Rıdvan Can

ÖNCELİK CENTİLMENLİK OLSUN

Rıdvan Can

Ve beklenen gün geldi çattı.

Şampiyonluğu çok isteyen Türk futbolunun iki köklü takımı, Cumartesi günü Van Atatürk Şehir Stadyumu'nda karşı karşıya gelecek. 

Temsilcimiz Silahtaroğlu Vanspor’umuzun üç puan için mücadele edeceği maç öncesinde heyecan dorukta. Ligde iki namağlup takımın mücadelesinden çıkacak sonucu herkes gibi bizlerde merakla bekliyoruz. Başlıkta da belirttiğim gibi önceliğimiz fair-play çerçevesinde oynanmasını umut ettiğimiz müsabakada, centilmenlik ön planda olmalı ve Van'a ve Vanspor'a yakışır seyir zevki güzel bir müsabaka olması...

Evet, beklenen gün geldi. Grup'ta sonucu en çok merak edilen maçta Sakaryaspor’u ağırlıyoruz. Dediğimiz gibi, önceliğimiz Van'a ve Vanlılara yakışır, seyir zevki güzel bir müsabaka olması. Hatırlanacağı gibi geçen sezon hem ligin ilk yarısında hemde play-off maçında Sakarya'da oynanan iki müsabaka da Silahtaroğlu Vanspor'a ve taraftarlarımıza karşı yapılan kötü tezahüratları ve çirkin saldırıları unutup, evimizde Sakaryaspor'u en güzel şekilde ağırlamalıyız. Bize yakışan da budur. Vanlının misafirperverliğini herkese bir kez daha göstermeliyiz.

Ligde oynanan dört maçta elde edilen başarılı sonuçlarla adımızdan söz ettirmeye ve ligdeki iddiamızı sürdürebilmek anlamında, rakibin saha içi tahriklerine kapılmadan, kendi futbolumuzu sahaya yansıtmalıyız. Temennimiz bu maçı kazanıp rakiplerimizle aramızdaki puan farkını açmalıyız.

Zorlu bir maç programı bizi bekliyor. Cumartesi Sakarya, Çarşamba deplasmanda  Turgutluspor, Pazar günü ise evimizde Serik maçları var. Peş peşe zorlu maçlar oynayacağız. Bu maçlara moralli çıkma adına öncelikle Sakaryaspor'u yenmeliyiz.

"TEDBİRİ ELDEN BIRAKMAYALIM"

Ligin zor maçlarından birine daha ev sahipliği yapıyoruz. Bu zorlu maçta önceliğimiz Sakaryaspor'u yenmek olmalı. Bu maç öncesi kulüp yönetimi, teknik heyet ve takım tedbiri elden bırakmamalı. Çünkü üç puan haricinde alınacak her sonuç Vanspor için kayıp olur. Rakip kim olursa olsun, hangi takım olursa olsun evimizde, sahamızda puan kaybetmemeliyiz.

"TARAFTARA BÜYÜK GÖREV DÜŞÜYOR"

Cumartesi günü oynanacak zorlu Sakarya maçı öncesi Silahtaroğlu Vanspor'u desteklemeye gelecek olan Silahtaroğlu Vanspor taraftarına önemli görev düşüyor. Sakarya'da yaşanan olayları unutup Van'a ve Vanlıya yakışır şekilde tribünlerde takımını fair-play çerçevesinde, centilmence desteklemeli. Bu maçta kesinlikle tahriklere kapılmamalıyız. Sakaryaspor'lu futbolcuların olası saha içi tahriklerine kapılmadan 90 dakika boyunca en güzel şekilde Silahtaroğlu Vanspor’u desteklemelerini bekliyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle temsilcimiz Vanspor'a başarılar diliyorum.

1-0 olsun bizim olsun...

Yazarın Diğer Yazıları