Rıdvan Can

MİLLİ FUTBOLCULAR VAN'A HAYRAN KALDI

Rıdvan Can

Geçen hafta Türk futbolunun emektar futbolcularını ilimizde ağırladık. Van adına inanılmaz bir tanıtım aracı olan Van 1'nci Futbol Şöleni Turnuvasına katılan Milli futbolcular Van’a hayran kaldı. 3 gün boyunca Van’da ağırladığımız ünlü futbolcular Van Gölü başta olmak üzere Van kahvaltısı, Akdamar Adası, Van Kalesi, Van şehri ve en önemlisi Van halkının misafirperverliğine hayran kaldılar. Milli takım başta olmak üzere Türk futbolunun büyük takımlarının formasını giyen ünlü futbolculardan Ankaraspor Masterler Derneği Başkanı aynı zamanda da futbolcusu 1970'li yıllarda Van Karayolları 11. Bölge Müdürlüğünde Şantiye Şefi olarak görev yapan mühendis Atacan Aksoy, Adem Dursun ve Kürşat Doymuş, Us Grup Masterler takımı oyuncularından Volkan Aslan ve Mert Korkmaz, Antalyaspor Masterler derneği başkanı ve futbolcuları M.Hakan Onkur ve Cem Karaca ile diğer futbolcular kendi sosyal medya sayfalarında çektikleri kısa videolarla tarihi dokusu modernleşmiş şehri, muhteşem Van Gölü, Van kahvaltısı ve Van halkının misafirperverliğini anlattılar.

Van Masterler Derneği yöneticileri ve başkanımız Zeki Yılmaz'ın öncülüğünde gerçekleştirilen organizasyonun hazırlıkları yaklaşık iki ay gibi bir zaman sürdü. Van Masterler Derneği olarak birbirinden değerli 60 futbolcu ve Milli takım başta olmak üzere Türk futbolunun köklü kulüplerinden Fenerbahçe, Beşiktaş, Galatasaray ve süper ligin farklı takımlarının önemli isimlerini, teknik adamlarına ve yöneticilerine Van'da ev sahipliği yaptık. Van için çok önemli bir tanıtım oldu. Fakat üzüldüğümüz nokta ilimizin yetkililerinin bu önemli organizasyona ilgisiz ve duyarsız kalmalarıydı. 

Yaşadığımız şehir Van, Türkiye'nin birçok ilinden nüfus olarak büyük. Ama bu büyüklüğe yakışır bir Şehir miyiz? Bu sorunun cevabı ilin sportif alanında karşılığı maalesef "hayır"..! 

İlimizin tanımı ve ekonomisi için başta STK temsilcileri turizmciler olmak üzere her yıl komşu ülke İran'dan ilimize turist çekmek, ilimizin tanıtımını yapmak için büyük paralar harcayarak, festivaller, konserler ve farklı aktivitelerle dünyanın parasını harcıyoruz.

Değerli yöneticilerimize buradan sesleniyorum. Van'a gelen bu ünlü futbolculardan sadece bir tanesini Van'ın tanıtımı için Van'a davet etseniz maliyet açısından en az 50 bin TL harcarsınız..! Biz 60 ünlü futbolcuyu başkanımız Zeki Yılmaz'ın öncülüğünde ikili ilişkilerimizin ve kurduğumuz dostluklar sayesinde Van'a getirdik. Keşke ilimizin değerli yöneticileri ve STK temsilcileri de o gün Van Atatürk Şehir Stadyumunda olmuş olsaydı. Olsun, o gün yanımızda olan desteklerini bizlerden esirgemeyen başta Van Büyükşehir Belediye Başkanı Bedia Özgökçe Ertan, Gençlik ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç, Gevaş Belediye Başkanı Murat Sezer, TSO Başkanı Necdet Takva, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Emin Tuğrul, Vanlı işadamlarından oluşan Dostluk Grubu, Asya Fuarcılık Temsilcisi Süleyman Güler ve değerli birkaç esnaf dostlarımıza buradan teşekkür ediyorum. Evet, bu organizasyonun temel amaçlarından biri öncelikle şehrin turizm ekonomisine, tanıtımına büyük katkı sağlamaktı. İlimizde 3 gün boyunca misafir ettiğimiz ünlü futbolcuların turnuva sonunda yapmış oldukları kısa video çekimleri ile Van'ın, Van Gölünün ve Van halkının ne kadar misafirperver olduklarını anlattılar. Van adına mükemmel bir reklam oldu. Açılışlarda ve seçim dönemlerinde çıkıp Van'ın tanıtımına gelişmesine ekonomisine katkı sunacağız. Van sevdalısıyız, Van’ımıza sahip çıkalım, gölümüze sahip çıkalım diyenleri bu önemli organizasyonda yanımızda göremedik. Van'ın tanıtımı reklamı açısından organize edilmiş bir futbol turnuvasıydı. Her şeye rağmen Van Masterler Derneği olarak yapmış olduğumuz futbol şöleni turnuvası muhteşem oldu. Emeği geçen herkese teşekkürler.

VAN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYEPOR’DA SON DURUM 

Yeni sezona sayılı günler kaldı. Temsilcimiz Van Büyükşehir Belediyespor yeni sezon öncesi yeni yönetimde kimler olacak? Hedef ne olacak? Transferler ne olacak? Ve en önemlisi 30 Haziran’da yapılması planlanan kongre ne zaman yapılacak?

Mücadele edeceğimiz TFF 2’nci ligde zorlu maratona çıkacak olan temsilcimiz Van Büyükşehir Belediyespor'da yeni yönetimden futbol takımına kadar birçok konuda belirsizlik hâkimken, taraftarlar ve Vanspor sevdalıları herkes kongreyi bekliyor.

Yeni sezonda TFF 2'nci ligde şampiyonluk mücadelesi verecek Van Büyükşehir Belediyespor'da Kulüp Başkanı Servet Yenitürk'ün başkanlığında oluşacak yeni yönetimin nasıl oluşacağı merak edilirken, diğer taraftan da takımdan kimlerin gideceği ve kalacağı da gizemini koruyor. 

BÜYÜKŞEHİR SİL BAŞTAN...

Artık geriye bakmadan daima ileriyi düşünmek lazım. Yeni bir yapılanma ve kan değişimi adına Kulüp Başkanı Servet Yenitürk, zaman kaybetmeden olağan üstü genel kurula gitmeli ve her şeye sil baştan başlanmalı. Yeni sezonda Kırmızı-Siyahlılarda oluşturulacak yönetimin parasal ve siyasi lobisi güçlü olmalı.

Takımın iskeleti korunarak, 2’nci lig tecrübesi olan kaliteli futbolcular transfer edilmeli. Yeni sezonda beklentiler yüksek tutulmalı ve hedef şampiyonluk olmalı. Bu duygu düşüncelerle temsilcimiz Van Büyükşehir Belediyespor’a başarılar diliyorum.

Yazarın Diğer Yazıları