Rıdvan Can

PUAN KAYIPLARI SON BULMALI

Rıdvan Can

B. Vanspor çok rahat kazanacağı 3 puan değerindeki Pazarspor maçında 2 puan kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyor. Maçı izleyen herkes Pazar maçını rahat kazanacağımızı sanıyordu. Pazarsporlu oyuncuların 5. dakikada attıkları golle 1 puanı götüreceklerini aklımızdan geçirmemiştik. İki maçta 4 puan kaybı.
Bundan sonraki maçalara bakmak lazım
B.Vanspor iyi oynamasına rağmen sahasında neden puan kaybediyor? Ankara Demirspor ve Pazarspor, B.Vanspor'a karşı özellikle savunma ağırlıklı neredeyse 10 kişi ile kapanarak mücadele etti. Kapalı bir savunma karşısında ne yapabilirsin? Ya puan kaybedeceksin ya da 1 puanı kurtarmak için savaşacaksın.
Pazarspor karşısında ilk yarı tutuk ikinci yarı ise gerçekten süper futbol oynadı. İlk yarının hemen başlarında gelen erken gol futbolcuların biraz oyundan düşmelerine neden oldu diyebilirim. İkinci yarıda bambaşka bir B.Vanspor vardı. Sahada Zeki Yılmaz, İkinci yarıya yerinde değişiklikler yaptı. Oyun içerisinde futbolcularına iyi taktikler vererek ikinci yarıya hücumu düşünerek başladı. Sahada 45 dakika boyunca pres yapan, gol arayan bir B. Vanspor vardı. Bazen olmayınca olmuyor. Son vuruşlarda biraz daha dikkatli ve şanslı olsaydık belki şimdi play of konuşuyor olacaktık. Kısacası Pazarspor karşısında bütün oyuncular çok çalıştı diyebilirim. Özellikle Akın Alkan'ın üst düzey performans sergiledi ve sol kanadı çok iyi kullandı. Gökhan Sipki'de her geçen hafta üstüne koyarak oynuyor ve kanatlardan sayısız atak geliştiriyor.  Ali Kurt, yine dümenin başına geçti ve bu maçta tam bir takım oyuncusu olduğunu gösterdi. 
TARAFTAR ZEKİ'YE GÜVENMELİ!
B.Vanspor, iyi futbolu gelecek için umut verdi. Pazar karşısında özellikle ikinci yarıdaki oyuna baktıktan sonra Siyah-Kırmızılı takımın oyuncularını ve hocasını tebrik etmek gerekir. Ancak şunu unutmamak lazım, lig uzun bir maraton ve her takım sürekli galip gelecek diye bir kayde yok. Mutlaka kayıplar yaşanacaktır. Önümüzde daha oynanmamış 12 hafta var ve dengelerin her an değiştiği bir lig yaşıyoruz. Gidersin deplasmanda rakibini yenersin gelirsin tıpkı iki hafta önce zorlu İstanbul deplasmanı olan Anadolu Üsküdar maçı gibi. Unutulmamalıdır, o deplasmana ne zorluklarla gidildi ve doğru dürüst dinlenmeden ve rakibi karşısında 10 kişi kalarak mücadele edildi ve üç puan alındı. Taraftar bunu unutmamalı. Dediğim gibi uzun bir lig maratonu var ve karşımızda her hafta farklı sonuçların alındığı haftalar yaşanıyor. Her an her her takımı yenebilecek güçte. 21 hafta puan alamayan ve son iki haftada sürpriz sonuçlar alan Çorum örneği yaşıyoruz. şimdi gelinen noktada Takıma ve Zeki hocaya destek olma zamanıdır. sezon başında takımı eleştirenlerden biriyim fakat gelinen noktada görüyorum ki, Zeki Hoca tek başına bu takımı götürüyor.  Zeki Yılmaz'ın  bu takımı kısa sürede yine toparlayacağını düşünüyorum. Taraftarında takıma ve Zeki Yılmaz'a sahip çıkması ve desteklemesi gerekli…
TEBRİKLER DÜLGER!
Kara-Kobra Taraftarlar Deneği Başkanı Ercan Dülger, soğuk havaya rağmen Pazarspor maçına taraftarları tribüne davet ederek seyirci sayısını artırmayı başardı. Her maç olduğu gibi Pazar maçında da takımı yalnız bırakmayarak 12. Adam olma görevini harfiyen yerine getiren Kara-Kobra taraftarları özellikle maç sonrası takımı alkışlayarak tribüne çağırmaları son derece önemliydi. 
ÇORUM'A DİKKAT!
Şimdi önümüzde B.Vanspor açısından son derece önemli ve kırılma maçı sayılabilecek Çorum maçı var.  Dikkat edilmesi gereken bir takım. Küme düştü gözüyle bakılan ve neredeyse ligin 21 haftalık bölümünde puan alamayan Çorum, son iki haftada aldığı kritik puanlarla rakiplerine gözdağı verdi. Genç ve çok koşan bir takım ve futbolcuları bu dönemlerde kendilerini gösterme peşindeler.  Bu nedenle B.Vanspor özellikle çok dikkat etmesi lazım. Çorum ve içerde oynayacağımız Sandıklı maçlarını kazanırsak, kalan haftalarda taraftarın da tam desteğiyle ilk 12 hafta sonunda ligi iyi bir yerde bitirebiliriz. Çorum maçında Zeki hoca ve öğrencilerine başarılar diliyorum.

Yazarın Diğer Yazıları