Rıdvan Can

Kaybedilmiş bir şey yok

Rıdvan Can

Öncelikle İstanbul deplasmanında takımı yalnız bırakmayan Kara-Kobra Taraftarlar Derneği Başkanı Ercan Dülger ve Van Dernekler Federasyonu (VAN FED) başkanı Fevzi Donat'a alınan mağlubiyete rağmen takıma verdikleri desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum.

 

Ligde sürpriz sonuçların alındığı bu haftada ligin dengesi bir kez daha yerinden oynadı. Geçen hafta saha ve seyirci avantajımızı iyi kullanarak son dakikalarda bulduğumuz iki kritik golle galip geldiğimiz Alibeyköy maçı sonrası moralli gittiğimiz İstanbul deplasmanından ilk on dakikada kalemizde gördüğümüz iki talihsiz golle ne yazık ki haftayı puansız kapattık.

 

Öyle bir hafta yaşadık ki, şimdi Van Büyükşehir Belediyespor'un mağlubiyetine mi üzülelim? Rakiplerin puan kaybetmelerine mi sevinelim? İşte böyle enteresan sonuçların alındığı bir haftayı geride bıraktık. Yani anlayacağınız Erok karşısında alınan mağlubiyete rağmen rakiplerinde puan kaybetmesi Van'a yaradı. Kazanmış olsak büyük avantaj elde etmiş olacaktık. Temsilcimiz Van Büyükşehir Belediyespor başta olmak üzere zirve mücadelesi veren takımlardan Kırşehir, Sultanbeyli, Y.Ordu ve Düzce takımlarının puan kaybetmesi Van'ın ekmeğine yağ sürdü.

 

Her puanın altın değerinde olduğu kritik haftalara girdik. Her maçı kazanmak mümkün değildir. Elbette her takım puan kaybedebilir. Ancak biz nispeten daha kolay sayılan Karşıyaka ve Erok maçlarımızı kazanamayarak puan kaybetme lüksümüzü harcadık. Artık Feyyaz Hocanın tekrar takıma moral ve motivasyon yükleyerek, Kemer, Alibeyköy ve Sarıkamış maçlarında yakaladığımız başarılara ulaşmamız gerekiyor. 

 

Erok mağlubiyetini unutturmak adına yarın kupa maçında Hacettepe'yi Pazar günü ise ligde Kırşehirspor'u yenerek, yükselişimizi devam ettirelim. Erok mağlubiyeti sonrası güzel bir galibiyete ihtiyacımızın olduğunu herkesin bilmesi lazım. Kritik Hacettepe ve Kırşehir maçı öncesi tüm camiayı kenetlenmeye ve tek vücut olmaya davet ediyorum. Bizlerde iyi günde kötü günde her zaman olduğu gibi eleştirilerimizi suçlamalarımızı kavgalarımızı bir kenara bırakarak, bugünden itibaren takımın yanında olalım ve hep birlikte ilin tek profesyonel takımına sahip çıkalım. Takımın bu ligde daha iyi yerlere gelmesi için destek olalım.

 

Kupada yarın Haccetepe'yi ve hafta sonu ise ağırlayacağımız Kırşehir karşısında takımımıza başarılar diliyorum…             

Yazarın Diğer Yazıları