Rıdvan Can

BEKLENEN GALİBİYET

Rıdvan Can

Üç haftalık bekleyişin ardından 3-1'lik Zonguldak Kömürspor galibiyeti ilaç gibi geldi. Kazanmaktan başka bir düşüncesi olmayan kırmızı-siyahlılar özelikle maçın ikinci yarısında ortaya koyduğu performansla Zonguldak maçını farklı kazanarak, haftayı altın değerinde üç puanla kapattı.

Son haftalarda yaşanan puan kayıplarının ardından suların iyice bulanmaya başladığı bir zamanda Zonguldak Kömürspor karşısında alınan üç puan kırmızı-siyahlı camiaya rahat bir nefes aldırarak, bir şekilde kötü gidişata şimdilik dur dedi. Zeki Yılmaz ve öğrencileri hafta sonu Van Atatürk Şehir Stadyumunda zorlu bir müsabakaya ev sahipliği yaptı. Öncelikle takımın üzerindeki olumsuz havayı dağıtma adına Vanspor'un Zonguldak karşısında puan kaybına tahammülü yoktu.

Maça Gelirsek;

Geçen hafta içinde Adıyaman'da iki puan bırakan Vanspor'un saha ve seyircisi önünde Zonguldak karşısında tek düşüncesi galibiyetti. Bu düşünceyle sahaya çıktı. Vanspor'u tribünlerde yaklaşık 4 bine yakın taraftar yalnız bırakmadı. Taraftarın desteğini arkasına alarak, maça başlayan temsilcimiz Vanspor daha maça ısınmadan 10'ncu dakikada kalesinde golü gördü. 1-0 geriye düşen kırmızı-siyahlılar 45+1'de Uğurcan'ın golüyle skorda dengeyi sağladı. Beraberlik gölünün ardından müsabakanın ilk yarısı karşılıklı gollerle 1-1 sona erdi.

Özelikle müsabakanın ilk 45 dakikalık bölümünde oyunun belli dönemlerinde oyun üstünlüğünü rakibe kaptıran Vanspor müsabakanın ikinci yarısına çok daha hırslı başladı. İlk yarıya nazaran ikinci yarıya iyi başlayan Vanspor, güçlü rakibi karşısında oyun üstünlüğünü ele alarak, 55'te Yaser Hacımustafaoğlu ve 78'de ise Muhammed Ali'nin golleriyle sahadan 3-1'lik farklı skorla galibiyete uzandı.

Kırmızı-siyahlılar ligin 5'nci haftasında elde ettiği Zonguldak galibiyetiyle son haftalarda kazanamama psikolojisini de bir şekilde üzerinden atmış oldu. Bu galibiyet bir yandan olumsuz havayı dağıtırken, diğer yandan da camianın yüzünü güldürdü.  Sonuç olarak, Vanspor'un ortaya koyduğu futboldan ziyade haftalar sonra gelen galibiyetinin daha değerli olduğunu düşünüyorum.

Bizlerde uzun bir aradan sonra gelen bu güzel galibiyetten dolayı futbolcu kardeşlerimizi, teknik heyet  ve kulüp yönetimimizi  kutluyorum.

"İKİ HAFTA DEPLASMANDAYIZ"

Hafta sonu Kırklarelispor, bir sonraki hafta ise İskenderunspor'a konuk olacağız. Ligin iki haftasını deplasmanda geçireceğiz. İlk olarak, hafta sonu deplasmanda

Kırklarelispor'a konuk olacağız. Zor bir deplasman bu maçın ardından ise bu kez ligin iddialı takımlarından lider İskenderunspor'a konuk olacağız. Peş peşe iki zorlu deplasman Vanspor'u bekliyor. Dileğimiz bu iki deplasmandan puan veya puanlarla dönmek.

Vanspor'a iki maçta da yürekten başarılar diliyorum.

Kalın sağlıcakla...

Yazarın Diğer Yazıları