Rıdvan Can

YİNE HÜSRAN!

Rıdvan Can

Köşeme başlarken önce geçtiğimiz günlerde elim bir trafik kazası sonucu hayatını kaybeden Konyaspor ve milli takım futbolcusu Ahmet Çalık'ı rahmetle anıyor, kederli ailesine başsağlığı ve sabırlar diliyorum. Türk futbolunun başı sağ olsun.

Adıyaman Vanspor maçına geçelim;

Antalya kampını en iyi şekilde tamamlayan, hazırlık maçlarında galip gelen, yaptığı transferlerle hedefini play-off olarak belirleyen, Adıyaman deplasmanına galibiyet umuduyla giden Vanspor, ikinci yarının ilk maçında armasına yakışmayan, deyim yerindeyse rezalet bir futbol sergileyerek, sahadan mağlubiyetle ayrıldı.

Devre arasında yaptığı transferlerle takviye edilmiş,  güçlendirilmiş kadrosuyla galibiyet umuduyla Adıyaman’a gitmiştik. Alt satırlardan kurtulma mücadelesi veren, ikinci devre hazırlıklarını imkânsızlıklar içerisinde kendi tesislerinde, hocasız geçiren Adıyaman karşısında ne takım oyunu, ne hırs, nede mücadele gördük.

Sahada koşan, mücadele eden, galibiyeti sonuna kadar hak eden bir Adıyaman vardı. Adıyaman aldığı haklı galibiyetle taraftarlarını sevindirirken, temsilcimiz Vanspor ise kötü performansıyla taraftarlarını üzerek, kendisine yakışmayan bir sonuçla haftayı puansız kapattı…

"TEBRİKLER ADIYAMAN"

Öncelikle ev sahibi Adıyamanspor'u verdiği onurlu mücadelesinden ve haklı galibiyetinden dolayı tebrik ediyorum. İkinci yarıya imkansızlıklar içerisinde ve kendi tesislerinde hazırlanan Adıyaman, 5 yıldızlı otelde ikinci yarıya hazırlanan ve tüm imkanların seferber edildiği Vansporlu futbolculara adeta futbol dersi verdi.

Maç sonrası Adıyaman'da yaşayan yakın bir dostumla yaptığım telefon görüşmesini sizlerle paylaşmak istiyorum. Adıyamanspor'un kamp yapmadığını, futbolcuların kulüp tesislerinde çalışmalarını hocasız geçirdiğini belirterek, yeni teknik heyetin takımın başına, Vanspor maçına iki gün kala geldiğini söyledi.

Vanspor tarafına baktığımızda yaklaşık 20 günlük Antalya kampı, galibiyetle sonuçlanan hazırlık maçları, transferler, teknik heyete takviye olarak getirilen performans hocası vs. Her bakımdan Adıyamanspor'dan daha iyi imkanlara sahip olan temsilcimiz Vanspor'un, rakibi karşısında aldığı mağlubiyetin yanı sıra, yeni transferlerin ilk maçta hayal kırıklığı yaratarak vasat futbolla beklentilerin altında kaldı.

Antalya kampında ikinci yarı hazırlıkları kapsamında yapılan hazırlık maçlarında alınan galibiyetlerin ölçü olmadığını, asıl olan lig maçları olduğunu buradan ifade etmiştik...

Saha ve taraftar avantajını iyi kullanan Adıyamanspor maça hızlı başladı. Özellikle önde yaptıkları presle maça iyi hazırlandıklarını ve oyun planımızı iyi analiz etmelerinin bir göstergesiydi.

Köşe vuruşundan her maçta olduğu gibi savunmamızın adam paylaşım hatasından yediğimiz golle geriye düştük. Savunma zaafımız yine hortladı. Ligin genelinde yediğimiz gollerin birçoğu savunma ve kaleci hatasından diyebiliriz. Umarım bizim savunmada gördüğümüz zaafı, yönetim ve teknik heyette görüyordur.

Her maç olduğu gibi, Adıyaman karşısında da duran toplardaki adam paylaşımı (paylaşamama) hatamız yine kendini gösterdi. Yediğimiz golden sonra oyunu ve skoru dengelemek adına pozisyonlar bulduk, elimizden geldiği kadar da rakibe baskı kurmaya gayret ettik.

Maalesef ataklarımızın önemli bir kısmı sadece rakibi dürtmeye yetti. Vanspor adına sahanın en iyi adamlarından Oktay Aydın'ın golüyle umutlandık. İlk yarı karşılıklı gollerle geçse de ilk 45 dakika ev sahibi Adıyaman'ın oyun üstünlüğü ile sona erdi.

"İKİNCİ YARIDA DEĞİŞEN BİR ŞEY OLMADI"

Temsilcimiz Vanspor'da ilk yarıya nazaran ikinci yarıda daha üretken ve derli toplu bir futbol ortaya koyacağını, oyun hakimiyeti ve pozisyon zenginliğini beraberinde getireceğini umuyorduk.

Adıyaman ikinci yarıda yine oyun üstünlüğünü elinde tutmayı başardı. Tartışmalı ikinci golle skor üstünlüğünü eline alan ev sahibi oyunun hâkimiydi. Adıyaman temsilcisi, maçın son bölümünde bulduğu golle farklı kazandı...

Adıyaman maçı geride kaldı.  Hafta sonu Afyon maçı var. Yeni transferlerle taraftarının karşısına çıkacak olan takımımız açısından önemli bir maç olacak. Afyon karşısında başarılar diliyorum.

Kalın sağlıcakla...

Yazarın Diğer Yazıları