Rıdvan Can

NEFES ALDIRAN GALİBİYET

Rıdvan Can

Son haftalarda alınan başarısız sonuçların ardından suların iyice bulanmaya başladığı Vanspor'da İnegölspor karşısında alınan üç puan camiaya rahat bir nefes aldırarak, bir nevi kötü gidişata şimdilik dur dedi.

Özellikle son maçlarda istediği futbolu sahaya yansıtamayan ve başarılı olamayan temsilcimiz Silahtaroğlu Vanspor'un kazanmaktan başka çaresinin olmadığı zorlu ve kritik bir maça çıktı. Takımın üzerindeki olumsuz havayı dağıtma adına İnegöl karşısında puan kaybına tahammül yoktu.

Peş peşe alınan başarısız sonuçların ardından İnegöl maçına 'kurtuluş savaşı' gözü ile bakılıyordu. Bizlerde herkes gibi Vanspor'un nasıl bir performans sergileyeceğini merak ediyorduk.  Maça iki takımda iyi başladı, ilk yarısı karşılıklı ataklarla golsüz sona erdi.

Maçın ikinci yarısına temsilcimiz Vanspor ilk yarıya nazaran daha baskılı ve derli toplu çıktı. Tribünlerde 3 bine yakın taraftar grubu soğuk havaya rağmen takımını yalnız bırakmadı ve 90 dakika boyunca susmadan takımlarını desteklediler.

Taraftarın müthiş desteğini arkasında iyiden iyiye hisseden Vanspor, aradığı golü Hamza ile buldu. Hem skor üstünlüğünü hem de oyun üstünlüğünü elimize aldığımız dakikalarda Hamza, yaklaşık 65 metreden attığı muhteşem golle skoru 2-0 yaptı.

Golden sonra İnegölspor, bu dakikalarda kalemizde baskısını arttırdı. Maalesef yine her maç olduğu gibi savunma hatasından kaynaklı golü kalemizde gördük. Maçın son dakikalarına doğru Furkan'ın yaklaşık 35 metreden nefis golüyle skoru 3-1 yaptık ve maçı bu skorla bitirdik.

Son haftaların kazanamama psikolojisini de bu galibiyetle birlikte atlatmış olduk. İnegöl karşısında almış olduğumuz galibiyet bir yandan olumsuz havayı dağıttı, bir yandan galibiyet hasretini dindirdi. Diğer yandan da camianın yüzünü güldürdü diyebiliriz.

Çünkü Sarıyer maçından bu yana galibiyet yüzü görmeyen Vanspor'un, İnegölspor karşısında tek şansı vardı o da kazanmak ve Vanspor ortaya koyduğu doğru futbolla galibiyet özlemine son vererek, galibiyete hasret kalan taraftarların uzun bir aradan sonra stadyumdan mutlu ayrıldıklarına şahit olduk.

Bu galibiyette emeği geçen herkesi tebrik ediyorum…

"ALKIŞLAR HAMZA VE FURKAN'A"

Hamza ve Furkan'a ayrı bir parantez açmak gerekir; Vanspor'un galibiyetinde önemli rol oynayan futbolcuların başında geldiler. Hem performanslarını hem de attıkları muhteşem gollerini ayakta alkışlıyorum.

"3 PUANIN ANLAM KAZANMASI İÇİN NİĞDE'DEN DE 3 PUANLA DÖNÜLMELİ"

Sonuç olarak haftalar sonra gelen 3 puan çok değerliydi. Ancak bu galibiyetin anlam kazanması açısından Niğde'den mutlaka galibiyetle dönmeliyiz. Her şeye rağmen alınan bu güzel galibiyetten dolayı futbolcu kardeşlerimi, teknik heyeti ve kulüp yönetimini kutluyorum. Niğde karşısında başarılar diliyorum.

Yazarın Diğer Yazıları