Rıdvan Can

Vanspor'a destek vermeliyiz

Rıdvan Can

Vanspor Ziraat Türkiye Kupası'nda hafta içinde TFF 1'nci lig takımlarından Balıkesirspor'u deplasmanda 1-0 yenerek, 4'ncü tura yükseldi.

Kupa maçında yedeklere şans veren Teknik Direktör Hasan Erkin Şimşir, dinamik, koşan, mücadele eden bir takımla maçın her bölümünde pozisyon zenginliği ve fiziksel açıdan Balıkesirspor'a karşı üstünlük sağlayarak galibiyeti hak eden taraf oldu.

Galibiyetimizden dolayı başta Vanspor Kulüp Başkanı Servet Yenitürk olmak üzere teknik heyeti ve tüm futbolcuları yürekten kutluyorum.

Vanspor ligde ve kupa maçlarında sergilediği güzel futbol ve başarılı sonuçlarla bana göre övgüyü fazlasıyla hak ediyor. Ancak bir gerçek var ki aşırı övgü her zaman rehavet getirir düşüncesi ile bazı konulara dikkat çekmek istiyorum. Onun için Balıkesirspor galibiyetini çok fazla abartmamak lazım. Bunları yazmamdaki sebep Balıkesirspor galibiyeti sonrası özellikle sosyal medya üzerinden Vanspor'u yere göğe sığdıramayan övgülü sözler rehavete ve lig maçlarında Vanspor'un performansı açısından ciddi sıkıntılar doğurabilir diye düşünüyorum.

"BAŞARILAR DİLİYORUM"

Kupa maçı her maç gibi geride kaldı. Ligde çok kritik ve zorlu haftalar bizi bekliyor. Özellikle hafta sonu saha ve seyircimiz karşısında ligin 7 puanlı takımlarından Kahramanmaraşspor'u konuk edeceğiz. Yukarıda belirttiğim gibi kupada alınan haklı bir galibiyetin sevindirici olduğunu fakat o sevincin fazla abartılmaması gerektiğini düşünüyorum.

Kupa maçını unutacağız ve Pazar gününe odaklanacağız. Çünkü kupada gidebildiğimiz yere kadar gideceğiz. Asıl hedefimiz lig maçlarıdır.

İnanıyorum Kahramanmaraş maçıyla zirve yolunda önemli adımı atacağız. Pazar günü tribünler şampiyon bir takıma yakışır şekilde hem dolmalı ve kırmızı siyah bayraklarla donatılmalıdır. Tüm şehir olarak bu maçta takıma destek vermeliyiz. Evet, dediğim gibi kupa maçını artık unutmak Kahramanmaraş maçını düşünmek gerekiyor. Liderlik koltuğunu bırakmak istemiyorsak, Kahramanmaraş karşısında alacağımız sonuç çok önemlidir. Çünkü ligde Bodrumspor, kupada Balıkesirspor'u yenmek ve liderlik koltuğuna oturmanın tesadüf olmadığını, Vanspor'un bunu ligdeki maçlarda da ispatlaması gerekiyor. Bu yüzden Kahramanmaraş maçı bana göre şampiyonluk mücadelesi veren Vanspor için önemli bir maçtır.

Vanspor'a Kahramanmaraş karşısında başarılar diliyorum.

Yazarın Diğer Yazıları