Rıdvan Can

Vanspor'un ilk yarı karnesi

Rıdvan Can

Zorlu lig maratonuna TFF 2. Lig Kırmızı Grup’ta Adıyamanspor'u 2-1 yenerek, başlayan Silahtaroğlu Vanspor, deplasmanda 1-0'lık Niğdespor galibiyetiyle ilk yarıya noktayı koydu.

Ligin ilk 8 haftasında 6 galibiyet 2 beraberlikle 8'nci hafta da liderlik koltuğuna oturan Vanspor’da teknik direktör Saffet İşler, yönetiminde 14 haftalık lig periyodunda 25 puan toplayan kırmızı-siyahlılar, teknik direktör Turgay Karatekin yönetimde ise çıktığı 5 lig maçında 7 puan topladı.

2021-2022 sezonunda oynadığı 19 maçta 9 galibiyet, 5 beraberlik alan Vanspor, 5 maçta ise sahadan mağlubiyetle ayrıldı. Rakip kaleyi 27 golle havalandıran temsilcimiz  Vanspor, kalesinde ise 25 gol gördü.

Vanspor forması altında ligde 19 maçta takımın en istikrarlı oyuncularının başında Emrah Tacir, Hamza Küçükköylü, kaleci Aydın Bağ, Mete Yıldız ve Barış Gök gelirken, takımın en çok gol atan isimlerinin başında ise Hamza Küçükköylü geliyor.

"BAŞARILI BİR İLK YARI DİYEBİLİRİZ"

Sezon öncesi ve sezon içerisinde gerek kongre süreci gerekse yönetimsel anlamda yaşanan sancılı süreç ve her türlü olumsuzluğa rağmen kısıtlı ve alternatifsiz futbolcu kadrosuna rağmen  zaman zaman kötü futbol, başarısız sonuçlar ve en önemlisi futbolcuların alacaklarını tahsil edemedikleri gerekçesiyle yönetimi boykot edip idmana çıkmamaları gibi yaşanan birçok olumsuzluğa rağmen alınan 32 puan büyük başarı ve iyi bir ilk yarı geçirdiğimizi düşünüyorum.

TÜRK FUTBOLUNDA BİR İLK!

"İLK YARIYI 2 BAŞKAN 2 HOCAYLA TAMAMLADIK"

Vanspor tarihinde belki de bir ilk yaşadı. Van temsilci, ligin 19 haftalık maratonunda iki başkan iki teknik direktör yönetiminde ilk yarıyı tamamladı.

"SAFFET İŞLER DÖNEMİ"

Sezona teknik direktör Saffet İşler yönetimde başlayan ve özellikle ilk 8 haftada inanılmaz başarılı maçlar çıkararak, içerde, dışarda peş peşe alınan başarılı sonuçlarla ligin 8'nci haftasında deplasmanda oynanan Kahramanmaraş galibiyetiyle liderlik koltuğuna oturan Vanspor'dan ve teknik direktör Saffet İşler'den başta yönetim olmak üzere kimse bu başarıyı beklemiyordu.

Saffet İşler, elindeki kadro ile inanılmazı başararak, 14 haftada hem ligde hem kupada Van'ı gururlandırdı. Saffet hoca özellikle Ziraat Türkiye Kupası üçüncü eleme turunda Zonguldak Kömürspor'u eleyerek, Vanspor'un adını dördüncü tura yazdırdı. Lig maçında ise çıktığı 14 maçta 7 galibiyet, 4 beraberlik 3 mağlubiyet aldı.

"TURGAY KARATEKİN DÖNEMİ"

Ligin 15'nci haftasında Soma maçıyla göreve başlayan teknik direktör Turgay Karatekin, Soma maçıyla ilk mağlubiyetiyle tanıştı. Bu mağlubiyetle lige kötü başlangıç yapan Karatekin,  Ziraat Türkiye kupasında Konyaspor'a karşı iyi bir futbol ortaya koymasına rağmen kupaya veda etti.  Vanspor Karatekin, yönetiminde çıktığı 5 lig maçında 2 galibiyet, 1 beraberlik, 2 mağlubiyetle 5 maçta 7 puan aldı. 19 hafta sonunda ise lider Sakaryaspor'un 13 puan play-off'un ise 2 puan gerisinde 32 puanla 8'nci sırasında yer alıyoruz.

"İÇ VE DIŞ SAHA PERFORMANSI"

Van Atatürk Şehir Stadı’nda oynadığımız 9 maçta 5 galibiyet, 2 beraberlik ve 2 mağlubiyet alan Vanspor deplasmanda çıktığı 10 karşılaşmada 4 galibiyet, 3 beraberlik, 3 mağlubiyet aldı.

"İKİNCİ YARIDAN BEKLENTİLER" 

Ligin ikinci yarısına 15 Ocak’ta Adıyaman deplasmanında başlayacağız. Bu maç öncesi iyi bir kamp dönemi, hazırlık maçları ve en önemlisi takıma fayda sağlayacağına inanılan, takımı hedefe götürecek transferler yapılmalı.

Takımın önemli takviyelere ihtiyacı var ve bu doğrultuda yapılacak önemli ve nokta transferler Vanspor adına sezonun kaderini de belirleyecektir. Zorlu ve telafisi mümkün olmayan maçlar bizi bekliyor.

Bundan dolayı yapılacak olan transferlerde ince eleyip sık dokumalı. Devre arası transfer yapmak gerçekten de çok zor ve riskli bir transfer dönemidir. Bu süreçte kimse iyi oyuncusunu bırakmak istemez. Ama hedefe oynayan takımlar, bu konuda biraz daha şanslı oluyor.

Kulağımıza görüşülen bazı futbolcuların isimleri geliyor. Daha önce Vanspor’da forma giyen birkaç futbolcuyla görüşüldüğü bilgisi geldi. Umarın doğru adımlar atılır ve nokta transferler yapılır.

Bu duygu ve düşüncelerle Vanspor'a zorlu ikinci yarıda başarılar diliyorum.

Yazarın Diğer Yazıları