Rıdvan Can

Taner hocayla toparlanmaya başladık

Rıdvan Can

Uzun bir aradan sonra hasret kaldığımız iç saha galibiyetiyle önemli bir haftayı daha geride bıraktık. Ligin iki denk takımının mücadelesinde gülen taraf, saha ve seyirci avantajını iyi değerlendiren temsilcimiz Vanspor oldu. Geçen hafta Kastamonu maçıyla başlayan çıkış Bayburt karşısında da devam etti. 90 dakika boyunca kontrolü ve disiplini elden bırakmayan Vanspor Tunç Murat Behram ve Serdar Cansu'nun golleriyle haftayı üç puanla kapatarak, şampiyonluk yolunda önemli bir engeli daha aştı.

 

Maça çok iyi başladık. Teknik direktör Taner Taşkın'ın, kafasındaki maç planı, defans bloğunu kontrol edip rakibe pozisyon vermemek, direk rakip kaleye oynayıp önde baskı kurarak rakibe pres uygulayıp ve hızlı çıkışlarla goller bulup maçı kazanmaktı. Bu plan daha maçın ilk dakikalarında kendini gösterdi. Tıpkı Kastamonu maçı gibi sahaya iyi yayınlan, doğru oynayan ve oyun genelinde disiplini elden bırakmayan bir Vanspor izledik.

 

TARAFTARI UNUTMAYALIM

Bayburt galibiyetinde önemli pay sahiplerinden biride taraftardı. Kastamonu galibiyeti sonrası takımla birlikte moral bulan taraftar Bayburt maçına yoğun ilgi gösterdi. Teknik Direktör Taner Taşkın yakalanan sinerji tribünlere de yansıdı. Taner hoca ve öğrencileri Bayburt galibiyetiyle taraftarın emeğini, hakkını teslim etti. Tabi bizde her zaman takımının yanında olan ve tribünleri dolduran tüm taraftarların hakkını verelim. Takımın performansı ve tribünlerin coşkusu bozulmadığı müddetçe, Vanspor'u kendi evinde yenecek bileğini bükecek bir takım olmayacak. Yeter ki o inanç ve azim olsun. Vanspor geçmişte bunları yaşadı. Rakip takımlara sahayı dar ederek karşılaştığı takımları puansız göndermiştir.

 

ÖNÜMÜZE BAKALIM

Evet, güzel bir maç oynayıp haftayı üç puanla kapattık. Bayburt maçı her maç gibi geride kaldı. Önümüze bakalım. İlk yarının bitimine 3 hafta kaldı. Bu üç haftayı en az kayıpla kapatalım. İki deplasman bir içeri üç kritik maçımız var. Elazığ deplasmanı, Tuzla içeri ve Kırşehir deplasmanı bu üç maç bizim kadar rakipler içinde çok önemli!

 

Vanspor'un kalan bu üç maçtan alacağı puan veya puanlar ikinci yarı için şampiyonluk yolunda önemli bir yol almamızı sağlayacak. Teknik ekibe ve futbolcu kardeşlerimize güveniyoruz. Bu üç maçtan da alnımızın akıyla çıkacağız. Yukarıda belirttiğim gibi yeter ki mücadele ve istek olsun, inanın gerisi kendiliğinden gelecektir.

 

MAÇ SONRASI KEYİF VEREN BİR GÖRÜNTÜ VARDI

Bayburt maçı sonrası özlediğimiz ambiyans keyif verdi. Futbolcular, teknik heyet, yönetim taraftarlar ve biz basın mensupları uzun bir aradan sonra özellikle iç saha maçında alınan son derece önemli olan bu galibiyetin mutluluğunu maç sonrası yaşadık.

 

Bayburtspor karşısında alınan galibiyetten dolayı başta futbolcular olmak üzere, teknik direktör Taner Taşkın ve ekibini kutluyor. Hafta sonu deplasmanda oynayacağımız Elazığspor karşısında Vanspor'a başarılar diliyorum.

Yazarın Diğer Yazıları