Rıdvan Can

Vanspor'da, galibiyet hasreti sürüyor

Rıdvan Can

2. Lig Kırmızı Grupta mücadelede eden Silahtaroğlu Vanspor'un, Kahramanmaraşspor maçından sonra başlayan düşüş trendi devam ediyor. Kahramanmaraşspor’u 3-0 mağlup ettikten sonra çıktığı 9 karşılaşmada sadece 1 galibiyet alan Vanspor, galibiyet hasretini, Hekimoğlu Trabzon karşısında da devam ettirdi.

Trabzon, zor bir deplasman ve zor bir rakipti, bu deplasmandan üç puanla dönmek zor ama imkansız değildi. Ev sahibi Trabzon 1-0 öndeyken Emrah Tacir'in bireysel yeteneği ile yapmış olduğu penaltıyı Hamza gole çevirmiş olsa belki maçın seyri değişir, oradan en kötü bir puanla dönmüş olacaktık ama olmadı.

Vanspor, maalesef Trabzon maçıyla puan kaybını sürdürdü.

Bu maça dair pek fazla bir şey söylüyemiyoruz. Sonuç olarak üç puanı Trabzon'da bıraktık. Vanspor, Trabzon mağlubiyetiyle haftayı moralsiz kapatarak, irtifa kaybetmeye devam etti. Özellikle play-off mücadelesi veren rakiplerimiz puan alırken, biz puan kaybettik.

Aslında konuşacak ve yazacak çok şey var ama ilk yarıda kalan son iki maçı göz önünde bulundurarak, takımın moral, motivasyonu bozulmasın diye iki haftalığına konuşacaklarımızı askıya alalım.

Pazar günü sahamızda play-off mücadelesi veren Bursa temsilcisi İnegölspor'u ağırlayacağız. Hiç olmazsa bu maçtan üç puan alalım diyor, takımımıza İnegöl karşısında başarılar diliyorum.

CANIN SAĞOLSUN VAN GÖLÜ

Sezona maddi imkânsızlıklarla beş parasız başlayan, tamamı Vanlı oyunculardan oluşan, maç öncesi, sonrası veya antrenman sonrası doğru düzgün dinlenme imkânları olmayan çoğunluğu öğrencilerden oluşan, takımın gece o zifiri karanlıkta antrenmanlara çıkarak grupta Bitlis, Silopi, Şırnak gibi büyük bütçelerle kurulmuş rakiplerle dişe diş mücadele eden temsilcimiz Van Gölüspor namağlup gittiği zorlu Bitlis deplasmanında hakem hatalarının da olduğu maçı maalesef 2-0 kaybetti. Olsun kolay değil, haftalardır cezalı sakat futbolcularının çokluğundan dolayı kadro kuramayan teknik direktör Yavuz Oruç ve yardımcı antrenör Ferhat Yıldırımçakar her şeye rağmen takımı ve şehri için büyük özveriyle mücadele eden futbolcu kardeşlerimizi canı gönülden tebrik ediyorum. Bu mağlubiyet nazar boncuğu olsun diyor, hafta sonu yine zor bir deplasmanda şampiyonluk adaylarından Cizrespor karşısında başarılar diliyorum.

"TEBRİKLER YOLSPOR"

Sezona kötü başlayan, peş peşe puanlar kaybeden, BAL Ligi'ndeki bir diğer temsilcimiz Van Yolspor teknik direktör değişikliği ile adeta kendine geldi. Başarılı antrenör Mehmet Ali Gülmez'in namıdiğer (Kılay) takımın başına geçmesiyle, son üç maçta iki galibiyet bir mağlubiyet alan Van Yolspor pazar günü Bitlis temsilcisi Güroymakspor'u 9-0 gibi farklı skorla yenerek, lige muhteşem bir dönüş yaptı.

Van Yolspor teknik direktörü Mehmet Ali Gülmez başta olmak üzere ekibini ve tüm futbolcularını canı gönülden tebrik ederim.

Hafta sonu lideri ağırlayacak olan Yolspor'a bu zorlu müsabakada başarılar diliyorum.

Yazarın Diğer Yazıları