Rıdvan Can

Liderlik Vanspor'a yakıştı

Rıdvan Can

Kırşehir Belediyepor'un sahasında Elazığspor'a mağlup olması, Tuzlaspor'un haftayı bir puanla kapatması Vanspor'un deplasmanda Bodrumspor galibiyetiyle Vanspor yıllar sonra lider oldu.

 

Yazımın başında belirttiğim gibi zirve mücadelesi veren rakiplerin puan kaybettiği haftada Bodrumspor galibiyeti ve yıllar sonra gelen liderlik sevincini Kulüp Başkanı Servet Yenitürk başta olmak üzere futbolcular, teknik heyet ve taraftarlar maç sonrası kendi sosyal medya sayfalarında paylaştılar. 

 

Ligin belki de en kritik deplasmanıydı. İki takım açısından önemli bir maçtı. Lige kötü başlayan bir Bodrumspor diğer tarafta ise lige iyi başlayan ve yenilgisi bulunmayan Vanspor. Evet, ev sahibi Bodrumspor Vanspor maçını kazanıp kötü gidişe dur demek, Vanspor ise peş, peşe aldığı seri galibiyetlerine bir yenisini daha eklemek için sahadaydı. Bodrum'a giden yaklaşık 200'e yakın Vanspor taraftarı Bodrum'da takımı yalnız bırakmadı. Vanspor takım olarak çok iyi mücadele etti. Futbolda mücadele etmeden iyi futbol sergilemek imkansız. Takım sahada iyi mücadele ettiğinde kötü oynasa bile usta ayakları sayesinde sonuca gitmeyi başarabiliyor. Vanspor kağıt üzerinde zor görülen Bodrum deplasmanında Batuhan, M. Sıddık ve Sefa'nın güzel golleriyle rakibini farklı yenerek, liderliği Kırşehir'den kaptı. Öncelikle Cumartesi günü oynanan maçta mücadeleyi ve isteği sahada sergileyerek, bu güzel galibiyette emeği geçen başta futbolcu kardeşlerim olmak üzere teknik heyeti ve takımı yalnız bırakmayan taraftarlarımızı gönülden kutluyorum.

 

TARAFTAR TAKIMINI YALNIZ BIRAKMADI

Her deplasmanda olduğu gibi taraftar yine yollara düştü. 200 kişilik  taraftar gurubu Bodrum deplasmanında da Vanspor'u yalnız bırakmadı. Geçen hafta Kardemir Karabükspor galibiyeti sonrası yazımda belirtmiştim. Bu haftada söylüyorum. Takım galip geldikçe havaya giriyor. Bu anlamda şehrinde havaya girmesi lazım, takım iyi gidiyor. Taraftar üzerine düşeni yapıyor. Şampiyonluk konuşmak belki çok erken ama şampiyonluk parolasıyla çıktığımız yolda lige iyi başladık, iyide gidiyoruz. İyi oynayan mücadele eden ve şampiyonluğa giden bir takım var ortada ancak şehirde halen o hava yok. Şehrin takımla bütünleşip havaya girmesi lazım diye düşünüyorum.

 

AÇIK TRİBÜN AÇILMALI

Hafta sonu oynayacağımız Kahramanmaraş maçında rekor bir taraftar sayısına ulaşılacağını düşünüyorum. Başarı geldikçe Vanspor sevdalıları ve taraftarları tribünlere akacak. Dışarıda taraftarın kalmaması için mutlaka açık tribün devreye girmeli.

Bu yüzden kapalı tribün ve kale arkası tribünü yetersiz kalacaktır. Bu maçla birlikte karşı taraftaki açık tribünün açılması gerektiğini düşünüyorum. 

 

ZORLU SÜREÇ BAŞLIYOR

Bodrumspor maçı geride kaldı. Ligde ve kupada zorlu bir süreç bizi bekliyor.

Bugün Türkiye Ziraat Kupası'nda deplasmanda Balıkesirspor ile karşılaşacak olan Kırmızı-Siyahlıları Kahramanmaraşspor maçıyla birlikte zorlu bir maraton bekliyor.

Bu zorlu lig periyodunda Kupada Balıkesir maçı başta olmak üzere hafta sonu Van Atatürk Şehir Stadyumu'nda konuk edeceğimiz Kahramanmaraş maçında temsilcimiz Vanspor'a başarılar diliyorum.

 

KUPA MAÇI A SPOR'DA

Temsilcimiz Vanspor'un Ziraat Türkiye Kupası 3. Turunda bugün deplasmanda karşılaşacağı Balıkesirspor maçı saat 18.30'da A Spor'dan naklen yayınlanacak.

Yazarın Diğer Yazıları