Rıdvan Can

Projelerden büyülendim

Rıdvan Can

Spor yazarı olarak geçen hafta Ak Parti Büyükşehir Belediye Başkan adayı Osman Nuri Gülaçar’ın ‘ Van’a Gelecek’ sloganı başlığı altında topladığı projelerinin tanıtım toplantısına katıldım. Rescate Otel’de düzenlenen ve Başbakan Sayın Recep Tayip Erdoğan’ın 3 boyutlu hologram ile canlı katıldığı programda spor projeleri ilgimi çekti.

Gülaçar,  toplantıda başkan seçildiğinde her mahalleye bir semt sahası, amatör spor kulüplerine malzeme desteği ile yeni stadyum projesi ilgisizlik nedeniyle bitme noktasına gelen Van’ın sporu özellikle de futbolu adına açıkçası beni çok heyecanlandı.

Yeni stadyum projesi hayata geçtiğinde Van’ın yetenekli gençlerinin sporda başarılı yerlere geleceğine inanıyorum. Zira sporda başarı tesis ve ilgiyle geliyor. Şimdi Türkiye’de ses getirecek bir spor ve stat projesiyle seçmenin karşısına çıkan Osman Nuri Gülaçar’ı kutluyor ve teşekkür ediyorum. Van’ın yol, park, su, alt yapı kadar sportif yatırımlara da ihtiyacı var. Van’ın ihtiyaç duyduğu bir projeyi Gülaçar’ın ağzından dinledim.

Ancak; yeni stadyum yeriyle ilgili taraftarların endişeleri var. Yeni stadyumun yapılacağı yer imar planında mutlaka değiştirilmelidir. Hatırlatmak isterim. Dünyanın en güzel stadını yanlış yer yaptığınızda stat amacına ulaşmaz. Boş kalır, zaman içinde köhner.  Spor camiası yeni stadının şehre yakın bir yerde olmasını istiyor.

Kış mevsimi karlı, soğuk geçen ilimizde düşünülen spor tesislerinin ve stadın buna göre dizayn edilmesi gerekir. Ben yaptım oldu mantığı ile yaparsanız yanılırsınız. Siz çeker  gidersiniz ama  bir şehrin kaderiyle  oynarsınız.

İlimizde bügün yanlış yerde yapılan onlarca tesis saymak mümkündür.

Osman Nuri Gülaçar’ın spora projelerle verdiği değer ve önem sevindiricidir.Beklentimiz bütün başkan adaylarının benzer projelerle spora  destek vermesi  yönündedir. Van’ın gençlerini  sözle  sahiplenmeyin. Yetenekli çocuklarımızın uluslar arası ve ulusal  düzeyde  başarılar  elde  edecekleri  spor  tesisleri kurun. Bu  yerel  yönetimlerin  asli  görevleri arasındadır. Bugün ilimizde bırakın adam gibi tesisi futbol oynayacak saha yok.

 Van spor camiası adına buradan sesleniyorum. Gençlerden oy istiyorsunuz. Peki, siz bu kentte yaşayan gençlere ne vereceksiniz? Siz gençlere ne vaat ediyorsunuz. Spor kardeşliktir, barıştır. Spora el verin destek verin.

Özetle  şunu  söylemek istiyorum;  Rüzgarı, fırtınası bol, ulaşımı zor, seyircisi az, işlevi yetersiz Van’dan  kopuk, şehirden ırak  stat istemiyoruz. 

Yazarın Diğer Yazıları