformuyla da ortak bir projeye imza atmaya hazırlanıyor. 

Mehmet Öğretmen Smyrna’nın Kalemleri platformu başkanı Nuran Benli ile yeni bir proje daha başlatmak istediğini söyledi. Yoğun bir telefon trafiğinden sonra Siverek Milli Eğitim Müdürlüğü ile Nuran Benli arasında görüşmeler yapıldı. Görüşmeler sonucu Smyrna’nın Kalemleri Platformu yazarları ve sanatçıları  İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden Ekim ayında Siverek’te ağırlanmak üzere  davet aldı. Smyrna’nın Kalemleri Platformu sinema  gösterimi, tiyatro oyunu, kişisel gelişim semineri, kitap  imza,kitap tanıtımı, okur yazar söyleşilerini de kapsayan zengin bir program hazırlıkları yapmaya başladı. Ekim ayında Covit 19 salgınının devam etmesi durumunda en uygun zamanda bu projenin gerçekleşeceği kararı alındı. Umarım Covit19 salgını bu projeyi en kısa zamanda gerçekleştirmemize izin verir. İzmir ve Siverek arasında sanata, kitaba dayalı bir gönül köprüsü kurulur. 

Yazarın Diğer Yazıları