Rıdvan Can

TAKIM KÖTÜ TARAFTAR MUHTEŞEMDİ

Rıdvan Can

Play-off mücadelesi verdiğimiz ligin önemli haftasında binlerce taraftarımızla çok kritik bir maça ev sahipliği yaptık. Sonucu en çok merak edilen maçlardan biriydi. Rakip ligin güçlü ekiplerinden play-off'ta mücadele eden 1461 Trabzonspor'du. Rakip açısından rahat bizim açımızdan zor ve stresli bir maçtı. Kazanmaktan başka çaremizin olmadığı karşılaşmada temsilcimiz Silahtaroğlu Vanspor kötü bir oyun ortaya koyarak, altın değerinde üç puanı rakibine hediye etti. 

"TARAFTAR BAŞKANIN ÇAĞRISINA KULAK VERDİ"

Günler öncesinde bu maça taraftar kilitlenmişti. Maç için stada geldiğimizde o muhteşem seyircinin kalabalığını ve coşkusunu görünce Vanspor'un bu maçı farklı kazanacağını düşündük. Çünkü seyirci büyük faktördü. Hafta içinde Kulüp Başkanı Mehmet Avcı başta olmak üzere kulüp yöneticileri yayınladıkları kısa öz çekim videolarıyla 1461 Trabzonspor maçını dolu tribünler önünde oynamak istediklerini belirtmişlerdi. Büyük Vanspor taraftarı kulüp başkanını ve yönetimini dinledi ve binlerce taraftar maç günü tribünlerde yerini alarak, takımını 90 dakika ateşledi. Fakat takım bu taraftarın desteğine rağmen kötü bir performans sergiledi. Kötü oyun ve kenar yönetiminin oyunu okuyamama ve yanlış oyuncu değişikliği ve yanlış hamleleri bize mağlubiyeti getirdi. Bu mağlubiyetle sahadan puansız ayrılan temsilcimiz play-off potasının bir puan gerisinde haftayı 6'ncı sırada tamamladı. 

Maçın kısa bir özetini yazacak olursak, "takım kötü, taraftar muhteşemdi"

Demek yeterli olacaktır...

"MAÇA GELİRSEK"

Play-off yolunda 1461 Trabzonspor maçı temsilcimiz Silahtaroğlu Vanspor açısından deyim yerindeyse final niteliğinde ve altı puan değerinde bir karşılaşmaydı…

Play-off potası içinde bulunan en yakın rakibimiz Çorumspor'un puan kaybettiği haftada ayağımıza kadar gelen ilk beş fırsatını teptik. Kritik maçta alınacak üç puan ilk beşte yerimizi sağlamlaştıracak son iki haftaya daha umutlu ve moralli girmemizi sağlayacaktı…

Maalesef yine olmadı…

Oysaki, taraftar desteğini ve fikstür avantajını göz önünde bulundurduğumuzda,    play-off için umutlanmış ve yeniden beklentiye girmiştik.

Maalesef beklentilerimiz bir kez daha tepe taklak.

"PLAY-OFF ŞANSIMIZ DEVAM EDİYOR"

Herşeye rağmen play-off şansımız devam ediyor. Kaybedilen bir şey yok.

Futbolda üç puanlık sistemde her şey mümkün.

Yukarda da belirttiğim gibi play-off şansımız devam ettiği sürece umudumuzu diri tutmamız gerekiyor. Ligin son iki haftasında moral ve motivasyonunu yüksek tutup İnegöl ve Niğde maçlarını kayıpsız geçerek, rakiplerimizin puan kaybetmesini bekleyelim.

Çıkmayan candan umut kesilmez misali...

Neden olmasın...

"ERHAN ALTIN İLE YOLLARIN AYRILMASI DOĞRU"

Teknik direktör Erhan Altın ile yolların ayrılması geçte olsa doğru bir karar olduğunu düşünenlerdenim.  Erhan Hoca'nın en büyük eksikliği oyunsal anlamda çok fazla katkı koyamadı. Kadrodaki rotasyonları anlamsızdı. Takım üzerinde bir türlü etkili olamadı. Takımı bir sistem futbolu değil de tamamen kontra futbol oynatan bir sistemi vardı buda bizim açımızdan son derece kötü sonuçlar almamızın başlıca nedenleri arasındaydı.

Erhan Altın ve sportif direktör Erkan Avseren ile zamanında yolları ayırmayan, bir anlamda sütten ağzı yanan yönetim bu kez yoğurdu üfleyerek yedi ve harekete geçti. İş bu noktaya geldikten sonra yolları ayırmak doğru bir karar olduğunu ve takım için hayırlı olduğunu düşünüyorum.

"ZEKİ YILMAZ, DOĞRU TERCİH"

Erhan Altın ile yolların ayrılmasının ardından kalan son iki haftada takımın başına takımı bilen, grubu bilen ve sezon başında takımla çalışan Vanlı teknik adam Zeki Yılmaz ve ekibinin geçmesi yönetimin verdiği doğru bir karar olduğunu düşünüyorum. Zeki Yılmaz ve ekibine hoş geldiniz diyor başarılar diliyorum. Bu duygu düşüncelerle play-off yolunda hafta sonu deplasmanda oynayacağımız Bursa temsilcisi İnegölspor karşısında temsilcimiz Silahtaroğlu Vanspor'a başarılar diliyorum.

Yazarın Diğer Yazıları