Rıdvan Can

Spor Alanında Vekilleri Görmek İstiyoruz

Rıdvan Can

Bir seçim dönemi daha geride kaldı. Vatandaşlarımız tercihlerini yaptı, kendilerine 4 yıl hizmet edecek vekillerini seçti. Biri Başbakan eski yardımcısı 8 milletvekili ve 1 Bakan yardımcısı parlamento dışında Sayın Fatih Çiftçi, Van'ı Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde temsil etmeye başladılar. Hepsine yürekten başarılar diliyorum.

Büyük medya kuruluşlarından Vansesi Gazetesi olarak Van adına yerel habercilik yapmaktayız. Bu süreçte, Vansesi Gazetesini ve şahsım Rıdvan Can'ı yakından takip eden okuyucularımız çok iyi bilirler ki, şehrimizin milletvekillerinin ve sivil toplum örgütlerinin iş adamlarının Van'ın sporuna yaklaşımlarını yeterli bulmadık ve zaman zaman sütunlarımızda sürekli eleştirdik.

Geçmişte de dile getirdiğim gibi "Allah bu kenti, spordan bu kadar uzak vekillerle bir daha TBMM'nde temsil ettirmesin" diye serzenişte bulunmuştum. Bu eleştirilerimizde haklı payımız % 100'dü. Çünkü biz kendilerini her basın toplantısında ve şehre geldiklerinde çok yakından takip ediyoruz ama onlar bizim yazdıklarımızı okuma zahmetinde bulunmuyorlar okuma zahmetinde bulunmuş olsalardı bizlerde ilin içinde bulunduğu spor enkazını onlara anlatmış olacaktık maalesef gelinen süreçte bana dokunmayan yılan bin yaşasın mantığıyla Ankara Van git gel aynı tas aynı hamam misali.

 Üzülerek ifade edeyim ki, karnesi spor adına son derece kötü notlarla dolu birçok vekil, STK ve İş adamlarımız bulunuyor. Bir ulusun kaderine maya olmuş, ölümsüz şehir, ebedi Van için yine Meclis'te görev yapacak halkın iradesidir, saygı duyulması gerekir. Spor, toplumların ve ülkelerin yaşamında bu kadar önemli yer tutarken, bir şehrin milletvekillerinin spordan "bihaber" olması asla kabul edilemez ve Van'ın temsilcilerinin spora bu kadar uzak olmaları çok acı verici.

Van'ın spor adına fotoğrafı çok parlak değil. Koca bir şehir bir milyonu aşkın nüfusa sahip olmasına rağmen 3 semt futbol sahasına mahkûm edilmiş amatör spor kulüpleri ne yazık ki, çaresizlik içinde çırpınıyor. Yıllardır Vansesi Gazetesi olarak dile getiriyoruz. Nüfus olarak Van'da konumuna yakışır, başta spor tesisi olmak üzere çok büyük eksikler var. Geçmişte sorduğumuz soruları tekrar gündeme taşısak, yeni dönem için de hayırlı bir başlangıç olur diye düşünüyorum.

*Van'ın gerisinde kalmış 500 bin nüfuslu illerde 30 bin, 40 bin kişilik modern stadyumlar yükselirken, Vanlı futbol severler, maçlarını yıkım kararı verilmiş üzerlerine çökecek statta izliyorlar. Bu ayıbı ortadan kaldırmak için geçtiğimiz dönemlerde hangi çabayı verdiniz?

*Türk futbol tarihinin köklü kulübü, Vanspor meçhule sürüklenirken, hangi ciddi adımı attınız?

* Saha yetersizliği nedeniyle amatör futbolcular için ne yaptınız?

* Bu kentin kulüp ve sporcu sayılarını ve son yıllarda kapanan Amatör spor kulüplerini merak edeniniz oldu mu?

* Sporun, ekonomik, sosyal ve istihdam noktasında gücünü bu kadar hafife almak Van vekiline veya iş adamlarına yakışır mı?

Bu sorular karşısında, Elazığ, Kayseri ve Gaziantep vekili, iş adamı ve sivil toplum örgütleri olun bakalım. Bu kadar duyarsız olabilir miydiniz?

Sayın vekillerim, bu kentin Büyükşehir olmasının yanında bir de yerel kimliği var. Bu kimliği ve yerel değerleri hep ihmal edildi. Artık genel siyaset, bu kentin yerel sorunlarının ihmal edilmesine izin vermemeli. Van'ın spor adına çok büyük eksikleri var. Bırakın bu siyasi çekişmelerinizi bırakın bu A partisi B partisi C partisi söylemlerinizi gelin hep birlikte Van'ın tek profesyonel takımı Van Büyükşehir Belediyespor başta olmak üzere Bölgesel Amatör Ligde yokluklar içinde mücadele veren şampiyonluğa koşan Spor Kulüplerine ve salon sporlarına el atın 23 Ocak'ta yapılacak olan Van Büyükşehir Belediyespor olağan genel kuruluna katılım sağlayın ilimizi profesyonel ligde temsil eden siyah kırmızılı takıma gönül vermiş Kara-kobra taraftarları ve binlerce taraftarına umut desteğinizle umut saçın gerçekten Van'ın sportif anlamda durumu içler acısı. Van'ın spor alanında Vansesi Gazetesi dışında diğer medya kuruluşları da gereğini yerine getirmektedir. Buradan tüm vekillerimizden, İş adamlarımızdan ve STK'lardan spor adına daha farklı bir yaklaşım bekliyoruz. Unutulmamalı ki, spor, sağlıklı bir nesil yetiştirmenin yanında toplumların ve ülkelerin yaşamlarına pozitif değerler katmakta. Artık Vanlılar spor alanında vekillerini İş adamlarını ve STK'larını daha yakınında görmek istiyor...

Yazarın Diğer Yazıları