Rıdvan Can

DURUM VAHİM

Rıdvan Can

Son haftalarda alınan başarısız sonuçlara hafta sonu Kızılcabölük mağlubiyetini de ekleyen Van Büyükşehir Belediyespor için içimden yazı yazmak gelmese de mağlubiyetin nedenlerini yazayım dedim.

 

Bir buçuk milyona sahip genç nüfusu ile övünen Van mücadele ettiği yarı amatör lig Spor Toto 3'ncü Ligde ilçe ve semt takımları karşısında akordu bozuk saz gibi çalıyor maalesef…

 

Temsilcimiz Van Büyükşehir Belediyespor play off şansını devam ettirme adına çıktığı Kızılcabölük karşısında 3 puan daha kaybederek, taraftarını bir kez daha üzdü.

 

Üç puan umuduyla çıktığı mahalle takımı Kızılcabölük karşısında aldığı ağır mağlubiyet sonucunda ilk iki şansını tamamen yitiren Van Büyükşehir Belediyespor bu kayıpla birlikte ilk altı şansını da zora soktu.

 

Biraz erken olacak ama gerekli tedbirler alınmadığı takdirde alacağımız iki üç mağlubiyetle bırakın play off şansını ligde kalma mücadelesi veren bir Van Büyükşehir Belediyespor görmeye başlarız.

 

Van Büyükşehir Belediyespor'un düştüğü hallere bakarmısınız? Van'a ve kendimize yakıştıramadığımız Lig'de ilçe ve semt takımları karşısında yolgeçen hanına döndük. Bir Karşıyaka takımı kadar olamadık. Transfer tahtası kapalı olan altyapı futbolcuları ve birkaç futbolcusuyla lige başlayan Karşıyaka bizim bu kadroyla puan kaybettiğimiz Kırşehir'i ve Altındağ'ı devirdi. Demek ki, sahada kaliteli isimler değil, yüreğini ortaya koyan kazanıyor. Sezona transfer tahtası kapalı tamamı altyapı futbolcularından kurulu herkesin küme düşme adaylarından gördüğü Karşıyaka kadar olamadık, olamıyoruz.  Şampiyonluk ve play off mücadelesi verdiğimiz rakiplere bakın ilk altıda. Biz ligin en pahalı en kaliteli takımıyız, ama sadece esame listesinde, sahada değil maalesef. Denizli de bir mahalle takımı Kızılcabölükspor milyonluk Van Büyükşehir Belediyespor'u ligde çıktığı iki maçta da hallaç pamuğu gibi savurarak play off'un dışına attı.

 

Yukarıda Karşıyaka örneğini verdik. İnanın takım değeri bizim üç bilemedin 5 futbolcu değerinde var veya yok. Ama helal olsun, iki maçta da hem Karşıyaka hemde Kızılcabölük bizden puan alan takımlar.

 

Bu takımın gerçek sahibi olan büyük TARAFTARA yazık...!  Taraftar kendilerine dağıtılan mavi boncuğa değil,  neticeye bakar, mutlu olmak ister. İlçe ve semt takımları karşısında rezil bir görüntü sergileyen kötü sonuçlar alan takım görmeyi değil…!

 

Ligin ikinci yarısı itibariyle takım iyi oynuyor bunu her defasında söyledik, konuştuk. Mesele iyi oynamıyor değil, asıl mesele takımın içinde. Asıl sorun yönetimde, peki neden yönetim diyoruz..!

 

Evet, Kulüp Başkanı Servet Yenitürk, bu takım için elinden geleni yapıyor ve yapmaya da devam ediyor. Bunu inkar edemeyiz. Fakat doğru bildiği ve yapmaya çalıştığı yanlışlar da var. Bunların başında Yenitürk'ün iyi niyeti ve duygusal davranması geliyor.

