Rıdvan Can

Vali Bilmez'e Gidilmeli

Rıdvan Can

Van'ın sporu adına yıllardır neler yaptığımızı bizi takip eden ve tanıyanlar çok iyi bilir. Van'ın en büyük sorunlarının başında her şehirde olan fakat Van'da olmayan spor tesisleri gelir.  Artık bu sorun çözüme kavuşmalı. Van Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) başta olmak üzere, Faal Futbol Antrenörleri Derneği Van Şubesi, Faal Futbol Hakem ve Gözlemciler Derneği Van Şubesi, Saha Komiserleri Derneği Van Şubesi, Türkiye Spor Yazarları, Van Masterler Derneği ve Spor İl Müdürlüğü'nü çok yakından ilgilendiren "Van Amatör Evi" projesinin de ilimizde olması Amatör Spor kulüplerinin sayısının artması konusunda samimi bir işbirliği yapmalı ve bunun için Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sayın Mehmet Emin Bilmez'e gidilmelidir.

23. Dönem Milletvekili Kültür Bakan Yardımcısı Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Genel Başkanı ve TFF temsilciler Kurulu Başkanı Dr. Abdurrahman Arıcı'nın başkanlığında Malatya ve Elazığ'da Bölge'de görev yapan Hakem ve gözlemcilerin sorunlarının konuşulduğu bir toplantı gerçekleştirildi. Bizlerde geçen hafta TFFHGD Van Şube Başkanı Sayın Taner Coşkun'un daveti üzerine Elazığ ve Malatya'daydık. Bu vesile ile bende bu toplantıya Vansesi Gazetesi'ni temsilen katıldım.

Bu toplantının yanı sıra öncelikle sizlerle paylaşmak istediğim Elazığ ve Malatya'da gördüğüm spor tesisleri ve Amatör Spor Evi üzerine bu yazımı kaleme aldım.

Elazığ ve Malatya'da gördüğüm spor tesisleri ve Amatör Spor Evi'nin yanı sıra Amatör spor kulüplerinin sayısı beni imrendirdi. Benim Vanspor başta olmak üzere ilin tüm spor branşları ve spor tesisleri konusundaki hassasiyetimi bilenler bilir.  Hakem ve Gözlemcilerin sorunlarının konuşulduğu ilk toplantı Elazığ Amatör Evi'nde oldu. Elazığ Amatör Evi gerçekten çok hoşuma gittiği kadar beni imrendirdi de desem yanlış olmaz. Çünkü biz Van olarak bizden hem nüfus hem de modernleşme anlamında çok çok geride olan illere yapılan stadyum, spor tesisleri, Amatör Evi ve Amatör Spor kulüplerinin sayılarını görünce onlarla gurur duydum.

Doğunun en büyük ve modern spor şehriyiz diyoruz. Aslında kendimiz çalıp kendimiz oynuyoruz. Malatya ve Elazığ'a yapılan Amatör Evi, spor tesisleri ve Amatör futbol kulüplerinin sayısını gördükten sonra ilk aklıma Van Amatör ligde mücadele eden birinci ve ikinci küme de toplam takım sayısı 25 geçmeyen kulüpler ve Şehir Stadyumu geldi. Biz spor tesisleri anlamında sahipsiz ve fukara şehiriz. Hep kendi kendime sordum neden Elazığ ve Malatya'da var da Van'da yok. Bu kadar mı çaresiz ve sahipsiziz.

Buradan spor taban birlikleri, antrenörler, taraftar ve basın olarak Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sayın Mehmet Emin Bilmez'e çıkarma yapmalıyız. Amatör spor kulüplerinin sayısını artırmalıyız.

Evet, Van'da spor derneklerinin bir arada olduğu, birlikte çalışma alanı kütüphanesi, çalışma odası, toplantı yapacağı bir Van 'Amatör Evi'ne ihtiyaç var.

Yukarıda da belirttiğim gibi buna öncülük edecek olan Gençlik Spor İl Müdürü Sayın Nevzat İnanç, TFF Van Bölge Müdürü Cengiz Polater ve ASKF Başkanı Ramazan Kıvanç'tır. İlin spor temsilcilerinin olduğu bir grup bir araya gelerek, Vali Mehmet Emin Bilmez'e gitmeli ve bu projeyi anlatmalı. Elazığ ve Malatya'da varsa Van'da neden olmasın?

AMATÖR EVİ YAPIN

Amatör Spor kulüpleri malzemeyi bir şekilde bulurlar. Onlar için en önemlisi tesis ve amatör evidir ve bunun için Van Valisi ve Van Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sayın Mehmet Emin Bilmez'e buradan çağrıda bulunuyorum.

Sayın Valim Amatör futbol organizasyonu için semt sahalarının sayısını artırın. Amatör spor camiasının en büyük eksiği, etkinliklerini, konferanslarını, eğitim seminerlerini yapacakları bir sosyal tesistir. Adına "Amatör Evi" denilen bu tesisler, Türkiye'nin birçok ilinde hayata geçirilirken, Vanlı amatörler bu konuda da mahzun ve üzgün bırakıldı.

Ankara'da sadece futbol başta olmak üzere bine yakın lisanslı sporcu var. Hakemi, gözlemcisi, antrenörü ile rakamları topladığınızda 3-4 bini ilgilendiren bir konunun üzerinde durulmalı. Buna bir de aileleri katar iseniz, olayın büyüklüğü daha da iyi anlaşılır. Sayın Valim bunu gerçekleştirdiğinizde Van'da amatör spor camiasının yıllardır beklediği bu özlemi, bu hasreti dindirecek bir Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili olarak Amatör spor camiasında tarihe geçecek biri olarak hatırlanacaksanız.

Yazarın Diğer Yazıları