Rıdvan Can

SAYIN VALİM HOŞ GELDİNİZ

Rıdvan Can

Sayın Valim Güneşin kenti kadim şehrimize hoş geldiniz diyor, yeni görevinizde başarılar diliyorum.

Sayın Valim,

Siz sadece Van Valiliği görevini değil, aynı zamanda Büyükşehir Belediye Başkan Vekilliği görevini de icra edeceksiniz. Oturduğunuz her iki makamda hayırlı ve kalıcı hizmetler yapmanız Van halkının en büyük beklentisidir. Van'ın yararına yapılacak her iş ve kararınızda, Van halkının yanınızda olacağından emin olabilirsiniz. Bu anlamda ilimizin her metrekaresine ve sporuna katkı sunacağınıza canı gönülden inanıyorum. Dilerim uzun yıllar her alanda kalıcı eser ve hizmetlerle görev sürenizi tamamlar, yapacağınız güzel hizmetlerle Van halkının hayır dualarını alan bir vali olarak hafızalarda kalırsınız.

Sayın Valim,

Yazıma geçmeden önce kısaca kendimden söz edeyim; yaklaşık 85 yıldır şehrin tarihine şahitlik etmiş, Van’ın sorunlarını, sıkıntılarını birinci ağızdan yetkililere ulaştırıp sorunlarının çözümünde başat rol oynamış, Türkiye'nin 4'ncü, Van'ın ise en köklü yerel gazetesi Vansesi Gazetesi'nde spor müdürlüğü ve köşe yazarlığı yapıyorum. Bir Vanspor ve Van sevdalısı olduğum herkesçe bilinir.

Sayın Valim

İlimizin başlıca sorunlarından bir kaçını başlıklar halinde sıralamak gerekirse en başa işsizlik, yoksulluk, otogar, çevre yolu, yılan hikayesine dönen yeni bir şehir stadyumu,  tesisleşme, Van Gölü kirliliği,  yüksek kiralar.

Sayın Valim,

İlimize atandığınız günün sabahı Diyarbakır'dan kıymetli meslektaşım TRT Kürdi'den Saffet Azbay beni arayarak, gözünüz aydın spora ve sporcuya değer veren, sporu seven bir Vali atandı Vana, dediğinde inanın çok sevindim. Diyarbakır Kayapınar İlçe Kaymakamlığı yaptığınız dönemde Diyarbakır sporuna verdiğiniz desteklerden bahsetti. Sayın Valim görev yaptığınız illerde spora verdiğiniz desteği ve katkıları Van içinde bekliyoruz.

"VANSPOR'LA BAŞLAYALIM"

Sayın Valim,

1990'lı yıllardan bu yana futbolun içindeyim. Kişileri birleştiren, şehrin reklam yüzü ve şehri tanıtan futbol yani ilin tek profesyonel takımı Vanspor’umuz maalesef geride bıraktığımız sezonda ikili averaja takılarak, play-off'a veda etmişti. Bugün itibariyle sizin öncülüğünüzde Vanspor Kulüp Başkanı Mehmet Avcı ve yönetimiyle beraber,  güçbirliği yaparak, yeni sezonda beyaz bir sayfa açarak, Vanspor'u ve Van'ın sporunu hak ettiği yere getirelim. Biz istiyoruz ki, sizin de desteklerinizle bu takım ayağa kalksın. Bu anlamda destekleriniz önemli. Şehrin tek profesyonel takımı Vanspor Valiliğin ve Belediyelerin desteğini mutlaka alması gerektiğini düşünüyorum.

Yeni sezonda TFF 2'nci ligde şampiyonluk mücadelesi verecek olan temsilcimiz Vanspor inanıyorum ki, sizin öncülüğünüzde maddi ve manevi katkılarla hak ettiği yere gelecektir. Bundan kimsenin şüphesi yok. Sizlerin desteği inanın bu şehrin moral motivasyonunu da yüksek tutacaktır. Futbol şehri olan Türkiye'nin her ilinde ve her bölgesinde taraftar potansiyeli olan Van'ın tek profesyonel takımı Vanspor'a Valilik öncülüğünde kurum ve kuruluşlardan gerekli destek sağlanmalı...

Süper Lig’de takımı olan şehirlere bakıyoruz; atanmışlarıyla, seçilmişleriyle, STK'larıyla, iş adamlarıyla takımlarının yanında, finansal ve ekonomik anlamda destekliyorlar.

Bunun için Organize Sanayi Bölgesi’nden sınır ticaretine kadar Van ekonomisine yön veren iş adamlarımızdan STK temsilcilerimize kadar herkesi şehrin ortak paydası olan Vanspor'u desteklemenizi ve birleştirici gücünüzle Vanspor'u hak ettiği yere taşıyalım. Unutulmamalıdır ki, futbol bir kentin aynasıdır, markası, gülen yüzü, ekonomisi, tanıtımı ve kalkınmasıdır. Vanspor, Van için, Van ise, Vanspor için önemli...

Sayın Valim,

Yukarda da belirttiğim gibi Van'ın önemli sorunlarından biri olan ilin kanayan yarası amatör spor kulüpleri. Van'da 1990 ile 2000’li yılları arasında şehirde her iki amatör kümede 60 amatör spor kulübü varken, bu sayı bugün ancak 30 kulüp var. Bunun en büyük nedenleri arasında kurum takımlarının olmayışı ve kulüplerinin kapatılması. İlimizde amatör spor faaliyetlerinin teşvik edilmesi ve desteklenmesi için himayeniz altına alarak, geleceğimiz olan gençlerimiz için müthiş fırsatların doğmasına olanak sağlayabilirsiniz. Van'ın sporunu en iyi yerlerde görmek istiyorsak, bu amatör spor kulüplerinin sayılarını artırarak, gerekli maddi ve manevi destekler verilmeli. Bugün Van'da yıldız olan tüm sporcuların yetiştiği yer Amatör Spor Kulüpleridir. Van'da Amatör Spor Kulüplerinin yapısal anlamda sağlam temeller üzerine oturtulması, kulüplerin çocuk ve gençlerin okul ve ailesi dışında, spor yaparak zamanını geçirebildiği toplumsal işlevi olan yerler olarak görülmesi de gerekmez mi? Binlerce çocuk bu kulüplerde spor yapıyor. Bu kapsamda Van amatör spor kulüplerine önem verilmelidir. Van'ı temsil edebilecek yüzlerce yetenekli gençlerimiz imkânsızlıklar nedeniyle harcanıyor.

Sayın Valim,

İlimiz sizden her anlamda köklü projeler bekliyor.

Bu duygu ve düşüncelerle tekrar ilimize hoş geldiniz diyor, yapacağınız her türlü hizmete layık olan şehrimize çok büyük artılar getireceğinize olan inancımı ifade etmek isterim. Kolay gelsin sayın Valim başarılar diliyorum.

Kalın sağlıcakla...

Yazarın Diğer Yazıları