Rıdvan Can

VANSPOR İVME KAYBEDİYOR

Rıdvan Can

Ankaraspor deplasmanında kritik bir maça çıkan temsilcimiz Silahtaroğlu Vanspor play-off yolunda mutlak kazanması gereken maçta iki puan bırakarak döndü. Play-off mücadelesi veren rakiplerden Sivas Belediyespor ve Çorumspor’un kazandığı haftada puan kaybı yaşayan Kırmızı-Siyahlılar play-off şansını zora sokarak, taraftarını bir kez daha hayal kırıklığına uğrattı.

Matematiksel olarak şansımız devam etse de artık işimiz şansa kaldı. Play-off içinde olan rakiplerimizden Sivas Belediyespor ve Çorumspor’un puan kaybetmesini bekleyeceğiz.  Silahtaroğlu Vanspor kalan 3 haftada bir puan dahi kaybetmemeli.

Kendim ettim kendim buldum misali rakiplere göre fikstür avantajını değerlendiremeyip ilçe takımları karşısında mum gibi eriyen puan dağıtan bir takım olduk maalesef...

"BU GİDİŞLE PLAY-OFF HAYAL OLUR?

Para sıkıntısı yok.

Destek sıkıntısı yok.

Taraftar sıkıntısı yok.

Peki, bu durumun nedeni ne?

İl protokolünün ve taraftarın büyük desteğine rağmen nasıl olurda başarısız sonuçlar alınır. Aklım almıyor. Birçok Süper Lig takımında bile olmayan taraftar desteği, şehrin desteği ve her türlü imkânlara rağmen bir türlü istikrarı yakalayamayan takım olduk. Bu kadar iyi imkânlara sahipken, Sakaryaspor ile kafa kafaya gitmemiz gerekirken, maalesef ilçe takımları karşısında mum gibi eriyip puan kaybetmeye devam ediyor. Play-off oynayan bir takımız ama play-off'a inanan bir takım ruhu göremiyoruz.

Mutlak kazanmak için gidilen Ankaraspor karşısında beraberlikle dönülen kötü bir haftayı geride bırakarak, rakiplere puan hediye etme geleneğimize devam ettik.

Umarım teknik direktör Erhan Altın ve sportif direktör Erkan Arsever başta olmak üzere yönetimin kötü oyun ve puan kayıplarına mantıklı bir açıklamaları olur.

"TRABZON MAÇINI KAZANMALIYIZ"

Hafta sonu 1461 Trabzonspor'u konuk edeceğiz. Zor bir karşılaşma bizi bekliyor. Herşeye rağmen play-off umudumuzu tüketmemek, devam ettireceğimiz bir maça çıkacağız. Play-off umudunu Trabzon maçıyla birlikte kalan tüm maçları kazanmaktan başka çaremiz yok. Puan kaybına tahammülümüzün olmadığı bir maça ev sahipliği yapacağız. 1-0 olsun bizim olsun diyor, bu duygu düşüncelerle temsilcimiz Silahtaroğlu Vanspor'a zorlu Trabzon karşısında başarılar diliyorum.

"ALKIŞLAR VAN GÖLÜSPOR'A"

Pazar günü Van Atatürk Şehir Stadyumunda play-off finaline yakışır bir maça şahitlik ettik. Bölgesel Amatör Lig baraj maçında Van Gölüspor ile Van DSİ Spor arasında oynanan final maçı tabiri yerindeyse nefesleri kesti. Şampiyonluk maçını yaklaşık bin taraftar izledi. Zorluk derecesi yüksek bir maçtı. Kazanan BAL Ligi'nde Van'ı temsil edecek, kaybeden ise BAL ligi hayalini bir sonraki sezona bırakacaktı. Final maçları her zaman lig maçlarına göre farklı bir havada geçer, öylede oldu. İki takımda maça iyi başladı. İlk yarısı karşılıklı golsüz geçen maçın ikinci yarıda Van Gölüspor bulduğu golle skor üstünlüğünü ele aldı. Maçın sonlarına doğru Van Gölüspor'un tecrübeli teknik direktörü Yavuz Oruç, savunma güvenliğini sağlama alarak, bir kaza golü yememe düşüncesiyle hareket etti. Doğru da yaptı. Taraftarlar tribünde hop oturup hop kalktı. Maçın bitiş düdüğüyle hak edilmiş alın terinin akıtıldığı koca bir sezonun mutluluğunu teknik direktör Yavuz Oruç, yardımcı antrenörler Ferhat Yıldırım,  Ayhan Erçiçek, futbolcular ve taraftarlar birlikte yaşadılar. Binlerce taraftarın önünde finale yakışır 90 dakika sonunda yeniden adını Bölgesel Amatör Lige yazdıran Van Gölüspor teknik heyetini, yönetimini ve futbolcu kardeşlerimi tebrik ediyor yeni sezonda başarılar diliyorum.

Tüm imkansızlıklara rağmen zorlu lig maratonunu başarıyla tamamlayan Van Gölüspor camiasını ayakta alkışlıyorum.

HERKES HADDİNİ BİLSİN

Bölgesel Amatör Lig baraj maçı öncesi Şahabettin Özarslaner Tesislerinde antrenman yapmak için kulüp yöneticisinden izin alan Van Gölüspor’a tesisleri kullandırtmayan Sportif Direktör Erkan Arseven ve teknik direktör Erhan Altın haddini bilsin. Siz kim oluyorsunuz da bu memleketin çocuklarını tesise almıyorsunuz. Bu gücü kimden alıyorsunuz. Kulüp yöneticileri başta olmak üzere hepiniz gelip geçici Vanspor kalıcıdır. Vanspor’un sırtından para kazanan siz Van’ın çocuklarını görmezden gelemezsiniz. Sizler paranızı aldığınız sürece bu şehirdesiniz ancak o çocuklar 5 kuruş almadan bu takım için canını ortaya koyuyor. Vanspor’un tesislerini izin alarak kullanmak onların hakkı, kimse buna engel olamaz. Erkan Arseven’e son sözüm; Trabzonspor maçında atmış olduğun gol sonrası bu memleket seni her zaman bağrına bastı. Bu tür basit davranışlar sergileyerek Vanlıların gözünde değerini düşürme. Yaşanan bu vahim durumun bir an evvel açıklığa kavuşması gerekir.

Yorumlar 1
Cihan 18 Nisan 2022 12:52

Kalemine sağlık Rıdvan can sahipsiz memleket hepsi bu

Yazarın Diğer Yazıları