Rıdvan Can

YAZIK OLDU

Rıdvan Can

Temsilcimiz B.B.Vanspor,  geçtiğimiz hafta lider Darıca Gençlerbirliği deplasmanında 90'ıncı dakikada yediği golle 1-0 mağlup olmuş, ama oynanan oyun taraftarın umudunu korumasına vesile olmuştu.

Ama bu hafta evinde oynadığı karşılaşmada, soğuk havaya rağmen kendisini desteklemeye gelen taraftarları kahreden bir oyun ortaya koydu ve rakibi Anadolu Bağcılarspor'a 2-0 mağlup oldu.

Bu mağlubiyet, play-Off yolunda büyük yara almamıza yol açtı.

Şimdi tek umudumuz, önümüzdeki maçlarda hem bizim alacağımız puanlara, hem de rakiplerimizin kaybedeceği puanlara kaldı.

Takımın başarısı için canını dişine takan o soğuk ve yağmurlu havaya rağmen maça gelen binlerce taraftarı bu kadar üzmeye kimsenin hakkı olamaz.

Bu taraftarın takım oyuncularından beklentisi iyi futbol ve galibiyetti.

Bu şehrin takımının Play-Off umutları vardı.

Ama sahada ruhsuz bir performans sergileyen futbolcular yüzünden, bu umutlar tükendi.

Teknik anlamda hatalar yapıldı.

Ali Kuleli sakatlığından dolayı yedek kalabilir, lakin Mutlu İlengöz'ün o kulübede oturtulmasına anlam veremedim. Hücumda Baran veya Ömer yedek kalabilirdi. Sergen oyuna dâhil olduktan sonra Fahrettin'in ileri çıkması hataydı. Çünkü iki golde Sergen'in olduğu kanattan ve savunma hatasından geldi. Bu bana göre büyük bir hataydı. Orta sahamız bal yapmayan arı gibi dolaştı durdu. 90 dakika boyunca kaleye bir tek şut bile çekilmedi. Kale önünde topu önüne alan futbolcumuzun ayağı birbirine dolandı. Hücum anlamında yetersiz kaldık. Tamam, bir topumuz direkten döndü bir penaltımızda verilmedi. Tabi bu bahane değil, eğer hedefin varsa kazanacaksın…!

Maçın Kolay Olmayacağı Konusunda Uyarmıştım

Değerli okurlarım; Darıca maçı sonrası köşe yazımda, Anadolu Bağcılarspor'a çok dikkat edilmesi gerektiğini yazmış ve endişelerimi dile getirmiştim. Düşüncelerimde yanılmadım, aynısı oldu ve Bağcılar takımı, deplasmanda değil, sanki kendi sahasındaymış gibi Van karşısında üstün bir futbol ortaya koyarak, çok rahat bir galibiyet elde etti. Play-Off yolunda daha da umutlanarak, 3 puanla evine döndü. Keşke yazdıklarımda yanılmış olsaydım. Bağcılar Van Büyükşehir Belediyespor karşısında öylesine dirençli ve mücadeleci bir futbol ortaya koydu ki, tek kelimeyle 90 dakika sahada basmadık yer bırakmadı, savaştı ve hak ettikleri bir galibiyet elde ederek Van'dan ayrıldılar.

Maçın ikinci yarısında daha derli toplu oynarız ve aklımız başımıza gelmiştir şeklinde devre arasında basın tribününde özellikle futboldan anlayan birkaç arkadaşla değerlendirme yaparken, yine endişelerimi ifade ettim. İlk yarı hakkında değerlendirmeler yaptık. Sohbet ettiğimiz arkadaşlar ikinci yarı maçı alırız şeklinde iyimser konuşurken, ben aynı düşüncede olmadığımı ifade ettim ve ilk yarıda takımın genel durumunu göz önünde bulundurarak bu maçta beraberliğin dahi başarı olacağını söyledim.

Hatta böyle oynamaya devam eder ve yakaladığı gollük pozisyonları değerlendiremezse rakip yakalarsa affetmez  (atamayana atarlar) cümlesini açıkça ifade ettim ve öylede oldu.

Maçın 52'nci dakikasında skoru değiştirme adına Feyyaz hoca oyuna müdahale ederek, Mutlu İlengöz ve Ali Kuleli'yi oyuna aldı.  Ali Kuleli sağ kanadı Mutlu İlengöz ise sol kanadı iyi kullandı takımı da hücum anlamında hareketlilik getirdiler keşke bu ikiliyi ilk on birde sahaya sürseydi. Ali ve Mutlu sonradan oyuna dâhil olmalarına rağmen,  canla başla oynayıp yüreklerini ortaya koydular. Maçın son 30 dakikalık bölümünde Teknik direktör Feyyaz Uçar, hadi diye bağırıyor da, dinleyen kim?  Bizim oyuncular oyundan kopmuş, tel tel dökülüyorlar. Bu takım nasıl olur da kendi evinde bu kadar kötü oynar? Şimdi bu mağlubiyetin ardından galibiyet adına hiçbir şey yapamayan bu futbolculara övgüler mi yağdıralım? Hak edene hak etmedi mi diyelim?  Anadolu Bağcılar geldi, aslanlar gibi oynadı maçı 2-0 alarak mutlu bir şekilde evine döndü.

Cumartesi günü ligin güçlü takımlarından Erokspor'la deplasmanda oynanacak maçın önemi iki kat daha arttı.  Aksi durumda play-Off umutları tamamen biter! Her şeye rağmen kaybedilen üç puana yazık oldu.  Cumartesi İstanbul'da zorlu bir 90 dakika oynayacak olan temsilcimiz Van Büyükşehir Belediyespor'a başarılar dilerim...

Yazarın Diğer Yazıları