 

Tehlike çanları çaldığı zamanda gerek saha içinde gerekse saha dışında takım içinde kopmalar, gruplaşmaların yaşandığı dönemlerde o dönemin teknik direktörü Feyyaz Uçar'ın müdahale edemediği dönemde kulüp başkanı Servet Yenitürk ve yönetim bunu yapmadı.

 

Takımın ivme kaybettiği haftalarda müdahale de geç kalındı. Bugün gelinen noktada zamanında yapılmayan müdahalelerin cezasını çekiyoruz.

 

Peki, bu takım küçük dokunuşlarla çok iyi olabilir miydi? Ligin ikinci yarısında büyük umutlarla takımın başına getirilen teknik direktör Hasan Erkin Şimşir'in de son haftalarda takım üzerindeki yetersizliği ve son maçlarda yaptığı hatalar ve yanlış hamleler takımın şampiyonluk yarışından kopmasına ve play-off'tan ise uzaklaşmasına neden oldu.

 

Burada suçlu hoca mı? Elbette değil, en büyük suç burada başta yönetime düşüyor. Yönetim devre arasında hoca ve transferlere harcadığı eforu keşke takım içinde ki sorunları çözmeye harcasaydı. İnanın şimdi puan sıralamasında farklı bir durumda olabilirdik. 

 

Kızılcabölük Denizli'de bir ilçe değil, bir mahalle takımı ve 41 puanla 3'ncü sırada yer alırken, Van Büyükşehir Belediyesporun ise 35 puanla 7'nci sırada olması nasıl anlatılır bilemiyorum..!

 

Zirvede Kırşehirspor (45), Esenler Erokspor (43), Kızılcabölük (41), Çatalca (40), Altındağ (39), Düzcespor (36), Van (35) alttan gelen takımları yazmıyorum bile. Bu tabloya bakıp üzülen yönetici varmıdır acaba? Bence kulüp başkanı Servet Yenitürk, haricinde yok. Neden derseniz çünkü cebinden para vermiyor ki, üzülsün..!

 

Ama Van Büyükşehir Belediyespor'un galip geldiği maçlarda futbolcularla selfie çekmeyi de ihmal etmiyorlar. Başarı varsa ortada görünüyorlar eğer başarı yoksa onlarda ortada yok..! Bütün yük Servet Başkanın boynunda.

 

Evet, sevgili futbolcu kardeşlerim hayırdır derdiniz nedir. Beş yıldızlı tesislerde bir eliniz yağda bir eliniz balda. Yediğiniz önünüzde yemediğiniz arkanızda. Primleriniz her hafta var. Para sorununuz yok. Yemeğin en kralını yiyorsunuz. Cafelerde cirit atıyor nargilenin dibine vuruyorsunuz. Üzerinize giydiğiniz en kaliteli malzemeler ve size baba gibi yaklaşan kulüp başkanınız var. Geldiğiniz kulüplere bakın Van'da aldığınız parayı hangi kulüp verdi. Van'da gördüğünüz misafirperverliği, rahatlığı hangi kulüpte gördünüz? Hepiniz sezon başında takımlarınızdan koşar adım geldiniz. 200-400 bin TL arası paralar aldınız. Şimdi bu sorumsuzca davranışlarınız ne? Kendinize gelin, önünüze bakın, adam gibi çıkın giydiğiniz formanın hakkını verin ve terinizin son damlasına kadar mücadele edin.

 

Oynadığınız rakiplerin çoğu ilçe semt takımı 50-60 taraftarı olmayan kulüpler. Sizler 15 bin taraftara oynuyorsanız haddinizi de bileceksiniz. Bu taraftarın size verdiği desteği, verilen emek ve parayı hak edin haram etmeyin...!

 

Bu takım en kötü play off oynamalı. Bunu kafanıza sokun ve çıkın size yakışanı yapın. Arkanızdan gelen binlerce taraftarın ve Van halkının tekrar gönlünü alın. Bu taraftarın üzerinizde kul hakkı var. Osmaniye maçında başarılar diliyorum diyeceğim bu kadar...

Yazarın Diğer Yazıları