Rıdvan Can

İrtifa kaybediyoruz

Rıdvan Can

B.Vanspor’un son haftalarda aldığı mağlubiyetler pek hayra alamet değil, Puan kayıpları böyle devam ederse, alttaki takımlar da puan alıp yukarılara tırmanırsa, sezon sonu ligi nerede tamamlayacağımızı merak edenlerdenim. Böyle devam etmemeli, devam ederse ileri ki haftalarda işimizin zorlaşacağını söylemek herhalde yanlış olmayacaktır.

 

Son maçla birlikte yeniden bir yükseliş süreci beklerken alınan mağlubiyet taraftarların moralini bozdu. Manisa, Karşıyaka karşısında koşan hırs yapan, adrenalin yüklenmiş takım rengi, ekmeği için  mücadele eden takım gitmiş, canından bezmiş bir takım gelmiş sahaya. Refahiye karşısında vasat oyun sergilendi. Van’a belkide fark yememek için gelen bir ilçe takımı karşısında sergilenen futbol ve alınan ağır mağlubiyetin bedeli çok ağır oldu.  

 

Teknik Direktör Cahit Sönmez’in çırpınışları faydasızdı. Çaresizliğini gördüm.  Kazanma arzusu hırsı olmayan, koşmayan takım asla maç kazanamaz. Bir iki maç yüzümüze gülen şans meleği her zaman gülmez. Refahiye takımı karşısında Van yoktu. Var diyen kendini kandırır.  Kurgusuz plansız ortadan paslar gol yollarındaki beceriksizlikler maçı  kazanma adına yetersiz olunca; böylesi bir   karşılaşmanın skoru da  doğal olarak ağır oldu. Kısacası B.Vanspor son dört haftadır içerde ve dışarıda “İrtifa kaybetmeye” devam ediyor.

Yazarın Diğer Yazıları