Rıdvan Can

Önemli bir puan...

Rıdvan Can

Vanspor ligin 3'ncü haftasında konuk ettiği 1461 Trabzonspor'la puanları paylaştı. İki takım sahaya puan veya puanlar için çıktı. Vanspor saha ve seyirci avantajıyla üç puan parolasıyla çıktığı 1461 Trabzonspor karşısında 2 puanı bırakarak, bir puanla haftayı kapattı. Karadeniz temsilcisi 1461 Trabzonspor ise Van'dan istediğini alarak, Trabzon'a mutlu döndü.

Trabzonspor maçı öncesi lige bir galibiyet birde mağlubiyeti bulunan Vanspor açısından Trabzon maçı çok önem arz ediyordu. Maçın cumartesi günü olmasına rağmen seyirci maça yoğun ilgi göstermişti. Vanspor'da tek hedef galibiyetti. İki takımda maçı kazanacak pozisyonları yakaladı maalesef bir türlü galibiyeti getirecek gölü bulamadılar. Nihayetinde iki takımda puanları paylaştı. Bu maç temsilcimiz Vanspor için her ne kadar kayıp gibi gözükse de bir puanın en az üç puan kadar önemli olduğunu düşünenlerdenim. Çünkü futbolda temel kural, "Kazanamıyorsan, kaybetmeyeceksin"  Vanspor belki kazanamadı ama kaybetmedi de...

"İYİ BİR MÜCADELE VARDI"

Ligin ilk iki maçı Pazarspor ve Fethiyespor maçlarını göz önünde bulundurursak,

Vanspor bu iki maçın aksine en iyi futbolunu 1461 Trabzonspor'a karşı oynadığını düşünüyorum.

İki takımda maça kontrollü başladı. İlk 20-25 dakika temsilcimiz Vanspor'un oyun üstünlüğü ile geçsede etkili olan Karadeniz temsilcisi 1461 Trabzonspor golü buldu ve 1-0 öne geçti. Kalesinde gördüğü gole karşılık rakip kaleye yüklenen Vanspor tecrübeli golcüsü Batuhan Karadeniz'in son dakika kritik penaltı golüyle skoru eşitledi. Bu golle birlikte maçın ilk yarısı karşılıklı gollerle tamamlandı.

İkinci yarıya da iyi başlayan taraf Vanspor'du. İkinci yarıda teknik direktör Zeki Yılmaz yaptığı oyuncu değişiklikleri ile Emrah Tacir, Umut ve Yaser'i oyuna almasıyla oyunun rengi değişti.  Oyunun son bölümlerinde özelikle Batuhan Karadeniz iki net gol pozisyonu yakaladı. Bunlardan biri gol olmuş olsaydı bugün bir puanı değil, galibiyeti konuşuyor olacaktık. Sağlık olsun diyelim. Herşeye rağmen güzel ve keyifli bir maçı geride bıraktık. Alınan bir puanın nelere tesir edeceğini ilerleyen haftalarda daha iyi göreceğiz. Trabzonspor maçı her maç gibi geride kaldı. Çarşamba günü deplasmanda Adıyamanspor'a konuk olacağız. Her ne kadar kağıt üzerinde kolay görünse de Adıyamanspor maçını zor bir deplasman olarak görüyorum. Bu yüzden iki takım için oldukça zorlu bir 90 dakika olacak. Öncelikli temennimiz fair play çerçevesinde geçen bir maç olması bu duygu ve düşüncelerle temsilcimiz Vanspor'a yürekten başarılar diliyorum. 1-0 olsun bizim olsun diyorum.

Kalın sağlıcakla...

Yazarın Diğer Yazıları