Rıdvan Can

Kırşehir'de dostluk rüzgarı

Rıdvan Can

Acısıyla tatlısıyla TFF 2'nci Lig Kırmızı Grup'ta 17 haftalık zorlu lig maratonunun ilk devresini hafta sonu kapanış maçında deplasmanda kardeş takımımız Kırşehir Belediyespor galibiyetiyle noktaladık.

 

Ligin ilk yarısını 30 puanla liderin 6 puan gerisinde tamamladık. Üç puanlı sistemde kapanmayacak bir puan olmadığını, devre arasında iyi kamp dönemi, eksik görülen mevkilere nokta transferler yaparak ligin ikinci yarısında daha güçlü bir Vanspor görebileceğimizi düşünüyorum.

Kırşehir Belediyespor- Vanspor maçı ligde sonucu en çok merak edilen maçlardan biriydi. Sonuçtan ziyade iki kulüp arasındaki dostluk futbolda görmek istediğimiz fair-play'a yakışır bir dostluğa dönüştü. Kırşehir Ahi stadyumu tribünlerinden adeta dostluk rüzgârları esti.

 

Ligde iki takımın dostluğu geçen sezon Spor Toto 3'ncü ligde aynı Grup'ta verdikleri şampiyonluk mücadelesi ile hem Van'da hem de Kırşehir'de oynanan karşılaşmalarda başladı. Yukarıda da belirttiğim gibi Kırşehir'de oynanan maç öncesi ve sonrası ortaya çıkan dostluk görüntüleri maçın önüne geçti.

Kırşehir'de her şey muhteşemdi. Kırşehir Belediyespor ve Vanspor  taraftarlarının maç öncesi ve sonrası tribünlerde karşılıklı sergiledikleri dostluğu ve iki takımın tribünlere çağrılması inanın her yönüyle muhteşem görüntülerdi.

 

TRT Kurdi'nin canlı yayında verdiği maçı bizler gibi Türkiye'de birçok kişi izlemiştir. Hatta rakiplerimizin taraftarları bile Kırşehir Ahi Stadyumu tribünlerinde iki takım taraftarlarının saha içi dostluk ve fair-play'a yakışır görüntüleri Türk futboluna örnek olmuştur.

Bu vesileyle Kırşehir taraftarına, kulüp yöneticilerine ve Ahi Gazetesi Spor Müdürü sevgili meslektaşım Salih Hançer'e Vanspor'a ve Vanlı taraftarlara göstermiş oldukları sıcak dostlukları ilgi ve alakalarından dolayı şahsım ve Van halkı adına teşekkür ediyorum.

 

Maça geçecek olursak; Maç çok güzel ve top oynamaya elverişli bir sahada oynandı. 100'e yakın Vanspor taraftarının akın ettiği Kırşehir'e bine yakın da Kırşehir taraftarı tribünlerde ki yerini aldı.

Her ne kadar dostluk ön plana çıksa da bu maçın her iki takım açısından da zor bir maç olacağı belliydi. Öyle de oldu. Şampiyonluk mücadelesi veren iki takımın puan kaybetme lüksü yoktu. Ev sahibi Kırşehir seyirci avantajını, temsilcimiz Vanspor ise son haftalarda yakaladığı çıkışı Kırşehir'de de devam ettirmek için sahaya çıktı. Maça temsilcimiz Vanspor iyi başladı. Aslında ilk yarı Vanspor'un ikinci yarı ise ev sahibi Kırşehir Belediyespor'un oyun üstünlüğü ile geçti dersek daha doğru olacak.

 

İlk yarıya Vanspor daha istekli ve arzulu başladı. Bu baskı sonuç verdi ve maçın 27'nci dakikasında Batuhan Er ile öne geçtik. Fakat gol üstünlüğüne rağmen her zamanki alışkanlığımız nüksetti. İkinci golü bulup rahatlama yerine, oyunu orta alan mücadelesine çevirdik. Kalan dakikalarda skor değişmeyince İlk yarı 1-0 üstünlüğümüzle sona erdi.

İkinci yarıda ilk yarıya nazaran çok farklı bir Kırşehir Belediyespor izledik. Önde basan, hızlı paslarla Vanspor kalesine gelen bir takım gördük. Oyunu Vanspor yarı alanına yıkan Kırşehir Belediyespor üst üste önemli gol pozisyonları buldu. Vanspor kalesine ataklarını sıkılaştıran ev sahibi Kırşehir Belediyespor bulduğu önemli gollük pozisyonları kalecimiz Salih Şenbaş, yaptığı kritik kurtarışlarla önledi.

 

Maçın son bölümlerinde Emrah Tacir'le bulduğumuz çok önemli iki net gol pozisyonunu ise değerlendiremedik. Maç Vanspor'un 1-0 galibiyeti ile sona erdi fakat sahada üç puandan çok kazanan dostluk oldu. Dostluk, kardeşlik görüntüleri arasında geçen güzel bir kapanış maçını üç puanla geride bıraktık. Maçtan sonra her iki takım taraftarlarının birbirlerini güzel dileklerle uğurlamaları ise takdire şayandı. Bunlar tribünlerde görmek istediğimiz çok güzel hareketler. Her iki takımın da şampiyonluk yolunda yollarının açık olmasını diliyor, ligin ilk yarısının değerlendirmesini ise bir sonraki köşe yazımda siz değerli okuyucularımızla paylaşacağım.

BUGÜN VAN İÇİN ÖNEMLİ BİR GÜN OLACAK

Bugün Ziraat Türkiye Kupası'nda önemli bir takımı ağırlayacağız. İstanbul'da oynanan ilk maçta iyi bir futbol ortaya koyan temsilcimiz Vanspor 2-1'lik mağlubiyete rağmen Van'a avantajlı skorla dönmüştü. Bugün o maçın rövanşında Van Atatürk Şehir Stadyumu'nda Süper Lig takımlarından Kasımpaşa ile oynayacağız. Zor bir maç olacak. Gönlümüzden geçen elbette ki, Vanspor'un kazanıp hem ligde hem kupada yoluna emin adımlarla devam etmesidir. Öncelikle fair play'a yakışır bir müsabaka olmasını temenni eder temsilcimiz Vanspor'a başarılar diliyorum...

Kalın sağlıcakla.

Yazarın Diğer Yazıları