Rıdvan Can

VAN GÖLÜSPOR VE YOLSPOR'UN İLK YARI KARNESİ

Rıdvan Can

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Bölgesel Amatör Lig (BAL) 1'nci Bölge 1'nci Grupta Van'ı temsil eden takımlarımızdan Van Gölüspor ve Van Yolspor'un kıyasıya puan mücadelesi verdiği 2021-2022 futbol sezonunun ilk yarısı geçen hafta oynanan maçlarla tamamlanmıştı. Sezona deplasmanda Siirt Kurtalanspor ile golsüz beraberlikle başlayan Van Gölüspor, ilk yarının son maçında Hakkâri Gücü'nü 2-1 mağlup ederek, ilk yarıyı galibiyetle noktalarken, diğer temsilcimiz Van Yolspor sezona evinde Yüksekova Belediyespor'u ağırlayarak başladı. Karşılıklı gollerle ilk maçında haftayı bir puanla kapatan Van Yolspor ilk yarının son maçında deplasmanda Şırnak İdmanyurduspora 2-0 yenilerek mağlubiyetiyle kapattı.

VAN GÖLÜSPOR’UN İLK YARI DEĞERLENDİRMESİ

Adını Van'ın markası Van Gölü'nden alan, teknik direktörlüğünü Van'ın evlatları tecrübeli teknik adam Yavuz Oruç ve yardımcı antrenörlüğünü Ferhat Yıldırımçakar, takım kaptanlığını Van'ın efsane kaptanlarından Ali Kurt'un yaptığı, futbolcu kadrosunun tamamı Vanlı çocuklardan oluşan Van Gölüspor ilk kez mücadele ettiği Bölgesel Amatör ligin ilk yarısında güçlü rakipleri karşısında başarılı performansı ile beğeni topladı. 

"OLUMSUZLUKLARA RAĞMEN BAŞARILI"

Sezona birçok olumsuzluklarla ve yaşadığı ekonomik krizle başlayan, spor kamuoyu tarafından Van Gölüspor ligin dibine demir atar ve küme düşer denilen, bir takım olarak gösterilmişti.

Bölgesel lig 1'nci Bölge 1'nci grupta lige başlayan ve özellikle ligin ilk üç haftasında aldığı iki galibiyet, bir beraberlikle adından başarıyla söz ettiren Van Gölüspor, ligin ilk yarısını 15 puanla 4'ncü sırada tamamlamayı başardı.

Herkes gibi biz de Van Gölüspor'un lig performansını merakla bekliyorduk. Bölgesel Amatör ligde ilk sezonu olmasına rağmen gerek sezon başında gerekse sezon içinde yaşadığı ekonomik kriz, sakatlıklar, hakem hataları ve kırmızı kartlar gibi tüm olumsuzluklara rağmen  tecrübeli teknik direktörü Yavuz Oruç ve yardımcı antrenör Ferhat Yıldırımçakar yönetiminde ilk sezonunda beklentilerin çok üstünde bir başarı elde eden Van Gölüspor, ligde çıktığı 9 maçta 4 galibiyet, 2 mağlubiyet ve 3 beraberlikle 15 puanla ilk yarıyı 4'ncü sırada tamamladı. İlk devre 9 maçta rakip kaleye 10 gol atan Kırmızı-Siyahlılar kalesinde 11 gol gördü.

VAN YOLSPOR'UN İLK YARI DEĞERLENDİRMESİ

Van Yolspor sezona evinde oynadığı Yüksekova Belediyespor maçıyla başladı. Van Yolspor, tecrübeli antrenör Mehmet Ali Gülmez yönetiminde 9 maçta 2 galibiyet, 1 beraberlik, 6 mağlubiyetle ilk yarıyı 7 puanla 7’nci sırada tamamlayarak, beklentilerin çok altında kaldı.

HAYAL KIRIKLIĞI YAŞATTI

Sezona şampiyonluk hedefiyle başlayan Yolspor ligin ilk yarısında istediği istikrarı yakalayamadı. Ligin ilk haftalarında aldığı başarısız sonuçların ardından, istikrarsız bir görüntü çizerek, hedefinden uzaklaşan Yolspor, ligin ikinci yarısında üst sıralar için puan mücadelesi verecek.

Sezona Teknik Direktör Fahrettin Ertutar, yönetiminde başlayan Yolspor peş peşe yaşadığı puan kayıpları ve kötü sonuçların ardından teknik direktör Fahrettin Ertutar, görevinden istifa etti. Takımın başına geçen yardımcı antrenör Mehmet Ali Gülmez, ile yola devam edildi. Yolspor, ligde oynadığı 9 maçta 2 galibiyet, 1 beraberlik, 6 mağlubiyetle ilk yarıyı 7 puanla 7’nci sırada tamamlayarak, beklentilerin çok altında kaldı.

"İKİNCİ YARI 30 OCAK'TA BAŞLIYOR"

Bölgesel Amatör Lig 2021-2022 sezonunun ikinci yarı maçları 30 Ocak Pazar günü başlayacak. Temsilcimiz Van Gölüspor, ikinci devrenin ilk maçında Siirt Kurtalanspor’u konuk ederken, Van Yolspor ise deplasmanda Yüksekova Belediyespor’un konuğu olacak.

Yazarın Diğer Yazıları