Rıdvan Can

ŞANSLI BİR GALİBİYETLE İLK BEŞTEYİZ

Rıdvan Can

Serik Belediyespor galibiyetiyle yolumuza emin adımlarla devam ederek, ilk beşteki yerimizi aldık ve şimdilik play-off'un içindeyiz. Öncelikle Serik karşısında altın değerinde 3 puanı hanesine yazdıran futbolcu kardeşlerimi kutluyorum.

Zorlu maçın 90 dakikalık bölümünde iki farklı Vanspor izledik. Vanspor'da yine alışık olduğumuz geriye yaslanma taktiği bu maçta da devam etti.  Son maçlarda olduğu gibi Serik karşısında da maça iyi başladık. Mehmet Özdiraz'ın şık golü ve Serik'li futbolcunun kendi kalesine attığı golle ilk yarı sonunda 2-0’lık skor avantajıyla soyunma odasına girdik. İlk yarıda Vanspor için güzellikler vardı. İkinci yarı ise roller değişti. Yine o bildik futbol devreye girdi.

"İKİNCİ YARIDA STRESLİ DAKİKALAR"

İkinci yarıya iyi başlayan, oyunu forse eden, ayağa top yapan, gol arayan ev sahibi Serik, her pozisyonda kalecimiz Onur ve Miraç Acer'e takıldı. Kalemizde baskı yediğimiz son dakikalarda Mehmet Özdiraz ile çok önemli bir gol fırsatından yararlanamadık. Atsa maç orda bitecekti.

O pozisyonun dönüşü kalemizde gol gördük. Zaten golün geleceği belliydi. O kadar geriye yaslandık ki, resmen rakibe gel golü at dedik. Bulduğu golle daha çok kalemize gelen ve tüm riskleri alarak saldırmaya devam eden Serikspor bir türlü kalecimiz Onur'u geçemedi. Üç puanı Vanspor’un hanesine yazdıran Onur ve Miraç'ı ortaya koydukları performanslarından dolayı ayrıca tebrik ediyorum.

"FARK BEKLERKEN FARKTAN KURTULDUK"

İkinci yarıya 2-0 önde başladığımız maçta daha iyi bir Vanspor seyredeceğimizi ve skor farkının açılacağını umuyordum.

Yukarıda belirttiğim gibi kalecimiz Onur ve Miraç Acer'in bireysel performansı bize üç puanı getirdi.

Serik karşısında fark beklerken, farklı mağlubiyetle haftayı kapatmış olacaktık. Kazanırken eksiklerimizi görmek ve önlem almak bizi lig sonunda hedefe taşıyacağını unutmayalım. Serik maçı geride kaldı.  Kahramanmaraş maçı var ve Maraş’a konsantre olalım.

'MARAŞ'I CİDDİYE ALALIM"

Ligde kalma mücadelesi veren ve son çırpınışlarını yapan Kahramanmaraş'ı konuk edeceğiz. Ligin zayıf takımına karşı hiç olmazsa ilk 45 dakika değil, 90 dakika üst düzey bir futbol ortaya koymalıyız. Korkak ve özgüvenden yoksun, geriye yaslanma hastalığını terk edelim. Vanspor'a ve armasına yakışan cesur bir oyun ortaya koyalım. Kahramanmaraş maçının ardından hafta sonu Sivas'a konuk olacağız. Lig daha yeni başlıyor. Daha oynanmamış bir birinden zorlu 12 maç var ve zorlu maçlar daha yeni başlıyor.

Ligin boyu kısaldıkça tansiyon yükseliyor ve maçların zorluk derecesi bir kat daha artıyor. Bu yüzden her maça aynı ciddiyetle hazırlanmalı ve hiç bir maçın 45 dakikada kazanılmadığını 90 dakika canla başla mücadele gerektiğini hatırlatalım...

Her takım bize üç puan hediye etmiyor maalesef... Kahramanmaraş karşısında temsilcimiz Silahtaroğlu Vanspor'a başarılar diliyorum. 

VAN GÖLÜ 10 KİŞİYLE İYİ MÜCADELE ETTİ

Hafta sonu Van derbisini 2-1 kazanarak gülen taraf Van Yolspor oldu.

Öncelikle Van Yolspor takımı ve teknik heyetini galibiyetinden ve ortaya koydukları güzel mücadeleden dolayı tebrik ediyorum.

Gelelim asıl konumuza;

Başarı hiç bir zaman tesadüf değildir. Azim başarmanın yarısıdır.

Yazıma başarı sözüyle başlamak istedim;

Van Gölüspor ile Van Yolspor arasında oynanan maçı yerinde izledim. Şehrimizi Bölgesel Amatör Lig’de en iyi şekilde temsil eden Van Gölüspor ve Van Yolspor mücadelesi seyir zevki yüksek heyecanlı bir müsabaka oldu.

İki takım sahaya kazanmak için çıktı. Van Gölüspor kazanıp yukarılara tırmanmak, Van Yolspor ise kazanıp alt sıralardan kurtulmak için çıktı sahaya...

Kurum takımı değil, gönüllerin takımı Van Gölüspor, tüm olumsuzluklara ve içinde bulunduğu ekonomik dar boğaza rağmen elinden gelenin en iyisini yapmaya devam ediyor.

Devre arasında kadrosundan önemli futbolcuları kaybeden Van Gölüspor pazar günü Van derbisi olarak nitelendirilen Van Yolspor karşısında adeta onur mücadelesi verdi.

Maça iyi başlayan rakibi karşısında cesur bir futbol ortaya koyan Van Gölüspor, henüz maçın başında 10 kişi kalmasına rağmen, maçı bırakmadı. Bir yandan maçın hakemleri, diğer taraftan ise rakiple mücadele eden, buna rağmen sahada onurlu mücadelesini devam ettiren Yavuz Oruç ve Ferhat Yıldırımçakar'ın öğrencilerini ayakta alkışlıyorum.

 

Yazarın Diğer Yazıları