Rıdvan Can

Yine son dakika kabusu

Rıdvan Can

Van Atatürk Şehir Stadyumunda yine boynu bükük moralsiz ayrıldık. Ligin iki iddialı takımının puan mücadelesinde kazanan deplasman takımı oldu. Çünkü deplasmanda alınan bir puan her zaman deplasman takımı için kazanç ev sahibi için kayıptır.

Van Büyükşehir Belediyespor sahasında Kızılcabölükspor'u konuk etti. Ankara deplasmanında üç puanla dönülmüş moraller yerinde tribünler dolu taraftar ve saha avantajı Van Büyükşehir Belediyespor'un yanındaydı. Bu maçtan alacağı üç puan Van açısından çok önemliydi. Maalesef temsilcimiz ayağına gelen bu fırsatı değerlendiremedi.

Şampiyonluk mücadelesi veren bir takım sahasında böyle basit gollerle puan kaybetmemeli saha ve seyirci avantajı senden yana 3-2 öndesin maçta son dakika oynanıyor. Oyunu soğutma ve topu kalenden uzaklaştırman gerekirken hata üstüne hata yapıyorsun son dakika golüne engel olamıyorsun.

Van Büyükşehir Belediyespor sahasında karşılaştığı Kırşehir maçına bakın yine aynı 2-1 öndeyken yine savunma hatası ile rakibe iki puan hediye edildi. Kısacası galibiyet alacağımız Karşıyaka ve Kırşehirspor maçlarında savunma hatalarından dolayı 4 puan kaybettik.

Açık konuşmak gerekirse Kızılcabölük karşılaşmasında beklentilerin çok üstünde bir performans ortaya koyduk. O maçtan galip gelmiş olsaydık iyi bir hava yakalamış olacaktık olmadı maalesef, ayağımıza kadar gelen fırsatı teptik.

Daha kendi sahasında üst üste 2 galibiyet alamayan Van Büyükşehir Belediyespor'un bu saatten sonra özellikle kendi sahasında puan kaybetmemesi gerekir.

Kızılcabölük karşısında alınan 3-3'lük beraberliğin ardından iç saha kaybımız 6 puan buda Şampiyonluk hedefleyen bir takım için kötü umarım sezon sonu bu puanları aramayız.

Evet, Kızılcabölük maçı her maç gibi geride kaldı.  Yarın deplasmanda oynayacağımız Osmaniyespor maçına konsantre olmalıyız. Kızılcabölük kaybını Osmaniye karşısında alacağımız üç puanla telafi etmeliyiz. Kırşehir maçı sonrası nasıl Ankara deplasmanından üç puanla dönüldü ise yarında Osmaniye karşısında üç puanla dönmeliyiz. 

Ben teknik heyet ve futbolcu kardeşlerime güveniyor yarın ki zorlu deplasmandan üç puanla döneceklerine inanıyorum. Kırmızı-Siyahlı temsilcimize başarılar diliyorum.

Yazarın Diğer Yazıları