Rıdvan Can

Vanspor'da yeni yönetim yeni umut…

Rıdvan Can

Pazar günü yapılan olağanüstü genel kurul ile B.B.Vanspor’un yönetimi tamamen değişti ve Van için futbolda yepyeni bir dönem başladı.  Şehrin ortak aklı sporda bir oldu, birlik oldu. Valilik, Belediye başta olmak üzere sanayici ve işadamları Van Büyükşehir Belediyespor için birleşti.  Bu ilin sporu için güzel bir gelişme Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan vekili Sayın Murat Zorluoğlu Van Büyükşehir Belediyespor’un ekonomisi güçlü profesyonel anlamda iyi yönetilmesi konusunda iş adamlarından oluşan bir yönetimle Van Büyükşehir Belediyespor’u güçlü ellere bıraktı.

Evet, spor yazarı olarak 7 Ocak’ta tarihi bir ana şahit olduk. Yıllardır kendi yağında kavrulan Belediye haricinde kimselerden destek almayan Van Büyükşehir Belediyespor’a Vali ve Büyükşehir Belediye başkan vekili Murat Zorluoğlu öncülüğünde oluşan bu güçlü yönetim Van Büyükşehir Belediyespor’a ne katacak? Planlı programlı bir yol izlenecek mi? Kulübe maddi anlamda katkı sunacaklar mı? Hedef belirlendi mi? Yönetim transferde ve teknik heyet konusunda nasıl tercihler yapacak? Yönetimde görev alan iş adamları Van Büyükşehir Belediyespor’un kaç maçını izlediler? Futbol bilgisi anlamında ne kadar bilgi sahibiler? Eski yönetim tarafından devredilen 4 milyon TL borcu nasıl değerlendirecekler?  Buna benzer merak edilen birçok sorumuz olacak zamanla bunların cevabını alacağımızı umuyorum.

Gözler yeni yönetime çevrildi ligin ilk yarısını 24 puanla 12.sırada tamamlayan Van Büyükşehir Belediyespor’un ikinci devre fikstür avantajını ve puan sıralamasını göz önüne alırsak bana göre hem şampiyonluk hem play-Off şansının devam ettiğini açık ve net söyleyebilirim. İlk yarıyı değerlendirdiğimizde 17 haftalık istatistiğe baktığımızda kötü bir performansın olduğunu da söylemeden geçemeyeceğim. Yeni yönetim umarım ligin ikinci devresi beklentileri karşılar. Çünkü ekonomisi ve lobisi güçlü bir yönetim var. Yönetimin her biri kendi alanında Van’ın ekonomisine katkı sunan iş adamları olarak neden bu yıl Van’a bir şampiyonluk yaşatmasın bunun için bir neden yok. Her alanda güçlü bir yönetim var bizde bu yönetimden kesinlikle şampiyonluk bekliyoruz. Yukarıda da belirttiğim gibi ligin ikinci yarısında fikstür avantajı ve şampiyonluk mücadelesi veren Erzincan ve Ordu gibi önemli rakipler sahamıza geliyor yukarı ile aramızda 8 puanlık bir fark var bu kapanmayacak bir puan değil, yeter ki, yönetim futbolcu ve teknik heyet konusunda doğru tercihler yapsın menajerlerin önerileriyle değil, araştırarak izleyerek futbolcu alınsın bunun içinde yönetim dışında skavut ekibi yani futbolcu izleme komitesi oluşturulsun bu konuda daha sağlıklı ve doğru işler yapılacağı kanısındayım.

Yönetimde birçok kişi işlerinin yoğunluğundan dolayı takıma fazla vakit ayıramayabilir fakat ne olursa olsun madem bu takım için fedakârlık yapıldı madem şehrin takımı için el birliği yapılarak herkes elini taşın altına koydu nasılsa güçler birleştirildi o zaman şampiyonluk için ilk adım atılmalı.

Takımın hedefi doğrultusunda bir teknik ekiple yola çıkılmalı bununda yeni yönetim açısından son derece olumlu bir adım olacağı kanısındayım.  Futbol kulüplerinde her zaman kan değişikliği iyi gelmiştir gerek teknik heyet gerekse yönetim bazında yapılan kan değişikliği mutlaka başarılı olmak ve hedefe ulaşmak için yapılan bir değişikliktir. Siz değerli kulüp yöneticileri de Van için yeni bir heyecan, yeni bir umut olarak görülüyorsunuz. Yeni yönetim bugünden itibaren görev dağılımı yaparak kulüp başkanı Antalya’da ikinci yarı hazırlıklarını sürdüren Van Büyükşehir Belediyespor’u moral motivasyon anlamında ziyaret etmeli. Bu duygu ve düşüncelerle başta Valimiz Sayın Murat Zorluoğlu'na, kulüp başkanı Servet Yenitürk'e ve kulüp yönetimine başarılar diliyorum…

 

Yazarın Diğer Yazıları