Rıdvan Can

Van’ın sporu yenilik bekliyor

Rıdvan Can

İlimizde genelde spor, özelde futbol yeniden canlanmaya başladı. Ancak bu yeterli değil. Çünkü sporda kurumsallaşma ve tesisleşme eksikliği var.
Van Gençlik Spor İl Müdürlüğü tarafından yeni yapılması planlanan spor kompleksi-stat, amatör futbolda yaşanan saha ve diğer sorunlar, Büyükşehir Belediyespor’un 2. Lig hedefi ve farklı spor dallarında beklentiler dolu yeni bir sezon başlıyor.
Spor kompleksi planlıyoruz
Van’da spor faaliyetlerini yeniden canlandırmak istediklerini, yeni yapılacak stadyumun spor kompleksi olarak 2016 yatırım programına alınması için çabalayacaklarını anlatan Gençlik Spor İl Müdürü Nevzat İnanç, "Yaklaşık 510 dönümlük hazineye ait bir arsaya 25-30 bin kişilik bir stadyum yapalım istiyoruz. Stadın yanında altı adet futbol sahası olmasını öneriyoruz. Çevresinde en az 15 bin araçlık otopark, kongre merkezi, AVM, buz pisti, körling salonu, ferdi sporlar merkezi, yarı olimpik havuz ve beş yıldızlı otel bulunmasını arzuluyoruz. Özellikle Van’da çok büyük bir spor kompleksi ile kente gelecek olan takımların kamp yapma olanağını artırmayı hedefliyoruz. Bu kompleksi Van’a kazandırabilirsek Van’ın tanıtımı ve ekonomisi için önemli bir gelişme sağlamış olacağız” diyor.
Amatör futbolun sorunları çözülmeli
Amatör spor kulüplerinin yaşadığı sorunların giderilmesi ve amatörde yeni bir yapılanmaya gidilmesi, amatör futbolun her ilçede hatta her mahallede yeniden canlandırılarak takım sayısının artması kaçınılmazdır. Van Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Ramazan Kıvanç, amatör sporun sorunlarını çözmenin, tesis sayısını artırmanın faydalı olacağını belirterek futbolda en büyük eksikliğin tesisleşme olduğunu söylüyor.
Hedefimiz 2. Lig
Büyükşehir Belediyespor Kulüp Başkanı M.Muhsin Bayram, yeni sezonda seyir zevki yüksek bir takım oluşturacaklarını ifade ediyor. 2. Ligi hedefleyen Büyükşehir Belediyespor’un bu kentte yaşayan herkesin takımı olduğunu belirten Bayram, Van’ın futbolunun iyi yerlere gelmesi için birlikteliğin şart olduğuna vurgulayarak farklı branşlarda da başarılar kazandıklarını ve kazanmaya devam edeceklerini sözlerine ekliyor. Sporu sadece futbolla sınırlı tutmadıklarını, diğer spor alanlarında da başarılara imza atmak için gayret göstereceklerini ifade ediyor.

Yazarın Diğer Yazıları