Rıdvan Can

SAYEMİZDE ÇITA YÜKSELTTİNİZ

Rıdvan Can

Önce ne demişler onlar bakalım. 

Van Büyükşehir Belediyespor'da Kulüp Başkanlığına getirilen  Eşref Ukay basınla buluşmasında " Şampiyonluk sözü vermiyoruz" diyor.

Büyükşehir Belediyespor Basın Sözcüsü Metin Doğrul, 2015-2016 sezonunda Van Büyükşehir Belediyespor'un altyapıya önem vererek kendi değerlerimizi öne çıkararak kendi çocuklarımızla ligde mücadele edeceğiz'' diyor…

Büyükşehir Belediyespor Teknik Direktörü Tarık Daşgün, benzer yaklaşımla "Ben şampiyonluğa takım kurmadım. Benim elime nasıl bir hamur verirlerse bende onu şekillendiririm"  diyerek takımın gücünü, hedefini özetleyerek,  resmen benden şampiyonluk beklemeyin kelimesi anlaşılmıyor mu?

Ve bugün çıkıp ben kahveden adam toplasam şampiyonluğa oynarım diyor…

Sizce bu iki açıklama arasında bir çelişki yok mu?

Bizde bu söylediklerini siz değerli okurlarımız ve taraftarlar ile paylaşıyoruz.  Açıklamalar taraftarların heyecanını ve umudunu kırıyor. Sorgulamalar, eleştiriler başlıyor.

Taraftarın tepkisini yükselince yukarıda söylenenler unutularak, inkâr ediliyor. Düne kadar hedef açıklamaktan çekinen Büyükşehir Belediyespor Teknik Direktörü Tarık Daşgün, şok bir açıklamayla herkesi mutlu edecek şekilde " Şampiyonluğun en büyük adayıyız"  ''Ben kahveden adam toplasam bile şampiyonluğa takım kurarım'' şeklinde iddialı açıklama yapıyor. Peki, neden bu açıklamayı önceden yapmıyorsunuz?

Hoca bizi suçlamaya kalksa da bu sevindirici bir gelişme olarak kabul ediyoruz.

Hocanın bize dua ve teşekkür etmesi gerekir.

Amaçsız, hedefsiz içine kapanmış bir takımı en azından iddialı hale getirdik. Motivasyon sağladık.   Yazdıklarımızın yüzü suyu hürmetine taraftarlarda takımın hedefini öğrenmiş oldu. Taraftar takımın hangi amaçla sahaya çıkacağını artık biliyor.

"Hedef şampiyonluk." 

Yani çıtayı sayemizde yükselttiniz.

Ancak şampiyonluğa aday olan profesyonel bir takımın yöneticileri önce açıklamalarında sonrada yaptıklarında tutarlı olur.

Eleştiriye, taraftarlardan gelen tepkilere beklentilere biraz tahammül eder. Bu takımı şampiyon yapın bizi de mahcup edin. Yeter ki, şu takımı şampiyon yapın. Yeter ki, taraftarın özlemini giderin.

Hocam siz demediniz mi " ben şampiyonluğa takım kurmadım? Yönetim benim elime nasıl bir hamur verirlerse bende onu şekillendiririm" Yani ne kadar para o kadar köfte. Yerinde takımın gücünü ifade eden doğru söz söylediniz. Fakat yazdıklarımız sonrası bir hafta içinde sanki sihirli değnek vuruldu, sanki süper transferler yapılmış gibi her şey değişti, takım bir anda iddialı hale geldi. Madem iddialıydınız siz ve yöneticileriniz neden yazdıklarımızdan önce açıklama yapmadınız.

Hocam,

Bu takımın bırakın 2. Lig'de Süper Lig'de olmasını en çok taraftar ve basın ister.

Bu takımı şampiyon yapın sizi ayakta alkışlayalım, baş tacı yapalım.

Bu arada alt yapıya gençlere önem verilmesine sevindik Ama Van  altyapıda, tesisleşmede çok gerilerde kaldı.

Hocam, Nüfusu 1 milyonu geçen bu şehrin bir takımı var. O da Van Büyükşehir Belediyespor'dur. 

Geçen yıl neredeyse amatöre düşüyorduk. Yalan mı?

Rakiplerimizin puan kayıpları ile ligde ancak tutunduk. Yalan mı?

Bu yıl ise ne içinize kapandınız, hedefinizi bir türlü açıklayamadınız. Yalan mı?

Hangi mevkilere transferler yapıldı?   Hala net olarak bilinmiyor? Yalan mı?

Bu takımın taraftarı tüm taraftarlar gibi beklenti içindedir.  Futbolculara ödenenler unutul-mamalıdır ki, Van'ın Vanlının cebinden çıkmaktadır. Bunları sormayalım mı? Hedefiniz nedir demeyelim mi? Kusura bakmayın. Bizim görevimiz sorgulamak, sormak, eleştirmek ve yazmaktır. Buna devam edeceğiz haberiniz olsun.  Başarılı olursanız alkışlayacağız. Başarısız olursanız eleştireceğiz

Tarık hocam, Yaptıklarınıza değil yapacaklarınıza bakarız.

Bizim bildiğimiz şudur;  teknik adamlar sahada eser gürler.  

Kısacası; Van Büyükşehir Belediyespor'u yönetmek hem kolay hem zordur. 

Geçen sezon takım küme yolunda ilerlerken, bizler takımın moral motivasyonu bozulmasın diye eleştirmediğimiz başarılı sonuçlar alındığında alkışlarımız kötü sonuçlar alındığında da gelmedi mi? Bakın benim arşivde geçen yıla ait sizin döneminizde alınan başarılı sonuçlar ve başarısız sonuçlara göre yazılan haberler var bakabilirsiniz.  Kulüp yönetimine ve teknik heyete sporcu kardeşlerime sonsuz başarılar diliyoruz. Biz  sizden mazeretlere sığınmadan polemik yaratmadan ve topu taca atmadan başarı bekliyoruz. Ben yinede lafı fazla uzatmadan Yönetime, Teknik Heyete ve futbolcu kardeşlerime yeni sezonda başarılar diliyorum…

Yazarın Diğer Yazıları