Rıdvan Can

Mücadele var netice yok

Rıdvan Can

Ligin ilk yarısı hafta içinde oynanan maçlarla sona erdi. Beyaz Grup'ta Manisaspor Kırmızı Grup'ta Eyüpspor ilk yarıyı zirvede tamamladılar.

Temsilcimiz Vanspor ise ilk yarıyı 37 puanla ikinci sırada tamamladı.

Eyüp maçına dair söylenecek fazla birşey yok. Eyüpspor ile Vanspor'u kıyasladığımızda Eyüpspor gerek kadro kalitesi gerekse arkasındaki destek ve gücüyle her yönüyle bizden üstündü.

Ligin son haftasında sonucu en çok merak edilen maçlardan birine ev sahipliği yaptık. Grup'ta bir birinden zorlu maçlar oynandı. Fakat en zorlu müsabaka Van Atatürk Şehir Stadyumu'nda Vanspor ile Eyüpspor arasındaydı. Zirveyi yakından ilgilendiren maçı Eyüpspor kazandı.

İki takımın da puan kaybetme lüksü yoktu.

Son haftaların iki formda takımının mücadelesinde gülen taraf Eyüpspor oldu.

Vanspor açısından baktığımızda da mağlubiyete rağmen iyi mücadele eden fakat mücadelesinin karşılığını alamayan bir takım vardı sahada.

Maçın başlamasıyla birlikte Vanspor kalesine yüklenen Eyüpspor maçın henüz dördüncü dakikasında bulduğu golle öne geçti. Kalesinde gördüğü o talihsiz golle geriye düşen Vanspor erken gelen gölün etkisini uzun süre üzerinden atamadı. İlk yarının ortalarına doğru toparlanan temsilcimiz Vanspor Eyüpspor kalesine yüklendi. Maçın ilk yarısında bulduğu pozisyonunları değerlendiremeyen Vanspor soyunma odasına 1-0 yenik girdi.

İKİNCİ YARI DAHA İYİYDİK..

İkinci yarı ilk yarıya nazaran daha diri ve toparlanmış bir Vanspor vardı sahada. Rakip kalede özellikle Utku ve Sefa Küpeli ile çok önemli gol pozisyonlarını değerlendiremedik.

Mağlubiyetle ligin ilk yarısını da bu şekilde kapatmış olduk. Sağlık olsun yapacak bir şey yok. Başlıkta belirttiğim gibi Vanspor'un verdiği mücadelenin ne yazık ki, karşılığını alamadığımız bir maçı daha geride bıraktık. Eyüpspor maçı ile birlikte ligin ilk yarısını da tamamlamış olduk.

KAMP DÖNEMİ BAŞLIYOR

Ligin devre arası ikinci yarı öncesi iyi bir hazırlık dönemi takımı hedefine taşıyacak bir kaç kaliteli transfer ve ekonomik anlamda gerekli destek ve sahiplenme geldiği zaman ikinci yarıya daha iyi ve güçlü bir Vanspor izleyeceğimizden şüphem yok..

Eyüpspor Mağlubiyetiyle birlikte puan farkı açılmış olsada matematiksel olarak 10 puanlık farkın kapanmayacak bir puan olmadığını karamsarlığa kapılmamak gerektiğini

şampiyonluk şansımızın devam ettiğini unutmayalım. En kötüsü play-off oynarız. İkinci yarı oynanmamış 19 maçın da olduğunu unutmayalım Eyüp maçı mağlubiyeti her ne kadar canımızı sıksada lig devam ediyor. Bu şehrin tek profesyonel takımı Vanspor'u asıl şimdi sahiplenip desteklemek gerekiyor. Bu yüzden herkes üstüne düşeni yapmalı diye düşünüyorum.

Vanspor'un teknik ekibini ve futbolcu kardeşlerimi ligde 19 haftada verdikleri mücadelelerinden dolayı tebrik ediyorum.

EYÜPSPOR'UN SAHİBİ VARDI.!

İstanbul temsilcisi Eyüpspor'un arkasındaki gücü desteği gördük. Eyüpspor özel uçakla Van'a geldi. İş adamları ve siyasetçilerin ilgi gösterdiği Van deplasmanı onlar için önemliydi takımlarını Van'da yalnız bırakmadılar bu  destekleri takım adına takdire şayan imrendiren gurur vericiydi.

SAHİPSİZ ŞEHRİN SAHİPSİZ TAKIMI.!

Yine Vanspor yine Van ve yine o klişe cümleyi kullanıyoruz. "Sahipsiz şehrin sahipsiz takımı"  Sahipsizlik yine Van'ın ve Vanspor’un  kaderi.. Çok fazla şey yazmaya gerek yok...

Vanspor'da yalnız adam tüm olumsuzluklara rağmen Vanspor'u götürmeye çalışıyor. Bu adam kulüp Başkanı Servet Yenitürk'ten başkası değil. Yenitürk, haricinde koskoca kentte başta ilin önde gelenleri olmak üzere takımı kimse sahiplenip el atmıyor.

Acı ama gerçek....

Kimse kimseyi kandırmasın…

Van’da, Vanspor da sahipsiz kardeşim sahipsiz..

Koskoca Van şehri hakkını hukukunu koruma noktasında bir hiç ne yazık ki!

Yorumlar 1
ALİ DEMİR 08 Ocak 2021 08:25

Keşke vali beyin bu takıma karşı aldığı tavrıda yazsaydınız Rıdvan abi biraz cesaretli olmak lazım...

Yazarın Diğer Yazıları