Rıdvan Can

Vanspor'dan kusursuz galibiyet

Rıdvan Can

Bu güzel galibiyetten dolayı futbolcu kardeşlerimi, teknik heyeti ve yönetimi kutluyorum. Umarım bu galibiyet güzel günlerin başlangıcı olur. Adıyaman'da kötü futbol ve alınan ağır yenilgi sonrası Ergene Velimeşe karşısında sergilenen güzel futbolla soğuk havada içimizi ısıtan haklı galibiyetle 23'ncü haftayı geride bıraktık.

Van Atatürk Şehir Stadyumunda görmek istediğimiz bir mücadele vardı. Bu maçın başlığı

başlıkta da belirttiğim gibi; kesinlikle "Vanspor'dan Kusursuz Galibiyet"le altın değerinde üç puanla haftayı kapattık.

İki takım açısından da zor bir müsabakaydı. Temsilcimiz Vanspor kazanıp play-off yarışını sürdürmek, Ergene Velimeşe ise alt satırlardan kurtulmak için sahadaydı. Saha ve seyirci avantajını arkasına alan ve maça önde baskıyla başlayan Vanspor, daha ilk dakikalardan itibaren oyuna ağırlığını koydu. Kar yağışı nedeniyle sahanın ağır ve kaygan olması iki takımında futbolunu önemli ölçüde etkilesede Erhan Altın'ın öğrencilerinin üstün bir mücadele verdiğini söyleyebiliriz. Vanspor kontrollü başladığı maçta özellikle savunma güvenliğini ön planda tutup orta saha ve hücumda etkili oldu. Konuk takım Ergene Velimeşe ise daha çok Vanspor kalesine uzun toplarla ve kanatlardan gelmeye çalıştı. Adıyaman maçına oranla bu maçın genelinde Vanspor'u daha diri gördük. Özellikle Barış Sağır, Oktay Aydın, teknik direktör Erhan Altın'ın 11'de şans verdiği Vanlı genç futbolcumuz Yusuf Şengüler'in yanısıra yeni transferimiz Miraç Acer'in üst düzey performansı bu maça damgasını vurdu. Ergene karşısında orta sahamız çok etkiliydi. Kötü zemine rağmen zaman zaman top kayıpları olsa da  iyi bir yardımlaşma ve mücadele vardı.

Ligin ilk yarısında özellikle en çok sıkıntı yaşadığımız savunmamızda Ergene karşısında yaşamadık. Oyuna rakipten daha fazla sahip olduğumuz bir maçtan  üç puanla ayrılmanın mutluluğunu yaşayarak, stadyumdan ayrıldık.

"GALİBİYETİN MİMARI OKTAY AYDIN"

Adıyaman karşısında olduğu gibi Ergene Velimeşe karşısında da sergilediği iyi futbol ve mücadeleciliğiyle göz kamaştıran Oktay Aydın'ı tebrik ediyorum. Güzel futbolunu Hamza Küçükköylü'ün güzel asistiyle gözlerimizin pasını alan müthiş golüyle süsleyerek, galibiyetin mimarı oldu.

"ERHAN ALTIN İYİ BAŞLADI"

Adıyaman maçı sonrası takımın başına geçen teknik direktör Erhan Altın ve ekibinin ilk maçıydı. Afyon ve Diyarbekir maçlarının ertelenmesi en çokta Erhan Altın ve ekibine yaradı. Takımı tanıma ve takımla çalışma fırsatını iyi değerlendiren Altın, takımı çok iyi hazırladığını söyleyebilirim.

Umarım Erhan Altın ve ekibi ilk maçında sergiledikleri başarılı performanslarını hafta sonu oynayacağımız Sakarya ve sonraki maçlarda da görmek umuduyla kendilerine hoş geldiniz diyor, başarılar diliyorum.

"UĞUR CAN DAHA İYİ OLACAK"

Devre arası Soma'dan yeni transferimiz Uğur Can'ın performansı en çok merak ettiğim futbolcuların başında geliyordu. Adıyaman maçında izlediğimiz fakat beklentilerin altında kalan Uğur Can'ı, Ergene Velimeşe karşısında canlı izleme imkanımız oldu. Doğruyu söylemek gerekirse iyi bir kumaşı var, iyi futbolcu fakat Adıyaman maçında olduğu gibi Ergene karşısında da beklentilerin altında kaldı. Özellikle maçın son bölümünde yakaladığı önemli gol pozisyonlarını değerlendirmiş olsaydı skor farklı olabilirdi. Umarım ileri ki, haftalarda takıma puan ve puanları kazandıran daha iyi bir Uğur Can izleriz.  Kendisine ve yeni transferlere hoş geldiniz diyor başarılar diliyorum.

"TARAFTAR MUHTEŞEMDİ"

Galibiyette taraftarın çok büyük etkisi vardı. Soğuk havaya rağmen maçın başından sonuna kadar verdikleri destekten dolayı taraftarlarımızı kutluyorum.

Güzel bir galibiyetle geride bıraktığımız Ergene Velimeşe maçını unutalım. Sakarya'ya odaklanalım.  Ergene galibiyetini Sakarya maçıyla taçlandıralım. Bu duygu düşüncelerle zorlu Sakarya karşısında başarılar diliyorum.

Kalın sağlıcakla…

Yazarın Diğer Yazıları