Rıdvan Can

Merhaba Şampiyon

Rıdvan Can

Van Büyükşehir Belediyespor ve Esenler Erokspor arasında oynanan final maçı tabir yerindeyse nefesleri kesti. Şampiyonluk heyecanı, Ankara Eryaman Stadında yaklaşık 5 bin Vanlı taraftarı tribünde, TV karşısında ise milyonlarca Vanspor sevdalısını kalben bir araya getirdi. Zorluk derecesi yüksek bir maçtı. Kazanan kupayı alacak, kaybeden ise kupa hayalini bir sonraki sezona bırakacaktı.

 

Final maçları her zaman lig maçlarına göre farklı bir havada geçer ve öylede oldu. İki takımda maça iyi başladı rakip Erokspor ilk dakikalarda kalemize etkili gelmeye başladı. Batuhan Er ile bulduğumuz erken golle takım üzerindeki baskı ve stres dağıldı. İlk yarı karşılıklı ataklarla geçti. İkinci yarıya Esenler Erokspor daha atak ve baskılı başladı ve baskı kalemizde golü görmemize neden oldu. Bu beraberlikle maç uzatmaya gider mi diye düşünürken, Batuhan Er kazanılan penaltıyı gole çevirdi ve tekrar maç bize döndü. Hakem Arda Kardeşler, 7 dakika uzatma verdi.  Maçta 90+7 oynanırken, Teknik direktör Hasan Erkin Şimşir önce savunma güvenliğini sağlama alarak, bir kaza golü yemeyelim düşüncesiyle hareket etti. Doğru da yaptı. Oyuncu değişikliği yerinde doğru bir hamleydi. 2-1'lik skor üstünlüğümüzün olduğu dakikalarda zaman bir türlü geçmek bilmedi. Taraftarlarımızla tribünde hop oturup hop kalktık. Sahada ter döken takımın bir parçası olmuştuk adeta. Son düdük çaldığında şampiyonluk sevinç çığlıkları attık. Hak edilmiş alın terinin akıtıldığı koca bir sezonun mutluluğunu futbolcularımız ve taraftarlarımızla birlikte Eryaman stadında yaşadık. Binlerce taraftarın önünde finale yakışır bir 90 dakika sonunda 10 yıllık hasret mutlu sonla bitti. Kolay değil, desteksiz ama inançlı sabreden bir kulüp başkanı ve hocası vardı. 34 haftalık zorlu serüvenin sonunda taçlandırılan şampiyonlukla bizlere bu mutluluğu tattıran kahramanlar vardı biri Van Büyükşehir Belediyespor Kulüp Başkanı Servet Yenitürk, Van büyükşehir Belediyespor teknik direktörü Hasan Erkin Şimşir, teknik ekip ve futbolcular.

 

VAN KENDİNE YAKIŞANI YAPTI

Şampiyonluk maçı öncesi önemli bir güzelliği daha yaşadık. Gerek köşe yazılarımızda gerekse sosyal medya üzerinden yaptığımız destek çağrıları ses getirmiş ve Van kendine yakışanı yaparak, Van Büyükşehir Belediyespor için kenetlendi. Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyeleri, siyasi parti temsilcileri, STK'lar, oda başkanları, iş adamları herkes kendi çapında imkânı doğrultusunda bu şehrin takımı için seferber oldu. Dile kolay tam 10 yıl sonra gelen şampiyonluk 7'den 70'e herkes gibi bizleri de ziyadesiyle mutlu etti.

 

BU SAHİPLENME YENİ VANSPOR İÇİN NEDEN OLMASIN

Van Van olalı böyle birlik ve beraberlik içinde bu takımı sahiplenmemişti. Artık geçmişe sünger çekmeli bu kenetlenme berberliği birinci lig şampiyonluğu için de yapmalıyız. Tüm paydaşların sahipleneceği destek vereceği yeni Vanspor oluşturulmalı. Kampanyalar yapılmalı. Ticari işletmeler, iş adamları, halka gidilmeli. Çok büyük organizasyon yapıp el birliği ile bu takımı layık olduğu yere getirelim. Bu takım şehrin takımı ve şehrin markası. Tıpkı Esenler Erokspor maçı öncesi nasıl kenetlendiysek yeni sezona da öyle kenetlenelim. Yeter ki samimi olalım, bu takımın Süper lige kadar yolu var.

 

BİZDE BU ZAFERE TANIKLIK EDENLERDENDİK

Bizlerde gazeteci arkadaşlarımız ile birlikte bu tarihin yazıldığı Eryaman Stadındaydık. Maçtan saatler öncesinde maçın oynanacağı Eryaman Stadına gittik. Stat dışında gerek Van'dan gerekse farklı illerden gelen binlerce taraftar stadın etrafını sarmış halaylar çekerek, işte taraftar işte şampiyon tezahüratları ile takımını bağrına basıyordu. Binlerce kilometre yol yapıp maçtan sonra da tekrar Van'a ve farklı illere dönen taraftarımızın şampiyonlukta önemli bir payı olduğunu da söylemeden geçemeyeceğim tüm taraftarları canı gönülden kutluyorum.

 

BAŞKAN İNANIYORDU

Final maçı öncesinde Van Büyükşehir Belediyespor'un Kulüp Başkanı Servet Yenitürk, ile final maçı hakkında kısa bir sohbetimiz oldu. Başkan gayet sakin ve rahattı.  Maçla ilgili düşüncelerini sordum? "Ben İnanıyorum 2'nci lige çıkacağız sizde inanın" dedi. Zor maç dedim. Bizde zoru severiz dedi. Evet, Başkan inandığı gibi takımını inandırmıştı bu zafere ve maç sonunda kupa töreni bölümünde yanına gittim tebrik ettiğimde "Biz 2'nci lige çıkacağız ve şampiyonluk kupasını Başkentte kaldıracağız" demiştim dedi.  Gerçekten başkan Yenitürk'ü canı gönülden tebrik ediyorum, inanılmazı başardı. İnanmışlığın, samimiyetin en güzel cevabıydı şampiyonluk.

 

VE FUTBOLCULAR

Tüm sezon boyu verdikleri inançlı, hırslı, emek dolu mücadeleleriyle binlerce taraftarın kalbinde taht kurdular. Kaleci Salih Şenbaş'tan tutun gol makinesi Batuhan Er'e kadar Vanspor forması giyen giymeyen tüm futbolcular bu şampiyonluğu fazlasıyla hak ettiler.

Şampiyonluk Van'a ve Van halkına hayırlı olsun. Darısı 1'nci lige diyelim. Bizlere şampiyonluk sevincini yaşatan başta Kulüp Başkanı Servet Yenitürk olmak üzere teknik direktör Hasan Erkin Şimşir ve ekibine, futbolcu kardeşlerime, malzemecisinden masörüne kulüp çalışmalarından büyük Vanspor taraftarına hereksi canı gönülden tebrik ediyorum.

1 Haziran Cumartesi gecesi şampiyonluk kutlamasında görüşmek üzere kalın sağlıcakla...

Yazarın Diğer Yazıları