Rıdvan Can

Yakışmadı beyler

Rıdvan Can

Van'a yakışmayan kötü bir mağlubiyetle haftayı kapattık. Geçen hafta Bergama Belediyespor karşısında sancılı bir galibiyetin ardından çıkılan Çatalcaspor deplasmanından 1-0'lık skor üstünlüğüne rağmen 2-1'lik mağlubiyetin hiçbir bahanesi olamaz. Lige şampiyonluk parolasıyla başlayan temsilcimiz Van Büyükşehir Belediyespor önemli bir maçı daha kaybetti. Temsilcimiz ligde oynadığı 12 maçta 5 galibiyet, 5 beraberlik, 2 mağlubiyetle, 20 puanla 3'ncü sırada yer alıyor.

Evet, güzel başlayan hüsranla biten bir deplasman mağlubiyeti hepimiz için büyük şok oldu. TRT Kurdi'den canlı izlediğimiz maçta Vanlı taraftarlarımızın tribün şovlarıyla takıma verdikleri destekle Çatalcaspor maçını çok rahat, adeta elimizi kolumuzu sallayarak kazanacağımızı düşünüyorduk. Maalesef düşüncemizde yanıldık. Şimdi çıkıp Çatalcaspor mağlubiyetini direkten dönen toplara, şanssızlığa bağlamak olmaz, iyi oynadık desem, mağlubiyeti hak etmedik desem Van Büyükşehir Belediyespor'a gönül vermiş taraftarlarımızı, teknik heyeti ve yönetimin gönlünü almış olurum ki bu da doğru olmaz.

Koca bir 90 dakikayı ele aldığımızda Van Büyükşehir Belediyespor'un Yakup Demir'le bulduğu gol ve direkten dönen iki topu birde karambolde değerlendiremediği bir pozisyonu var. Ev sahibi Çatalcaspor ise, maçın başında iki net pozisyonu ve savunmamızın ikramı ile bulduğu iki golü var. Oyunun genelinde topla daha fazla oynayan topa sahip olan Van Büyükşehir Belediyesporun bunu skora yansıtamadığını görüyoruz. Bunu iyi bilmek gerekir ki, maçta 90 dakikalık bölümde topa çok sahip olan takımlar değil, topları iyi kullanan takımlar sonuca gitmiştir. Çatalcaspor maçı da öyle bir maç oldu. Topu iyi kullanan ve sonuca giden Çatalcaspor oldu.

Kızılcabölükspor maçını izleyenler bilir. Kızılcabölükspor forveti orta sahada kazandığı bir topla dörtlü savunmamızı ipe dizip gol atalı bir ay oldu. Kızılcabölükspor maçı tekrarını Çatalcaspor karşısında gördük. Savunmamızın ikramları ile çok kolay goller yiyoruz. Çatalcaspor böyle bir pozisyonda elini kolunu sallayarak geldi savunmamızın hatasını iyi değerlendirip gollerini attı. 1-0 geriden gelip maçı lehine çevirip kazanmasını bildi. Büyük takımlar, şampiyonluğa oynayan takımlar hem iç sahada hem deplasmanda skor üstünlüğünü eline geçirince, ne yapıp edip rakibini yenen ve 3 puanı hanesine yazdıran takımdır.

Taraftarı olmayan bir belde takımı karşısında tribünleri doldurup Van stadına çeviren yüzlerce taraftarımızı canı gönülden tebrik ediyorum. Bu taraftarın istediği tek şey galibiyetti ama ne yazık ki yenildik. Değişikliklere baktığımızda Uğur Karakoç'un yerine Soner Birinci'nin oyuna girmesi hataydı. Yakup veya Burçak'ın yerine olabilirdi. Emre Toptan'ı sol bek Mutlu İlengöz'ü önde oynatabilirdi.

Bakın beyler giydiğiniz o forma bu şehrin markasıdır. Van Büyükşehir Belediyespor bu ilin değeridir. Ligde birçok takımın sahip olmadığı imkânlara sahipsiniz. Değerinizi bilin ve bu şehrin taraftarıyla alay etmeyin. Hiç kimsenin bu takıma gönül vermiş insanlarını üzmeye hakkı yok. Çünkü Van Büyükşehir Belediyespor bu şehrin takımı, bu insanların takımı, kimse bu takımın kötü olmasını istemez.

Hafta sonu oynanacak Yeni Orduspor maçında taraflı tarafsız herkesin bu maça gelerek, takımlarını 90 dakika sonuna kadar desteklemeleri ve takımlarına sahip çıkmaları onların maça daha iyi motive olmalarını sağlayacaktır.

Başarılar dilerim.

Yazarın Diğer Yazıları