Rıdvan Can

RADİKAL KARARLAR ALINMALI

Rıdvan Can

Ligde 9’uncu haftayı 2-0'lık Karacabey mağlubiyetiyle geride bıraktık.

Son haftalarda alınan sonuçlarla hayal kırıklığı yaratan Vanspor'da işler iyi gitmiyor. Vanspor'da özellikle kulüpte yaşanan ekonomi sıkıntılar, takımın saha içi başarısızlığı ve yeni teknik ekibin çare olamayışı ve oynanan futbol ve alınan sonuçlarla hayal kırıklığına neden olmaya devam ediyor.

Bu sürecin daha ne kadar devam edeceği merak konusu olmaya devam ediyor. Kabul ediyoruz ve defalarca yazdık. Yönetim yaşanan kongre rezaleti sonrası geç geldi. Transferde geç kalındı. İlk 6 hafta hazırlık dönemi olarak,  gördük.  ‘arkadaşlık’ dedik, ‘iyi niyet’ dedik. 'Uyum ve adaptasyon süreci' dedik.  Sabrettik. Ligin 9’uncu haftasını 13'ncü sırada 10 puanla kapatarak, zirvenin 12 puan gerisinde küme düşme potasının ise 3 puan üzerindeyiz. Bu tablo Van'a ve Vanspor'a yakışmıyor.

Gelelim Karacabey Maçına;

Karacabey maçı bizim açımızdan dönüm maçıydı.

Teknik anlamda yaşanan kan değişikliğinin takıma nasıl yansıyacağını merak edenlerdendim. Genelde kan değişikliklerinin her takıma olumlu yansıdığını çok kez  görmüşüzdür. Bu yüzden şahsi fikrim Karacabey deplasmanından en kötü bir puanla döneriz ümidiyle bakmıştım. Maçı izleme imkanımız olmadı. Fakat deplasmanda maçı izleyen bir kaç dostlumla konuştum.

Vanspor'un maçı kazanma adına bir varlık göstermediğini belirttiler.

Görünen o ki, kan değişikliğinin takıma olumlu yansımadığını 2-0'lık şok  mağlubiyetle bir kez daha görmüş olduk.

Karacabey maçı öncesi ne demiştik; "Duygusallığa gerek yok gelinen noktada yönetimde söz sahibi olanların artık yumruğunu masaya vurma zamanı gelmiştir. Bugün yapmasanız yarın başınız ağrır o yüzden bugünden itibaren takım üzerindeki ağırlığınızı hissettirmelisiniz. Aksi takdirde tedbirler alınmazsa yaranın geç kalınmış olacağı sorun ve sıkıntıların daha da büyüyeceğini anlatmaya çalışmıştım" Karacabey maçı öncesi uyarılarımız dikkate alınmamış olacak ki, takımın saha içi başarısızlığı devam ediyor.

Yineliyorum yönetim teknik anlamda hoca değişikliğine nasıl gittiyse futbolcu üzerindende gerekeni yapmalı burası VANSPOR kimsenin çiftliği değildir. Duygusallığa gerek yok madem milyonlar verilip geitrilen futbolculardan bekleneni alamıyoruz o zaman altyapıdan kendi çocuklarımızla çıkalım hiç olmazsa geleceği kurtarmış kendi çocuklarımızı kazanmış oluruz....

Yönetimin iyi niyetinden şüphemiz yok. Ama böylede gitmemeli. Yönetim olarak acil radikal kararlar almazsanız ligin asansör takımı oluruz. Buda sizleri Vanspor'un tarihine kötü yönetim olarak yazar.  Vanspor'da bu duygusal anlayış değişmedikçe, Vanspor düzlüğe çıkmaz. Sizlere naçizane tavsiyem; Formanın hakkını vermeyen futbolcuya para cezası mı? Yoksa kadro dışı mı? Krizi yönetemeyeceğini düşündüğünüz teknik ekibime uyarı’mı yaparsınız?  Ne yapacaksınız biran evvel yapın. Her zaman diyoruz ya; Hiç kimse vazgeçilmez değildir. Evet hiç kimse vazgeçilmez değildir. 

Karacabey maçını geride bıraktık. Şimdi önümüzde Etimesgut maçı var. Önceliğimiz bu maçı almak olsun. Yukarıda gerekli uyarıları yaptık. Bu maç bizim açımızdan 6 puanlık bir maç kazanmaktan başka bir düşünce olmalı bir puanı bile kabullenemeyeceğimiz bir müsabaka o yüzden teknik heyet ve futbolcular bu maçı alarak kendilerini affettirmeliler.

Bu duygu ve düşüncelerle hafta sonu evimizde oynayacağımız Etimesgut maçında Vanspor'a başarılar diliyorum.

Kalın sağlıcakla...

Yazarın Diğer Yazıları