Rıdvan Can

VANSPOR'DA YENİ DÖNEM…

Rıdvan Can

Uzun süredir Van'ın gündemini meşgul eden ve yılan hikayesine dönen kongrelerin ardından üstünde konuşulan, taraftarların ve sporseverlerin merakla beklediği Vanspor kongresi nihayet gerçekleşti. Yoğun bir katılımla gerçekleşen kongrede Delta Holding Yönetim Kurulu Başkanı Seyithan İzsiz, başkanlık koltuğuna resmen oturmuş oldu.

HAYIRLI OLSUN

Öncelikle kongrenin Silahtaroğlu Vanspor Kulübüne, Kulüp Başkanı İş adamı Seyithan İzsiz'e, ekibine büyük Vanspor camiasına hayırlı olmasını diliyorum.

Çoğunluğu Van dışında İstanbul'da yaşayan iş adamlarından oluşan isimlerin Vanspor için kolları sıvayan yeni yönetimin işi çok zor. Kulübün mevcut borçları başta olmak üzere sezon içinde yapılacak harcamaları da göz önünde bulundurursak yönetimin ciddi sıkıntılar yaşayacağını düşünüyorum.

Seyithan İzsiz başkanlığında oluşan yeni yönetim ile ilgili düşüncelerimize gelecek olursak, olumlu ya da olumsuz konuşmak için henüz çok erken icraatları, görmeden konuşmak doğru olmaz. Bunu zaman gösterecek.

Bir gerçeği de söylemeden geçemeyeceğim; Kulüp başkanı Seyithan İzsiz'in gerek kongre salonunda gerekse basınla bir araya geldiği toplantıda özellikle altyapı ile ilgili yaptığı konuşması başta olmak üzere, şeffaf yönetim anlayışı ile hareket edecekleri yönünde yaptığı konuşmayı son derece doğru, isabetli ve yerinde bulduğumu ifade etmek isterim.

AKIBET AYNI OLMASIN

Vanspor'a ilk kez güçlü bir yönetim gelmiyor. Bunun örneklerini üç yıl önce Servet Yenitürk başkanlığı döneminde görmüştük.

Hatta sosyal medya üzerinden, o dönem paylaşımları Vanspor'a "SÜPER GÜÇ" diyenlerde olmuştu. Kimlerden oluşuyordu o süper güç diye adlandırılan yönetim; Van'ın ekonomisine yön veren zengin ve güçlü isimlerin yer aldığı o yönetimde İş adamı Aslan Bayram, Bedrettin Gökçenay, Necmettin Çok, Abdulkahar Eraslan, Nizamettin Ağar gibi güçlü isimlerden oluşan o yönetim maalesef sezon sonunu getiremedi. O sezon Kulüp Başkanı Servet Yenitürk yine yalnız bırakılmıştı. Umarım Sayın Seyithan İzsiz başkanlığında oluşan bu yönetimin akıbeti de o yönetim gibi olmaz...

YÖNETİM NE YAPMALI?

Yönetimin önceliği şehrin ve herkesin ortak paydası olan Vanspor için, geleceği uzun vadeli bir planlama ve güçlü bir altyapı çalışmaları içinde olmalı.  Bu nasıl yapabilir. Buna en büyük örnek Türk futboluna sayısız yıldız yetiştiren ve bünyesinde tecrübeli altyapı hocaları barındıran Altınordu futbol kulübü...

Yönetimin gerçekten amacı Vanspor ise,  altyapısıyla Türk futboluna damgasını vuran Altınordu gibi futbolcu yetiştirme odaklı bir strateji izlenmeli. Kulüp yönetimi bu doğrultuda doğru hamleler atarsa hem ligde kalıcı başarı sağlar, hem de altyapısını sağlamlaştırarak, Vanspor kurumsallaştırarak geleceğini kurtarmış olur.

YENİ YÖNETİM KENTLE BÜTÜNLEŞMELİ

Öte yandan Vanspor’da yeni yönetime seçilen kişiler kentle bütünleşmeli ve eleştiriye açık olmaları gerekir. Sorunları tartışarak, çözebilmeli. Ben bilirim mantığıyla hareket edilmemelidir. Özellikle Vanspor için yapılan her çalışmanın, Van halkıyla paylaşılmasının doğru olacağına inanıyorum. Vanspor’un başarısı için yönetimde bulunan herkesin elini taşın altına koyması gerekir. Bütün yük başkana bırakılırsa, eski günlere dönülmesi kaçınılmaz olur.

Bu duygu düşüncelerle zorlu lig maratonunda Vanspor'a yürekten başarılar diliyorum.

Yazarın Diğer Yazıları