Rıdvan Can

VANSPOR'DAN LİDERE ÇELME...

Rıdvan Can

Haftaya güzel başlamak,  güzel bir duygu, hele bu duyguyu İzmir'de lidere çelme takarak, üç puanla taçlandırmak ise bir o kadar muhteşem. Öncelikle geçen haftaya dönecek olursak; Yüzde yüz galibiyet parolasıyla saha ve seyircimiz karşısında çıktığımız Sarıyer karşısında hiç hesapta olmayan ve anlamsız puan kaybıyla iki puan bıraktığımız kötü bir haftanın ardından kritik İzmir deplasmanında lider Bucaspor'u zorlu geçen 90 dakikanın sonunda son dakika golüyle deviren Ümit hoca ve öğrencileri muhteşem bir galibiyete imza atarak, kırmızı-siyahlı formaya gönül veren taraflı tarafsız herkesi mutlu etti. Bizlerde bu güzel galibiyetten dolayı futbolcu kardeşlerimizi ve bu zorlu maça takımı hazırlayan teknik direktör Ümit Bozkurt ve ekibini yürekten kutluyoruz.

MAÇA GELECEK OLURSAK;

Vanspor'un güçlü rakibi karşısında nasıl bir reaksiyon göstereceğini bizler gibi herkes merak ediyordu. Kimilerinde farklı mağlubiyetle döneriz. Kimilerinde bir puanla döneriz düşüncesi hakimdi…

Ben açık konuşan biri olarak, Buca maçıyla ilgili düşüncem; "Vanspor Serik ve Sarıyer karşısında özellikle ikinci yarılarında oynadığı oyunu oynasın kesin, Buca'dan puan veya puanlarla döneriz" demiştim ve bu düşüncemde yanılmadım. Sosyal medya üzerinden yayınlanan Buca maçını taziyem nedeniyle izleme imkanım olmadı ama, Buca maçın tahmin ettiğim gibi geçtiği yönünde yorumlar aldım. Çünkü maçı yerinde izleyen yakın bir arkadaşımdan aldığım bilgi Vanspor'un özellikle ikinci yarı o alışık olduğumuz futboluyla haklı galibiyet aldığını söyledi. Her yönüyle zor bir müsabaka bizi bekliyordu. Buca maçı öyle sıradan bir maç değildi. İki takım açısından bakıldığında zor bir müsabaka olacağı belliydi. Lider Buca kazanıp liderliğini sürdürmek, Vanspor'un ise tek düşüncesi zorlu deplasmandan en azından bir puanla dönmekti. İzmir'e akın eden az sayıda ki, cefakar taraftarlar bu zorlu müsabakada takımını yine yalnız bırakmadı.

Buca maçının galibiyet şifresi, futbolcusundan, teknik heyetine, taraftarından, yönetimine kadar kenetlenmiş, inanmışlığın bir göstergesiydi.

İlk 45 dakikası golsüz sona eren maçın ikinci yarısına az sayıda ki, taraftarının müthiş desteği altında maça iyi başlayan, Vanspor Buca kalesinde gol aradı ve aradığı golü son dakikada Sedat Komi ile buldu. Galibiyette en büyük etkenin

teknik direktör Ümit Bozkurt'un oyunu iyi okuması ve yerinde değişikliklerinin etkisinin olduğu belirtildi. Sonuç olarak, "Vanspor zoru başardı ve İzmir'den altın değerinde üç puanla dönerek, Play-off umudunu ileri ki, haftalara taşıdı. 

Tebrikler Vanspor...

BUCA MAÇI GERİDE KALDI

Buca galibiyeti her maç gibi geride kaldı. Şimdi evimizde oynayacağımız Uşak maçı sonrasında ise ilk yarının son maçı olan Balıkesir maçı var. Peş peşe iki zorlu müsabaka sonunda ilk yarıyı tamamlayacağız. Bu yüzden tek düşüncemiz Uşak maçı olmalı ve bu yüzden Buca galibiyetinin anlam kazanması adına çok önemli..

Uşakspor ligdeki konumu itibariyle belki ligin en kolay maçlarından gibi görülebilir.  Ama, tam tersi zor bir müsabaka da olabilir.

Herşeye rağmen dikkat edilmesi gereken tehlikeli bir takım. O yüzden bizler sorumluluğumuz gereği "Uyaralım" Sakın, rakibin puan sıralamasındaki yeri ve aldığı başarısız sonuçlar  kimseyi aldatmasın Uşak maçı Buca maçı kadar önemsenmeli. Çünkü böyle maçların örneklerini geçmişte çok kez gördük. Örnek verecek olursak, saha ve seyircimiz karşısında  çıktığımız ve ağır yenilgiyle  kupa dışı kaldığımız TFF 3'ncü lig takımı Elazığ maçını hatırlatırsak, yeterli olur sanırım...

O yüzden Buca maçına nasıl ciddi hazırlandıysak, Uşak maçına da aynı ciddiyetle hazırlanmalıyız...

Uşak maçını mutlaka kazanmalıyız demekten başka söz bulamıyor ve bu duygu ve düşüncelerle Uşak karşısında teknik heyetimize ve futbolcu kardeşlerimize canı gönülden başarılar diliyorum.

Kalın sağlıcakla...

Yazarın Diğer Yazıları