Rıdvan Can

VANSPOR'A KİM BAŞKAN OLACAK?

Rıdvan Can

Vanspor'a kim başkan olacak? Bu sorunun cevabını bizler kadar, Vanlılar, Vanspor sevdalıları ve cefakâr taraflar da merak ediyor.

Eğer başkan adayı çıkmazsa sorunun cevabını büyük ihtimalle Van Valisi Sayın Mehmet Emin Bilmez, verecek.

Umarım Vanspor’un geleceği açısından hayırlı bir gelişme olur... Çünkü Vanspor, bu kentin bir değeridir. Bu değer için, iyi düşünülüp, öyle karar verilmelidir.

Van için, Vanlılar için, taraftarlar için Vanspor, bir spor takımından öte. Vanspor, bu kentin sporu ve reklam yüzüdür.

GAZETEMİZİN HABERİ İSTİFA GETİRDİ

Geçtiğimiz hafta işadamı Zahir Kandaşoğlu ile yaptığımız röportajın ardından Vanspor Kulüp Başkanı Servet Yenitürk basın mensuplarıyla bir araya gelerek, gazetemizin haberi üzerine istifa ettiğini açıkladı.

VANSPOR ADIM ADIM KAYYUMA

Haziran ayında yapılan kongrede çoğunluk sağlanmasına rağmen, başkan adayı çıkmayınca Vanspor Futbol Kulübü başkanı Servet Yenitürk’ün şok istifasıyla, ikinci kez sarsılan Vanspor Futbol Kulübü, geçtiğimiz hafta kulüp tesislerinde basın mensuplarıyla bir araya gelerek görevi bıraktığını açıklamıştı.

Servet Yenitürk veya yeni bir aday çıkmadığı takdirde Vanspor kulübü kayyuma devredilecek.

TAKIMA SAHİP ÇIKILMAZSA, BU ŞEHRİN AYIBI OLUR

Mazisinde süper lig görmüş, alt liglerde şampiyonluklar yaşamış bir şehrin, markası Vanspor’un her geçen gün eriyip gitmesine seyirci kalınması insanın içini acıtıyor. Vanspor'u düştüğü yerden ayağa kaldıracak, iyi bir planlamayla yeniden üst liglere taşıyacak, şehre güven ve umut verecek güçlü bir başkan ve yönetim ortaya çıkmazsa bu şehrin ayıbı olur...

İSTİFA KAYYUMA DAVETİYE ÇIKARDI

Bir kaç gün içinde yönetim ile ilgili bir gelişme yaşanmadığı takdirde Vanspor yetkili kurum olan Valiliğe teslim edilecek. Vanspor Kulübüne kayyum atanacak ve Vanspor'u kimin yöneteceğine Vali Bilmez karar verecek.

Başkan adayı çıkmadığı takdirde Vanspor'un geleceği ve kaderi kayyumun vereceği karara bağlı. İyi bir yönetim oluşturulacağından şüphemiz yok. İlin tek profesyonel takımı ve gençlerin umudu, şehrin markası Vanspor yönetimini, kayyum belirleyecek. Bir Vanspor sevdalısı, bir spor yazarı olarak sizlerden ricamız; öncelikle, şehri kucaklayacak, futbolun içinden gelen şeffaf, dürüst ve Vanspor'u sahiplenecek bir başkan ve ekibi olmalı. Vanspor'un içinde bulunduğu bu kötü tablo, Vanspor'a gönül veren binlerce taraftarı olduğu gibi, bizleri de derinden üzüyor. Vanspor bu sahipsizliği hak etmiyor. Van'ın Vanspor'a, Vanspor'un da Van'a ihtiyacı olduğu bir zamanı yaşıyoruz.

TAKIM DENEYİMLİ HOCA’YA, EMİN ELLERE EMANET EDİLMELİ

Van’ın, futbol bilgi, birikim ve potansiyelinin olduğu herkesçe bilinen bir gerçektir.

Van'ın yetiştirmiş olduğu, futbol bilgisine inanılan çok iyi hocalarımız ve spor adamlarımız var.

Neden kendi öz değerlerimize sahip çıkmayalım, neden çocuklarımız bu takımın formasını giymesin. Alt yapımız ve amatör spor kulüplerimizde oynayabileceğine inanılan yetenekli gençleri Vanspor'a kazandırmalıyız. Vanlı antrenörlerin eşliğinde planlı, programlı bir takım oluşturularak, yeni sezona başlanmalı.

Ümidim ve temennim güzel günleri hep beraber yaşamak.

Başka Vanspor'umuz yok.

Kalın sağlıcakla…

Yazarın Diğer Yazıları