Rıdvan Can

YÖNETİM ATEŞTEN GÖMLEK GİYDİ...

Rıdvan Can

Öncelikle tamamlanan Kongre’nin B.Vanspor camiasına hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ederken, yeni Başkan Sayın Gıyasettin Gültepe ve ekibine de başarılar diliyorum. Kendileri de biliyorlar ki üzerlerine çok büyük bir yük aldılar. Bir başka deyimle “ateşten gömlek” giydiler. Bu yükü almak birazda zoraki olsa da umarım takımı iyi yerlere getirmek için ellerinden gelen çabayı harcayacaklar...

 

Evet, bu sezon iddialı bir şekilde göreve gelen ve ligden çıkma sözü veren yönetimimiz, sezona hızlı girerek önemli transferlere de imza attırma hazırlığı içinde. Kamp dönemi başlamadan birçok önemli oyuncuyu kadrosuna katma uğraşı veren B.Vanspor, yönetiminin lige hızlı bir giriş yapması bekleniliyor.

 

Yönetim Transfer Harcamalarını Açıklamalı?

2013-2014 sezonunda Belediye Vanspor’un gelir kalemlerine baktığımız da geçtiğimiz yıldan çok da farklı bir gelir tablosu beklenilmiyor. Muhtemeldir ki; bu yıl TFF’den, Spor Toto’dan ve İddia’dan gelir beklenmekte ve Belediyenin spor fonu yani B.Vanspor’a aktaracağı bütçe başta olmak üzere aktaracağı paranın toplamının 3 milyon TL olmasıdüşünülmekte.  
Gider kalemlerini incelediğimiz de şeffaflık vaat eden Belediye Vanspor yönetiminin şu ana kadar transferlerle ilgili en ufak bir rakam telaffuz etmemesi ile gider bütçesi içindeki en büyük kalemi oluşturan transfer giderleri hakkında bilgi sahibi olamıyoruz. Geçen yıl ödenmesi gereken teknik heyet ve futbolculara ait prim ve maç başları da bu hesaba dâhil tutulmalıdır. Yapılacak transferlere yapılacak ödemeleri ve hangi kaynaktan yapılacağını ve transfer harcamalarına dair yönetimin bir açıklama yapmasını bekliyoruz.Takıma yapılacak akılcı takviyeler çok önemli ve en önemlisi ise Teknik Direktör konusu çünkü Belediye Vanspor taraftarının geçmiş yıllarda en çok sıkıntı çektiği, en çok bunaldığı dönemler transfer dönemleri. Gerek teknik heyet konusunda gerekse futbolcu bazında hep rakiplerinden geri kalmış olmanın, iyi oyuncularını rakiplere kaptırmanın ya da kaptırma tehdidi altında yaşıyor olmanın kahredici azabını yaşamışlar.  İnşallah B.Vanspor Kulübü yönetimi bu sıkıntılarla boğuşmaz. Teknik heyet kim olacak bilmiyoruz ama teknik anlamda alınacak hoca seçimi çok önemli. Öyle hoca olsun diye hoca getirilmemelidir. Getirilecek hocanın geçmişte çalıştırdığı takımlara bakılmalı, artı ve eksisine bakılmalı bu anlamda transfer yapılmalı umarım kulüp Başkanı ve transfer komitesi gerek hoca gerekse futbolcu tercihinde bir değil üç beş defa iyi düşünmeli.      

 

Bu Kez Olsun..!

PTT 1. Lig ve Spor Toto 2. Lig liglerine bakıldığında toplamda bir Erciş kadar nüfusu olmayan ilçe takımlarını görüyoruz içimiz burkuyor. Neden mi? “ Nüfusu 1 milyonu geçmiş ve Büyük Şehir unvanını almış bir şehrin takımı ilçe takımları kadar olamıyor mu? Evet, Şimdi sorumluluk Belediye Vanspor Başkanı Sayın Gıyasettin Gültepe ve yönetiminde..! Başkan Sayın Gültepe, Hem tesisleşmede hem altyapı koordinatörlüğünde, hem takım kurmakta hem de geleceğe yatırım yapma noktasında en büyük hedefleri önlerine koymak zorunda. Hedefe ulaşmak isteniyorsa ki isteniyor başta Belediye Başkanı Sayın Bekir Kaya olmak üzeri kulüp Başkanı Sayın Gıyasettin Gültepe ve yönetimdekiler, gelecek olan teknik heyet, altyapı koordinatörleri ve hocaları, bir bütün olarak Belediye Vanspor kulübünde görev alan herkesin sorumluluk alacağı-bunu hissedeceği bir ekip ruhu oluşmasıdır. Kulüp yönetmek iş olsun-laf olsun diye yapılmaz… Yönetici olacağım diyen yola yürekten çıkacak. 
Belediye Vanspor'un gücünü-ağırlığını-önemini buradan yazmama gerek yok. Her şey ortada, Tek gerçek var. O da sportif açıdan Vanspor'dan büyük kimse yok… Peki, ama bu büyüklüğün sorumluğunu omuzlamak kolay mıdır?  "değildir" Ateşten gömlektir Belediye Vanspor'u yönetmek,  Ne kadar "soğuk" olursanız olun o ateş sizi yakar. Sabır-kararlılık-cesaret-ekonomik dengeler-samimiyet ve kazanım ancak o ateşi söndürmeye yeter. Bunlar olmazsa-başarı gelmez o ateş de asla sönmez. Çünkü Belediye Vanspor büyük bir kulüptür başarılar…

Yazarın Diğer Yazıları